Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
posledný komentár: 19. 9. 2025 o 15:12
Keby bola motivacia tych vyrobcov zhodna s tou motivaciou amaterov dalo by sa predpokladat, ze tovja uvaha bude spravna. Ale na kolko jedina motivacia renomovanich vyrobcov je na konci roka vykazany zisk a jedina motivacia amaterov je aby za svoeje peniaze dostali max muziky. Stale budu na trh prichadzat vyrobky len menej a menj kvalite, az do monetu, kym ich ludia neprestanu kupovat. Je naivne ocakavat, ze renomovani vyrobcovia budu veci robit najlepsie ako vedia, proste len pre to ze je to spravne. Prave naoapk budu to robit tak zle ako im ti amateri este budu ochotni tolerovat.
- je takmer jedno aku vzdialenost maju v uvolnenom stave dosadacie plochy na vidlici, v konecnom dosledku ich vzdialenost zadefinuje dlzka osky kolesa po dotiahnuti pevnej osi prip. QR...
Myslim ze trochu pokory by pri tom mudrovani nezaskodilo, renomovani vyrobcovia bicyklov alebo vidlic to nerobia druhy ani treti tyzden takze nejake know-how uz asi budu mat takze je dost malo pravdepodobne ze ich "opravovat" budu zapaleni amaterski diskuteri... ?
Ako nehnevaj sa, ale prave Tvoje prispevky mi pridu ze by im trosku pokory nezaskodilo.
Nikto nejde volat do FOX-u aby si opravili vykresy.
Su tu len ludia, ktori miluju bajkovanie a vsetko okolo toho, a diskutuju nad zaujimavou informaciou a snazia sa rozsirit si obzory a pochopit preco to tak je, to je vsetko.
Bez urazky ale vacsina z tohto tu nie su diskusie ale mudrovania bez znalosti zakladnych veci. Tu to ma iba relativne trapne az usmevne dosledky, lenze bohuzial si tuto vlastnost mudrlanti prenasaju aj do podstatne dolezitejsich oblasti zivota kde to uz zacina byt mimoriadne smutne.
Co sa tyka pokory... spochybnoval som tu iba insitne "technicke" vyjadrenia ktore boli z mojho pohladu evidentne uplne mimo misu a ku kazdemu som dal nejaky overitelny fakt. Ak ocakavas respekt k neodbornym mudrovaniam tak neposluzim...
- je takmer jedno aku vzdialenost maju v uvolnenom stave dosadacie plochy na vidlici, v konecnom dosledku ich vzdialenost zadefinuje dlzka osky kolesa po dotiahnuti pevnej osi prip. QR..
Az na to ze to takto nemoze fungovat... Roztec medzi dosadzacimi plochami naboja musi byt presna a urcuje ju suosost s osami oboch noh vidlice. Problem s tym mali nedavno napr revelation od rs. Po utiahnuti kolesa vidlica chodila trhane - spodne a vrchne nohy sa spriecili. Ale podla vykresu bolo vsetko ok. Tento problem vyriesilo manitou (resp vsetky motorky atd) letmym uchytenim jednej strany osky.
Kazdopadne si myslim ze tieto "vykresy" od foxu aj celkovo od vyrobcov bicyklov vyzeraju sice pekne ale vypovednu hodnotu maju maximalne orietacnu lebo to podla nich urcite nevyrabaju...
koncim edukacnu misiu, lebo to vyzera ze postupnost viac ci menej absurdnych "analyz" nema konca... ?
Vracať bike kvôli tomu asi nebudem, no do Canyonu určite napíšem.
PS: podla mna ani nijak mimoriadne pekne nie su, ale to je vec osobneho vkusu.