Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Ahojte fit4 fixa sa da prerobit z ovladania korunky na dialkove, zaukima ma ale ked ide o trojpolohovu patronu tym padom bude na dialkove dvojpolohova?
Dam aj sem rovnaku otazku, kedze tu sa nikto nechyta:
kúpil som z bazaru Recon silver RL 100mm, potrebujem 120mm tak som sa pustil do základného servisu, že pri tom vytiahnem spacer a bude pripravené na sezónu. Akurát sa stalo že keď som skúšal či ide celý zdvih tak vystrelilo gufero na tlmiacej strane. Narazil som späť, skúsil znovu a gufero znovu vyletelo. Na prvú mi napadlo že je priveľa oleja v tlmici, uhádol som?
Nemyslim si, ze to bude olejom ak ti vyletelo gufero na spodnych nohach. Tuto istu vidlicu mam aj ja, MY2017, a tiez som ju prerabal na 120mm vybratim spaceru, no nic podobne sa mi nestalo.
Zrejme ti len gufero nedolieha dostatocne pevne a pri prepruzeni narastie tlak v spodnych nohach tak, ze ho az vystreli.
Skus nasadit spodne nohy tak, ze pestnice budu, povedzme do polovice, zasunute. Tym padom potom ked nafukas vidlu na prevadzkovy tlak, tak v spodnych nohach budes mat mierny podtlak a pri prepruzeni nenarastie natolko, aby vystrelil gufero.
Zdravím.Chcem vymeniť olej vo vidlici Fox 32 Float Performance Elite Air Fit 4 je to asi model 2016 ale neviem to nikde nájsť koľko ml. oleja tám naliať.Ide mi o olej v spodných nohách.Viem že sú nato tabuľky ale rád by som si nechal poradiť od niekoho kto olej v spodných nohách už menil.Ďakujem.
No takže strana kde sa fúka vzduch - Air-Side 25cc (predpokladám že máš zdvih do 120mm ak viac tak tam ide 10cc tak to udáva tá tabuľka) , kde je tlmiaca patrona (zamykáš vidlu) - Damper-Side 15cc.
Inak pokiaľ nevieš presne akú máš vidlicu stačí napísať čísloTUa všetko to tam vypíše. Sú tam aj pekne obrázky kde to číslo nájdeš sú 2 možnosti buď tam dáš 4 digit code alebo Serial number jedno z toho stačí
Nemyslim si, ze to bude olejom ak ti vyletelo gufero na spodnych nohach. Tuto istu vidlicu mam aj ja, MY2017, a tiez som ju prerabal na 120mm vybratim spaceru, no nic podobne sa mi nestalo.
Zrejme ti len gufero nedolieha dostatocne pevne a pri prepruzeni narastie tlak v spodnych nohach tak, ze ho az vystreli.
Skus nasadit spodne nohy tak, ze pestnice budu, povedzme do polovice, zasunute. Tym padom potom ked nafukas vidlu na prevadzkovy tlak, tak v spodnych nohach budes mat mierny podtlak a pri prepruzeni nenarastie natolko, aby vystrelil gufero.
dal som dalsiu rozborku zborku a tentokrát som to zložil so zasunutymi tiahlami tak ako to je popísané v servisnej príručke [ inak je to taký detail, ktorý podľa mňa mnohí prehliadnu ] ... gufero už nevystreluje, takže dikec ...
ešte jednu vec by som potreboval osvetliť, a to že ako je pri týchto vidliciach riešený transfer medzi + a - komorou ... v Rebe ktoru už poznám je vo vnútornej nohe transfer port, tu som ale nič podobné v tom vnútornom puzdre ktoré tvorí plast vzduchovej komory nenasiel ....
Laro22 Podla dokumentov z Fox zalezi ci mas verziu z U-cap.
Non-remote FIT4 cartridges can be upgraded to remote via the installation of a complete FIT4 Remote U-Cup Topcap Assembly. This ensures the optimized topcap configuration with friction reducing features for the most reliable remote installation possible. FOX recommends PTU remote systems over PTL systems as they are optimized for reliability and reduced lever force. The FIT4 topcap "butterfly" valve must be matched to the appropriate lever/topcap interface parts.
Installation of FIT4 Remote Topcap Interface Parts on a FIT4 3 Pos or 3 Pos Adj cartridge does not convert the cartridge to the optimized remote configuration even when used with a 3 position remote lever as the standard FIT4 3 Pos or 3 Pos Adj topcap does not contain the U-Cup that optimized remote topcap friction.
To by sa snad malo dat zistit cez ID code na vidle. Ak to nemas tak potrebujes suciastku 820-05-497-KIT
Vidlica je len na ceste ku mne ID zatial neviem, ten text si vysvetlujem tak ze vymenou top capu na fit4 3 polohovej vidlici nedocielim 3polohove dialkove, ale len 2 polohove... logicky podla mna by malo stacit len ten top cap kit kupit,a klasicka packa fox dialkova vidlu bud odomkne alebo zamkne, mozno sa mylim neviem, no vsade som nasiel len take info...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.google.com/search?q=satka+fox&sxsrf=ALeKk03bjtb6kHD3MeBpBTsgZSfLeyueDg:1611254209490&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjWobLW1a3uAhVFiIsKHdD2AKAQ_AUoAXoECAQQAw&biw=1707&bih=793
bke24
https://www.bike24.com/brands/fox-factory
ale aj tak dik...vypredane
kúpil som z bazaru Recon silver RL 100mm, potrebujem 120mm tak som sa pustil do základného servisu, že pri tom vytiahnem spacer a bude pripravené na sezónu. Akurát sa stalo že keď som skúšal či ide celý zdvih tak vystrelilo gufero na tlmiacej strane. Narazil som späť, skúsil znovu a gufero znovu vyletelo. Na prvú mi napadlo že je priveľa oleja v tlmici, uhádol som?
20wt. Gold Oil
All 32/34mm FIT4 Damper-Side Bath 15cc
All 32/34mm 80-120 FLOAT NA2 Air-Side Bath 25cc
https://www.axit.cz/d201904_fox_upgrade_kit_vidlice_2018-2020_fit4_f-s_ptu/?mena=eur
Niekde pisu ze treba este celu patronu inde ze staci toto, mam z toho gulas
ešte jednu vec by som potreboval osvetliť, a to že ako je pri týchto vidliciach riešený transfer medzi + a - komorou ... v Rebe ktoru už poznám je vo vnútornej nohe transfer port, tu som ale nič podobné v tom vnútornom puzdre ktoré tvorí plast vzduchovej komory nenasiel ....
Non-remote FIT4 cartridges can be upgraded to remote via the installation of a complete FIT4 Remote U-Cup Topcap Assembly. This ensures the optimized topcap configuration with friction reducing features for the most reliable remote installation possible. FOX recommends PTU remote systems over PTL systems as they are optimized for reliability and reduced lever force. The FIT4 topcap "butterfly" valve must be matched to the appropriate lever/topcap interface parts.
Installation of FIT4 Remote Topcap Interface Parts on a FIT4 3 Pos or 3 Pos Adj cartridge does not convert the cartridge to the optimized remote configuration even when used with a 3 position remote lever as the standard FIT4 3 Pos or 3 Pos Adj topcap does not contain the U-Cup that optimized remote topcap friction.
To by sa snad malo dat zistit cez ID code na vidle. Ak to nemas tak potrebujes suciastku 820-05-497-KIT
Obyčajný system ktory sa neodporúča
https://www.ridefox.com/fox17/img/help/page858-ROW4/820-05-421-KIT.jpg
A U-cap system
https://www.ridefox.com/fox17/img/help/page858-ROW4/2018-32mm-FIT4-SC-Topcap-Assy,-Remote-U-Cup.jpg
Mozes vidiet ze rozdiel je len v podložke 036-01-093