Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Ahojte, vedeli by ste mi poradit servis na vzduchovu vidlu a tlmic v ramci BA, MA, TT, blizske okolie?
Suspensionclinic ma cakacku cca 3 mesiace, bikeclinic zatial nemam odpoved, a o inych neviem...
Viete nieco poradit?
Vidla RST Titan AIR 26
Tlmic Fox Float Evolution
Dakujem
Zdravím, náhodou sa niekomu doma nepovaluje zvyšok RS 5wt oleja? Objem potrebný do vidlice je 136ml ale predáva sa po 125 a nechce sa mi kvôli 10ml kupovať ďalšiu nádobu... Díki ideálne Bratislava.
Dnes "tenkrát poprvé" rozborka tlmiča FOX Float DPS. Kus babračka s tesneniami ale nič hrozné - zvládne to každý.
Ahoj, idem si po radu. Mam rovnaky tlmic a od novoty slzi olej. Neviem, ci to je bezne alebo dovod na reklamaciu. Tlak drzi, olejove stopy su viditelne po par km jazdy a po vyjazde sa toho celkom nazbiera.
Ahoj, idem si po radu. Mam rovnaky tlmic a od novoty slzi olej. Neviem, ci to je bezne alebo dovod na reklamaciu. Tlak drzi, olejove stopy su viditelne po par km jazdy a po vyjazde sa toho celkom nazbiera.
Pisal som predajcovi, zatial nemam odpoved.
Dik
Cavko, uz to tu riesili chalani, je dobré (žiadúce) ked ten tlmič maže tú piestnicu a tá je ako keby stále vlhká. Maly by sa tým mazať guferá a tesnenia a teda nevyschnú. Takže ak tlmič nestráca tlak tak je to OK.
Toto je mazací olej a nie olej z tlmenia. Mal by byť trochu mastný, ale nie tiecť moc. Toto sa mi zdá už veľa. Môže byť, že pod tesnením je špina a preto púšťa.
Dá sa to vyčistiť bez rozoberania napr. kusom tenkej plastovej fólie, ktorou tam zasunieš a obkrúžiš ňou piestnicu. Naj na to boli staré filmy. Bordel ostal v okienku na posúvanie filmu vo foťáku.
maže kostru a ekologiu , že ? som strojar . opravoval som piestnice , tlmiče a špecial . teraz sa venujem už len sporadicky . tak to vytekanie bude v poriadku ? no to určite .
dobre urobíš . ja mám tlmič suchý . samozrejme , je to dané konštrukciou , ale tlmič je tlmič a žiadny únik oleja je neprípustný . časom sa kanáliky priepustnosti oleja obrúsia . olej vyzerá ako kal . je špinavý . a aj keď sa dá nový olej je to len dočasne a aj tak stratí svoju funkciu pomalého tlmenia . ja som na starom bike použil starý tlmič zo vzduchovej sedačky z autobusu , nakolko bol rozoberateľný . skrátil som ho na požadovanú veľkosť ,nalial hydraulický olej a ide sa . samozrejme pri ťahaní som sa hojdal . tak som olej vypustil a dal som motorový . a . . . už to bolo lepšie . plnil svoju funkciu ale iba pri chladnejšom počasí . skúsil som dať prevodový PP80 .a jeje super . žiadne hojdanie . problém ale bol v zime , pri teplote okolo 0 . kým sa vrátil do normálu . prešlo pár sekund . to je to laborovanie . no tlmič bol už , ako pokazený - vyhodený , tak treba sa učiť . o niečo hustejší olej od hydraulického oleja je olej na šijacie mašiny . to ak by mal niekto časom problém , ak by sa aj pri výmene oleja , hojdal . to sú moje skúsennosti . sú to len rady . nemusíte sa s nimi stotožniť . ako sa hovorí viac hláv , viac rozumu . tak ak niekto je . . . nech si kúpi nový .
To prepúšťanie oleja naozaj nie je v poriadku, tlmič a vidlica môže nechávať jemný olejový film, no podľa tej fotky to najskôr v poriadku nebude. Mal som rozobratých niekoľko tlmičov, RS, Fox, Suntour a žiaden z nich ani čerstvo po servise nenechával toľko oleja na piestnici.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Suspensionclinic ma cakacku cca 3 mesiace, bikeclinic zatial nemam odpoved, a o inych neviem...
Viete nieco poradit?
Vidla RST Titan AIR 26
Tlmic Fox Float Evolution
Dakujem
Co s tym? Iba servis ?
Dik
Dik
Cavko, uz to tu riesili chalani, je dobré (žiadúce) ked ten tlmič maže tú piestnicu a tá je ako keby stále vlhká. Maly by sa tým mazať guferá a tesnenia a teda nevyschnú. Takže ak tlmič nestráca tlak tak je to OK.
Dá sa to vyčistiť bez rozoberania napr. kusom tenkej plastovej fólie, ktorou tam zasunieš a obkrúžiš ňou piestnicu. Naj na to boli staré filmy. Bordel ostal v okienku na posúvanie filmu vo foťáku.
Znovu, je to mazací olej nie tlmiaci.
Po 2k sa má ajtak servisovať.
A preto sa ho chystám rozhodiť a premazat.rovnako aj sidu aj keď to má len 70h