Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Je jasne ze ked ma niekto napríklad SLX sadu tak tam neda (alebo skor je uplne zbytocne) tam dat retaz za 60e
Mam sice komplet 12s XT (nie SLX), ale retaze kupujem XTR. Prva retaz bola SLX (hovoril som si, ze lacna retaz staci), v zime chytala pravidelne hrdzu, vydrzala cca 900 km. XTR mi v zime hrdzu nechyta a vydrzi 2500+ km. Cize v konecnom dosledku to je cenovo +- autobus, ale mam s XTR menej starosti (a menej odpadu).
Mam sice komplet 12s XT (nie SLX), ale retaze kupujem XTR. Prva retaz bola SLX (hovoril som si, ze lacna retaz staci), v zime chytala pravidelne hrdzu, vydrzala cca 900 km. XTR mi v zime hrdzu nechyta a vydrzi 2500+ km. Cize v konecnom dosledku to je cenovo +- autobus, ale mam s XTR menej starosti (a menej odpadu).
Mal som 12s XT a jazdil som tiez retaz XTR, vyskusal som taktiež SLX reťaz a jedine co som si z toho odniesol bolo ze SLX retaz uz nikdy viac pre tebou spomínané dovody po asi 300km som ju vyhodil a dal XTR, inak aj XT reťaz je velmi dobra.
Takže nie vsetko lacnejsie navonok je aj lacnejsie reálne.
A teraz uz mimo retazi. Co tak pozerám tak problem nieje len u bicyklov a komponentov, poriadny servisny stojan od park tool uz zopar mesiacov nemôžem zohnat, to iste plati na sadu imbusov od PT.
Cela tato diskusia zacala tym, ze tu lto dal odkaz na kotuc so 150m 9 rychlostnej retaze Potom sa ozvali niektori,z e ake by to bolo fajn, keby mali aj 11-12sp retaz v takomto baleni a potom sa to zvrtlo zas nato, kolko vydrzi retaz a za aku cenu. Niekto tie kotuce zrejme aj kupil, kedze uz vcera neboli skladom
Jano1987, podla toho ktora. XX1, X01, XTR aj 3K+. Ale SLX mi veru dlho nevydrzala, s inou 12s nemam skusenost. A jazdim to dost v blate, posledny november/december bol na vodu a blato dost brutal, XTR vydrzala.
Prosím berte tú diskusiu o životnosti len ako OT k téme. To bolo len moje zamyslenie s ITOm, kde sme sa posťažovali ako reťaze odchádzajú pred očami a nie je čo kúpiť, lebo všetko je nedostupné.... O životnosti reťazí je samostatné vlákno, tam je vysvetlené koľko komu, ktorá reťaz vydržala a od čoho všetkého to závisí. Tu šlo naozaj len o nedostupnosť reťazí a ocenili by sme keby sa dala reťaz objednať z takého bubna aký tu bol uvedený. Ale to bol len taký cyklo sen, ktorý ešte dlho nebude realitou.
Ja som si prešiel zásoby a som kľudný Keby čosi pochybilo, nemám problém kúpiť a zrecyklovať nejaký použitý bike. Však sa stále hovorí o tej ekológii, tak prečo nepriložiť ruku k dielu
nie je to až tak zlé, rozhodol som sa vyriešiť moje problémy po prechode na xd kazetu tým najlepším spôsobom, čiže dať do boost rámu konečne boost náboj a nemal som problém nájsť presne ten, čo mi treba a cena je síce asi trochu vyššia ako v minulosti ale stále v pohode. Dúfam, že aj prepletenie potom dopadne bez problémov so starými š*****mi a niplami lebo už naozaj do toho nechcem dať viac peniažkov
sedliacky možno, ale príruby sú o 3mm posunuté doľava/doprava ale majú väčší priemer a kalkulátor dĺžok povedal presne tie isté mm
ale môžeš mi to skontrolovať, hope pro2 evo vs hope pro4 boost
odo mňa kupoval už aj servisák vec, čo som myslel, že sa nepredá,...je to ozaj vážne, keď obchod nakupuje od zákazníka. ..
ak to takto pôjde ďalej, možno vznikne téma...čo vám odniesla poštárka
Ono to ešte len bude sranda. sme na začiatku tohto divokého kolotoča. Od nás už kupujú obchody, dokonca Nemecký veľkoobchod mal pokus o nákup Deore 12sp prehadzovačiek (teda ešte keď boli)
A to som cez víkend upratoval skriňu s vecami a nachystal do šrotu pôvodnú Sram pg-1030 kazetu, ktorú som roky odkladal ani neviem prečo. Asi ju ešte podržím a usporiadam dražbu o tie neopotrebované prevodníky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2022: Halóóóó...Je tu niekto?
Mal som 12s XT a jazdil som tiez retaz XTR, vyskusal som taktiež SLX reťaz a jedine co som si z toho odniesol bolo ze SLX retaz uz nikdy viac pre tebou spomínané dovody po asi 300km som ju vyhodil a dal XTR, inak aj XT reťaz je velmi dobra.
Takže nie vsetko lacnejsie navonok je aj lacnejsie reálne.
A teraz uz mimo retazi. Co tak pozerám tak problem nieje len u bicyklov a komponentov, poriadny servisny stojan od park tool uz zopar mesiacov nemôžem zohnat, to iste plati na sadu imbusov od PT.
vidis, to ma nenapadlo, ale do kelu .. ktovi kolko takych zaujimavych kariet sa schovava v eshope
ale môžeš mi to skontrolovať, hope pro2 evo vs hope pro4 boost
ak to takto pôjde ďalej, možno vznikne téma...čo vám odniesla poštárka