ja len dufam ze ocele sa tato debata o zivotnosti netyka - tiez sa mi akosi rozpukal - som zvedavy co vsetko to bude. patka kriva, pohon na kasu, stred ma volu, hlavko v prdeli, kolesa som rovno kupil nove pre istotu, kotuce som menil pred mesiacom - asi fakt zacnem kupovat kazdy rok novy bike a pouzity predavat za drobne nech sa stym trapi niekto iny.
lacne riesenie - stuple do usi a neumyvat. scarinko zamerne nechce prezradit, kto mu vypeka kazdy druhy den ine dobroty... Akoze radsej to byt zena, lebo mamu by mlada asi nevolal ale popiera to ako kolar celibat, tak ktovie, co sa deje
Hmm. 25 ročný (podľa vás úplne zanedbávaný) bicykel ide ako hodinky, napriek tomu, že sa namiesto riadneho čistenia len kúpe v potoku alebo spr***** wapkou. Ale klamať nebudem, boli na ňom 5r dozadu (keď som ho splašil) menené kolesá a pohon. A kokpit... A brzdy. Tak chyba nebude v údržbe ale inde asi, nie?
v dnešnej dobe sa produkuje kvantita . kvalita zaostáva . je velký rozdiel vyrábať bike v taliansku alebo v číne . zamestnanec v číne zarobí priemerne 250 dolárov . talian 1200 € . a teraz , kto má najlepšiu ekonomiku ? . pred viac ako 20 rokmi som si kúpil bike , slovenský výrobca dema . cena bola za full odpružený 9100 korún . prepočet , 303 € . no ale vtedy sa inak zarábalo . prvý výlet bol 24 km . rozpadla sa mi predná vidlica . reklamácia na pol roka . som strojár a tak som si ju musel urobiť . zadná pružina - bez tlmiča . hojdačka . dorobil som si tlmič . sú to síce drobnosti ,ale spraviť to treba . v tejto dobe sa nikomu nič nechce . servis na bike som nikde nenašiel . píšu si všade , že servis . no to určite . sú to len výmenári . opraviť a vymeniť je veľký rozdiel . dodnes sa využíva system DODO . dorob doma . kto dá za ebike 9999 € . ja teda nie .
všetko sa vyrába v číne . aj bublina do vodováhy . doma by sa neuživil . to je dnešná doba . kvantita a dostupnosť výrobku- uspokojiť trh . kvalita je niekde inde .
Myslím, že je to ešte inak... Ja zas verím na kvalitu.
Prasknutú hlavovú trubku by som pripísal voľnému hlavovému zloženiu... Takže odfláknutý servis/kontrola...
Jeden automechanik povedal: z malej chyby je veľká chyba
Bola tu spomenutá vapka....
Doniesol chlapík bicykel. Po otočení kľukami sa ozval ohromný škripot, nie to neškrípalo ložisko, ono sa netočilo vôbec, točila sa osa v ložisku.
Len toto nie je čisto chyba používania vapky. To je chyba že výrobcovia sa stále nevedia poučiť a chýba odvodnenie na stredovej rámovej trubke.
Stačí jazda v daždi alebo šetrné umytie bicykla a takto sa zničí ložisko do mesiaca. Pri presfite je zaujímavé že si to vôbec vybral. Mne to minule vyšlo z rámu v zostave odkazy s kľukami + prikorodované ložisko sa vytiahlo z misky 👍
Dierku tam nemam a ked to taz za rok otvorim tak je to tam ako nove. Bohuzial vacsina ludi si mysli, ze bike je bezudrzbova zalezitost. No a niektori tomu este pridaju ked s tou wapkou striekaju pomaly z centrimetra po celom biku aby vyzeral ako novy. To vidim casto ked cakam v rade.
Ked som po pamätnom Horalovi vylial zo sedlovej rury snad 2 deci vody, tak som si odvodnovaci otvor vyvrtal. A voda v strede naozaj nema nic so zanedbavanim udrzby, ale to niektori asi nepochopia.
Veď jasné. Na niektorých rámoch to môže byť čisté, ale je to dané skôr možno dokonalým utesnením od výroby a potom množstvo ďalších vecí najmä: bicykel nie je jazdený v daždi, mokrom snehu, v tekutom blate, bicykel je šetrne umývaný a po jazde ide do bytu nad posteľ, kde je týždeň zavesený na stene a tam vyschne dôkladne. Potom netreba zabúdať v určitých atmosferických podmienkach na vnútorný kondenzát v ráme. A keď sa potom bicykel dá do nevykurovanej miestnosti pre bicykle, tak začína problém.
Nedávno som prerábal starý 20 ročný TREK na nový pohon a dal som tam RACEFACE ložiská (takú nič moc triedu) prešiel 6 suchých výjazdov s trochou zabudnutého blata..asi 3 umytia...potom som bike na mesiac odložil a potreboval kľuky vytiahnuť na druhý bike a po mesiaci bola v ráme stále voda a ložiská už sa netočili, lebo guličky boli prikorodované o dráhy
to z jedneho konkretneho pripadu chces naozaj zovseobecnit "na ako dlho sa dimenzuju dnes bicykle" ?
Nie, ale ked sa neopytam nebudem mat ani tento udaj. Zistujem u kazdeho co mu nieco take exne a nie je to chybnym pouzivanim.
Na druhu stranu ak nejde o vadu kusu, co je velmi nepravdepodobne vzhaldom na to, ze ide o AL ram robeny tlakovym odlievanim a v danom mieste nebol zvarany. Tak predpokladam, ze vlastnosti budu velmi podobne u vzstkych kusov z danej serie a dost pravdepodobne ja modelu. Vyroba je dnes mimoriadne konzistentna vo svojej nekvalite.
Hmm. 25 ročný (podľa vás úplne zanedbávaný) bicykel ide ako hodinky, napriek tomu, že sa namiesto riadneho čistenia len kúpe v potoku alebo spr***** wapkou. Ale klamať nebudem, boli na ňom 5r dozadu (keď som ho splašil) menené kolesá a pohon. A kokpit... A brzdy. Tak chyba nebude v údržbe ale inde asi, nie?
Bola tu spomenutá vapka....
Doniesol chlapík bicykel. Po otočení kľukami sa ozval ohromný škripot, nie to neškrípalo ložisko, ono sa netočilo vôbec, točila sa osa v ložisku.
Tak vyzeral moj octalink po 3 rokoch. Nikdy ziadna vapka ani hadica pod tlakom. Len vonku umyt kefou a skladovane v obyvacke. Mne nic neskrypalo len som mal sakra problem dostat von stred z ramu a vyzeralo to tam ako na tvojeje foto. Este aj voda mi odtial vytiekla po rozobrani nepriek tomu ze som bike umyval viac ako mesiac predtym. Rozoberal som to len pre to, ze som isiel do hollowtech II. Na stastie, lebo mozno este rok a uz by som, to nerozobral vobec. U mna to bolo zrejme tym, ze cez sedlovku zatiakla dnu voda a nemala sa ako velmi dostat von. Tie smiesne male dierky v rame asi nestacili aj ked som to vzdy vylieval, ako sa dalo.
Tu dieru asi budem vrtat aj ja. Novy ram este tento problem nemal, ale nevidim dovod aby tam nevznikol. I ked hollowtech II by mal byt imunny na vodu. Loziska su vonku a vnutro je plast.
Vrtanie dierke je len fixovanie niecoho, co by nevzniklo vobec, ak by nebola diera, ktorou voda tecie do stredu. Ono ani ta dierka nemusi uplne pomoct, kedze ta voda tam tak ci tak natecie a moze sa dostat do lozisk, ktore z vnutra velmi chranene nie su, aj ked by mali byt skrze tu plastovu trubku s o-kruzkami (klasicky H2 stred)... nad tym som sa uz zamyslal, ako to. Jedine co ma napada, ze pri zatiahnuti misiek to napne viac, ako by malo a vznikne skara a o-kruzok netesni. To by chcelo kamerovu sondu
Na druhej strane, dnes by bolo nevyhodne nemat tam tie vyustenia, kvoli vnutornym kablom. No, v kazdom pripade si myslim, ze voda do bajku nepatri .. uz mi pochcipalo vela lozisk na tento problem. Raz som to vyriesil tak, ze som tam dal keramicke lozisko a bol pokoj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
všetko sa vyrába v číne . aj bublina do vodováhy . doma by sa neuživil . to je dnešná doba . kvantita a dostupnosť výrobku- uspokojiť trh . kvalita je niekde inde .
Prasknutú hlavovú trubku by som pripísal voľnému hlavovému zloženiu... Takže odfláknutý servis/kontrola...
Jeden automechanik povedal: z malej chyby je veľká chyba
Stačí jazda v daždi alebo šetrné umytie bicykla a takto sa zničí ložisko do mesiaca. Pri presfite je zaujímavé že si to vôbec vybral. Mne to minule vyšlo z rámu v zostave odkazy s kľukami + prikorodované ložisko sa vytiahlo z misky 👍
Nedávno som prerábal starý 20 ročný TREK na nový pohon a dal som tam RACEFACE ložiská (takú nič moc triedu) prešiel 6 suchých výjazdov s trochou zabudnutého blata..asi 3 umytia...potom som bike na mesiac odložil a potreboval kľuky vytiahnuť na druhý bike a po mesiaci bola v ráme stále voda a ložiská už sa netočili, lebo guličky boli prikorodované o dráhy
Takže som do rámu navŕtal tiež dierku
Nie, ale ked sa neopytam nebudem mat ani tento udaj. Zistujem u kazdeho co mu nieco take exne a nie je to chybnym pouzivanim.
Na druhu stranu ak nejde o vadu kusu, co je velmi nepravdepodobne vzhaldom na to, ze ide o AL ram robeny tlakovym odlievanim a v danom mieste nebol zvarany. Tak predpokladam, ze vlastnosti budu velmi podobne u vzstkych kusov z danej serie a dost pravdepodobne ja modelu. Vyroba je dnes mimoriadne konzistentna vo svojej nekvalite.
To ktory ? Mas v profile ?
Tak vyzeral moj octalink po 3 rokoch. Nikdy ziadna vapka ani hadica pod tlakom. Len vonku umyt kefou a skladovane v obyvacke. Mne nic neskrypalo len som mal sakra problem dostat von stred z ramu a vyzeralo to tam ako na tvojeje foto. Este aj voda mi odtial vytiekla po rozobrani nepriek tomu ze som bike umyval viac ako mesiac predtym. Rozoberal som to len pre to, ze som isiel do hollowtech II. Na stastie, lebo mozno este rok a uz by som, to nerozobral vobec. U mna to bolo zrejme tym, ze cez sedlovku zatiakla dnu voda a nemala sa ako velmi dostat von. Tie smiesne male dierky v rame asi nestacili aj ked som to vzdy vylieval, ako sa dalo.
Tu dieru asi budem vrtat aj ja. Novy ram este tento problem nemal, ale nevidim dovod aby tam nevznikol. I ked hollowtech II by mal byt imunny na vodu. Loziska su vonku a vnutro je plast.
Na druhej strane, dnes by bolo nevyhodne nemat tam tie vyustenia, kvoli vnutornym kablom. No, v kazdom pripade si myslim, ze voda do bajku nepatri