Ani extremne malý ani extremne veľký predstavec neprispievajú k stabilite respektíve ku kontrole nad bikom. V prvom aj v druhom prípade sa výrazne znižuje kontrola nad predným kolesom, v konečnom dôsledku nad celým bikom.
Baranany dám teda vyššie aj sedlo posuniem a ako si pomôžem keby dám predstavec nižšie ?
Ak sa ti na tom už nejaký ten čas jazdí dobre, tak skús ho v podstate na začiatok vyladiť hlavne esteticky, takže riaditká vytoč hore (stači si pozrieť podľa fotiek ostatných chalanov, ako to má vyzerať), to vykompenzuj tým, že dáš tie dve vrchné podložky dole (myslím, že to tam máš 2x0,5) a ak máš správne výšku sedla, tak ho posuň o 1,5-2cm dopredu. Pojazdi a ak to telo nepocíti tak fajn, ak to pocíti tak si zvykne.
chlapi to myslite vazne? MartinV10 nema najmensiu predstavu ako si nastavit zakladny posed a vy tu riesite sklon riadidiel, pocet podloziek a predozadnu poziciu sedla? este nema nastaveny posed voci pedalom a vy mu davate taketo rady.
Veď práve preto si má posunúť sedlo na stred a nie takto ako to má. Z vlastnej skúsenosti viem , že pri offsete sedlovky 25 mm mám sedlo presne na stred mierky a je to v pohode. Keď som potreboval posunúť , tak fakt len 1-2 mm. Ono tú polohu určuje aj sklon sedlovej rúry a čím väčší rám tak tým menší uhol a tým sa sedlová rúra viac nakláňa smerom dozadu. a z toho vyplýva aj to že možno potom bude potrebovať dlhší predstavec. ísť zo 110mm na 120 , alebo 130 nie je žiadna tragédia, sú to štandartné veľkosti. No a že si narovná riadítka , tak logicky môže vyhodiť spod predstavca 10 , možno aj 20mm . Nemusí hneď rezať vidlu, stačí ich presunúť nad predstavec a pojazdiť ako mu to bude sedieť.
Samozrejme dlžku predstavca by som riešil ako poslednú. Prvý krok olovnička a nastaviť sedlo podľa kolena voči pedálom , druhý narovnať riadítka, pojazdiť trochu, tretí ak je potrebné prehodiť jednu -dve podložky nad predstavec a až nakoniec by som sa zaoberal dĺžkou predstavca
chmeliak nemaj boja, myslím že sa mu chalani aj ja snažíme v prvom rade dať dokopy bike, aby to nejako vyzeralo, keďže sme v galérii. A samozrejme ak bude chalan chcieť pomôcť doladiť posed, tak kohokoľvek tu na fore osloví, tak mu rád pomôže, dá sa to celkom slušne aj bez bikefittingu.
To si tak kupil ci to uz mas nastavene?
Vyzera ze je ti maly
Sedlovka s ofsetom a sedlo este vzadu, podloziek pod predstavcom kolko sa zmesti
Predstavec tiez nevyzera najkratsi
Barany dole z kopca
Dovolím si napísať, že keby ste ho videli odfoteného v sedle tak tiež budete tvrdiť, že mu je malý. Bez znalosti parametrov jazdca veľká pravdepodobnosť, že sa väčšine môže zdať, že je bajk niekomu malý.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kde je vôľa, tam je cesta
https://www.bikeradar.com/news/longest-bike-stem/
Nie náhodou opačne?
EDIT: Tu to aj cepooo pise
https://www.mtbiker.sk/clanky/123940/video-ako-trenovat-na-trenazeri-priprava-na-sezonu-alebo-chudnutie.html#komentare-245201
oficialne nikde ale vzdy sa da dohodnut a vybavit
Ak sa ti na tom už nejaký ten čas jazdí dobre, tak skús ho v podstate na začiatok vyladiť hlavne esteticky, takže riaditká vytoč hore (stači si pozrieť podľa fotiek ostatných chalanov, ako to má vyzerať), to vykompenzuj tým, že dáš tie dve vrchné podložky dole (myslím, že to tam máš 2x0,5) a ak máš správne výšku sedla, tak ho posuň o 1,5-2cm dopredu. Pojazdi a ak to telo nepocíti tak fajn, ak to pocíti tak si zvykne.
EDIT: Tu to aj cepooo pise
https://www.mtbiker.sk/clanky/123940/video-ako-trenovat-na-trenazeri-priprava-na-sezonu-alebo-chudnutie.html#komentare-245201
Zaujímavé, tu tvrdia presný opak.
https://youtu.be/B69I_uayeMA
Samozrejme dlžku predstavca by som riešil ako poslednú. Prvý krok olovnička a nastaviť sedlo podľa kolena voči pedálom , druhý narovnať riadítka, pojazdiť trochu, tretí ak je potrebné prehodiť jednu -dve podložky nad predstavec a až nakoniec by som sa zaoberal dĺžkou predstavca
Vyzera ze je ti maly
Sedlovka s ofsetom a sedlo este vzadu, podloziek pod predstavcom kolko sa zmesti
Predstavec tiez nevyzera najkratsi
Barany dole z kopca
Blbosť. Vôbec nevypadá malý.