Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -23% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
579 €
-23%
MOC 919 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Myslel som si, ze sa potrebuje len zabehnut, no 2 vymeny mazacieho oleja a cca 300km neskor, vidlica je na tom stale rovnako. Som si isty, ze to ide z puzdier, po vybrati vnutornosti a zasunutiu vonkajsich a vnutornych noh idu dost tazko, vyzaduju vyrazne vela sily pre pohyb. Pocut je aj taky neprijemny trecí (NIE kov o kov) zvuk, na 100% z puzdier. Prachovky sedia rovno, rovnako aj penove kruzky. Pri jazde to nie je taky problem, citit co len na malych nerovnostiach vo forme vibracii, proste vidlica sa nepohne, iba pri vacsej nerovnosti.
Nestretol sa tu niekto s tymto a nejaka rada co s tym? Skor, nez sa posnazim reklamovat alebo odniest odkial mam bike, by som to este nechcel vzdat.
Co sa tyka servisu, vsetko origo podla manualu, Sram butter, Dynamic grease, 0W30, 3ml do komory a 10ml do oboch spodnych, nie je to moja prva vidla, no s tymto som sa este nestretol.
Google: rockshox spare parts catalog
Hneď prvý link by mal byť katalóg s náhradnými dielmi pre každú vidlicu.
Myslel som si, ze sa potrebuje len zabehnut, no 2 vymeny mazacieho oleja a cca 300km neskor, vidlica je na tom stale rovnako. Som si isty, ze to ide z puzdier, po vybrati vnutornosti a zasunutiu vonkajsich a vnutornych noh idu dost tazko, vyzaduju vyrazne vela sily pre pohyb. Pocut je aj taky neprijemny trecí (NIE kov o kov) zvuk, na 100% z puzdier. Prachovky sedia rovno, rovnako aj penove kruzky. Pri jazde to nie je taky problem, citit co len na malych nerovnostiach vo forme vibracii, proste vidlica sa nepohne, iba pri vacsej nerovnosti.
Nestretol sa tu niekto s tymto a nejaka rada co s tym? Skor, nez sa posnazim reklamovat alebo odniest odkial mam bike, by som to este nechcel vzdat.
Co sa tyka servisu, vsetko origo podla manualu, Sram butter, Dynamic grease, 0W30, 3ml do komory a 10ml do oboch spodnych, nie je to moja prva vidla, no s tymto som sa este nestretol.
Mam taku istu, len 160. Pred tyzdnom som robil servis. Mal som novu servisnu sadu /prachovky, penove kruzky, olej/.
Chcel som vymenit vsetko, ale tie prachovky boli tak tvrde oproti tym co tam mam, ze som nove nedaval. Tiez mi to islo velmi tazko nasadit s tymi novymi a drhlo to. Mozno je to u teba tiez v tych prachovkach. Mozes este skusit opatrne vyhrnut ten strunovy kruzok na prachovke uplne hore ku korunke a prilepit ho lepackou. Potom skusit takto chvilu jazdit. A stale mazat nohy Brunoxom, a cakat ci to trochu povoli. Druha vec su tieto nizske teploty vonku, pri jazde pod nulou sa vidla chova inac.
Chcel som vymenit vsetko, ale tie prachovky boli tak tvrde oproti tym co tam mam, ze som nove nedaval. Tiez mi to islo velmi tazko nasadit s tymi novymi a drhlo to. Mozno je to u teba tiez v tych prachovkach. Mozes este skusit opatrne vyhrnut ten strunovy kruzok na prachovke uplne hore ku korunke a prilepit ho lepackou. Potom skusit takto chvilu jazdit. A stale mazat nohy Brunoxom, a cakat ci to trochu povoli. Druha vec su tieto nizske teploty vonku, pri jazde pod nulou sa vidla chova inac.
Je jedno ci doma alebo vonku, prejav je ten isty. Skusal som vybrat aj tie pruzinky vo vnutri aj vonku, bez zmeny. Trenie ide najskor z puzdier, inak to uz vysvetlit neviem. Prachovky som nevyberal nakolko nemam nahradne ak by som tieto poskodil.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/vazeliny-pasty/r-s-p-slick-kick-vazelina-50-ml-tuba.html
Výpredaj -20% r.s.p. Slick Kick vazelína, 50 ml
8,69 € -20%
MOC 12,10 €a cena?