Dobrý deň chcel by som si prerobiť uchytenie brzdových platničiek zo závlačky na imbusovú skrutku neviete prosím náhodou aká veľká je tá skrutka ak má ju niekto poprípade poraďte prosím ak má niekto iné nápady brzdy tektro
neviem co ta motivuje, ale najprv pre istotu (vzhladom na nazov temy), zavit je v prasati, nie v platnickach.
Inak, myslimze tam bude sediet ten isty sroub ako ide do shimana, cize hladat podla toho - niektore srouby maju tusim aj poistku, aby sa nepovolili (a preto by som najskorej ked tak hladal tento speci sroub, nie obyc. imbus). A tuna by som povedal - nevidim prakticky dovod/vyhodu pouzivat sroub oproti zavlacke.
ako pise stanos4 ..... mas nejaky vazny dovod na to menit zavlacku za srobik....... a zo skusenosti, ked ti nahodou vypadne ta poistka zo srobika, stratis ho skor jak zavlacku, ver mi
ludia si radi komplikuju zivot a hladaju problemy kde niesu.....
a uznaj sam..... menit platnicky na vyjazde?...... wtf ..... ked uz by to bol extrem vyjaz, tie kliestiky so sebou mas
tiez ratam stym ze moze nastat situacia kedy v terene budem potrebovat vytiahnut platne von (aj sa mi to par krat za moju cyklokarieru stalo)
u shimana by malo stacit narezat zavit a kupit srobky ktore sa daju zohnat samostatne. diera by mala byt velkostne rovnaka. magura neviem
chcel som to tak spravit no vykaslal som sa na to - a to jazdim viacdnovky, celodnovky. zacal som pouzivat metalicke platne a tie mi vydrzia takmer celu letnu sezonu (na rozdiel od shimano organik ktore som musel kontrolovat pred kazdym dlhsim vyjazdom)
zavlacka je makka - ide lahko von aj potom naspat dnu - na dlhe/viacdnove aj tak nosim klieste koli inym moznym "opravam"
Ak nemam klieste, tak ja sa troska potrapim s malym imbusakom ktory prevleciem cez ocko zavlacky a vytahujem, ona sa postupne zrovna. A naspat ju zasuniem a ohnem hoccim.
Akoze, kazdemu jak je dobre, pre mna je sroubik ale problematicke riesenie(strata poistky a nasledne vypadnutie sroubu, pripadne zakusnutie zavitu a tym ze je to taky maly debilny sroubik, nebodaj ak makka hlavicka ako som mal tu cest na tektro brzdach...) na neexistujuci problem.
Ale tak peter tu ma dost pohladov, snad si z toho vyberie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak, myslimze tam bude sediet ten isty sroub ako ide do shimana, cize hladat podla toho - niektore srouby maju tusim aj poistku, aby sa nepovolili (a preto by som najskorej ked tak hladal tento speci sroub, nie obyc. imbus). A tuna by som povedal - nevidim prakticky dovod/vyhodu pouzivat sroub oproti zavlacke.
.. a klieste?.... maju asi 4cmposkladane a mam ich okrem mutlitool vzdy u seba .......... https://www.aliexpress.com/item/32960274017.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dDa34Qt
a uznaj sam..... menit platnicky na vyjazde?...... wtf ..... ked uz by to bol extrem vyjaz, tie kliestiky so sebou mas
u shimana by malo stacit narezat zavit a kupit srobky ktore sa daju zohnat samostatne. diera by mala byt velkostne rovnaka. magura neviem
chcel som to tak spravit no vykaslal som sa na to - a to jazdim viacdnovky, celodnovky. zacal som pouzivat metalicke platne a tie mi vydrzia takmer celu letnu sezonu (na rozdiel od shimano organik ktore som musel kontrolovat pred kazdym dlhsim vyjazdom)
zavlacka je makka - ide lahko von aj potom naspat dnu - na dlhe/viacdnove aj tak nosim klieste koli inym moznym "opravam"
Akoze, kazdemu jak je dobre, pre mna je sroubik ale problematicke riesenie(strata poistky a nasledne vypadnutie sroubu, pripadne zakusnutie zavitu a tym ze je to taky maly debilny sroubik, nebodaj ak makka hlavicka ako som mal tu cest na tektro brzdach...) na neexistujuci problem.
Ale tak peter tu ma dost pohladov, snad si z toho vyberie