Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mozes jedine nafukat kolesa a zamknut tlmenie, nemoze sa ti ist tazise, len sa ti to zda...Ine kolesa na to maju minimalny vplyv, je to zbytocne menit
Zobraziť komentár 26.09.2020 - 13:29:14
00
skontrolovat, ci idu lahko kluky naprazdno, ci nie je zadrety stred, alebo nieco /idealny stav, zatocim dozadu klukami a tie sa tocia polminuty, ale s dnesnymi prehazkami nedosiahnutelny, staci ak sa a lahucko prstom tocit dozadu/
skontrolovat, ci su kolesa v rovine .. vyosene, pripadne zadne ak je nakrivo moc neprida na pohode /idealny stav presne licuju v rovine a nie su krive voci ramu v ziadnom smere/
a loziska, ci sa kolesa tocia lahko a ci ich nepribrzduju platnicky /idealne zatocit a koleso sa toci aspon polminuty naprazdno, zadne obvykle kratsie .. je tam potom aj vidno, ci nehadze elipsu/

ak toto vsetko je ok, tak potom vaha/dezen pneus a nakoniec posed. Zly, neefektivny (individualne) posed sposobi, ze slapes mimo svojho natrenovaneho sposobu a pojde to horsie/. To voci staremu porovnas tak, ze si olovnickou vzadu na sedle spravis rovnoramenny trojuholnik a tak vyzistis vysku sedenie a posun sedla oproti klukam.

stare 2.3" kendy ak si pamatam, boli dobre tazitka a moc rychle teda neboli .. oproti tym novym by mali byt horsie , tak problem asi nebude v pneus .. ano, este ten tlak treba skontrolovat. Vlastne ako prve :lol:
Zobraziť komentár 26.09.2020 - 14:01:57
11
Tak toto bolo u mňa keď som preskočil z race HT XC 29er na YT Jeffsy Al. Na prvom výjazde som sa stále obzeral dozadu - prečo nepočujem tú kovadlinu čo za sebou ťahám. A začal som to strašne riešiť - prvé boli plášte, nahodil som práve NN a potom dopredu karbónové koleso (bolo doma v zálohe). Zlepšilo sa to, ale tým to skončilo a nakoniec som si zvykol. Zvykneš si aj ty, ale keď presadnem na tú XC raketu, tak zase ten pocit že zrazu letíííš - ale ak máš rád dolekop tak ho rád oželieš.
Inak samozrejme otestuj všetko čo radí vyššie Ito.
Zobraziť komentár 26.09.2020 - 16:33:20
00
lto a marano ti dobre poradili. Podla mna tam je este jedna vec - geometria. Bicykle uz nie su take univerzaly ako v minulosti a je vyraznejsi rozdiel medzi XC a trail bikami. Velmi na "slapavost" posobi aj uhol hlavovaj trubky - nove stereo ma podla specky 67 stupnov. Nove XC biky maju tak 68,3 - 69. Aj ten stupen je uz vela a prave pocitovo to vplyva na to, ze ked sa do toho opries tak sa ti zda, ze ten bike nechce ist. Na druhu stranu - ten uhol vyrazne zlepsuje stabilitu v terene a zlahcuje a spresnuje ti handling v zakrutach a zrychluje ta na zjazdoch. Samozrejme, nie len ten uhol ale aj ine veci v geometrii, ale na tomto to je pekne vidiet. Cim viac zjazd tym mensi uhol. A rozdiel je citelny uz pri 0.5 stupni.
Je to na tebe - ak si chcel raketu, potrebujes zmenit bike na XC. Ak sa rad bavis na trailoch (a tych je aj v Karpatoch dost), tak si uzivaj traily - cim tazsi, tym viac ma trail geometria navrch.
Ja som presiel zo Sparku 740 (2014) na Luxa a uhol sa zmenil z 68.3 na 69.5 (co je na moj vkus uz dost, ale velmi som to vyriesit nevedel, Spark v podobnej vybave je o 1/3 drahsi a pocitovo bol pomalsi ako stary Spark). Uz stary Spark bol rychly, ale Lux je oproti nemu raketa. Ale na trailoch musim byt presnejsi. A dobrzdovanie do odklopenych zakrut - to je ovela vacsi problem ako som mal so Sparkom - tam to bolo akesi jednoduchsie a pohodovejsie. Tu musim byt fakt presny s taziskom a brzdami, aby som uz neutrhol predne koleso a zadne brzdilo. Ale to je jazda na mojom limite - vykonnostnom aj technickom.)
Este jednu vec - mozno by este pomohlo pri zmene pneu zuzit ich z 2.35 na 2.25 - stratis trochu gripu na zakrutach ale zrychlis to na rovinkach. Alebo aspon vzadu.
Zobraziť komentár 27.09.2020 - 10:32:30
00
Ahojte,ak by vás to náhodou zaujímalo,pneu som dal na bezduse a vymenil len zadný plášť za Ikon 2,2 rozdiel je v chode skutočne značný,ale tá výška dezénu snáď vydrží aspom sezónu ??
Zobraziť komentár 25.04.2021 - 23:33:03
00
určite vydrží, ale nesmieš veľa jazdiť ;-]
Zobraziť komentár 26.04.2021 - 07:18:20
00
keyboard_arrow_up