nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
nepozeral som rtvs, asi nastastie
Teda podla toho co tvrdi UCI, za zakaz super-tuck sa zasadili samotni jazdci (ktori neovladaju super-tuck), aby im super-tuck typci neutiekli v zjazde...
My to máme o dosť jednoduchšie a na týchto pretekoch až extrémne jednoduché. Ja som ale s výsledkom spokojný - Deceuninck utrel hubu (trochu).
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
My to máme o dosť jednoduchšie a na týchto pretekoch až extrémne jednoduché. Ja som ale s výsledkom spokojný - Deceuninck utrel hubu (trochu).
Ja mám zenu zo Slovinska a práve sme tu, takze aj LBL sme sledovali tak, ze oni cez ich statny TV a ja po madarsky cez ESPlayer. Taká rivalita, ako je vo futbale, nie je. Tam bud fandis Olymp. Ljubljane, alebo NK Mariboru, ostatné tímy sú v lige len do poctu.
Co sa tyka cyklistiky, no tam majú na vyber: Okrem Roglica a Pogacara intenzivne kazdy sleduje aj ostatnych borcov, vo World Tour sú dokonca sedem Slovincov, v novinách vzdy pisu aj o CT-tímoch Adria Mobil a Gusto Santic.
Pre nich Roglic je robot bez emócií ale najlepsi na svete, Pogacar je vacsi frajer, on je ich ludovy hrdina. Ale to sme si vsimli aj my.
Teda podla toho co tvrdi UCI, za zakaz super-tuck sa zasadili samotni jazdci (ktori neovladaju super-tuck), aby im super-tuck typci neutiekli v zjazde...
V principe tak nejako som to ja aj chapal. Supertuck nie je nebezpecny pre zjazdujuceho jednotlivca, ale v baliku je to velky risk, preto to ani jazci v baliku radsej nerobili. Tym padom mali problem stihat. Ak by ale tento trend pokracoval, skor ci neskor by zacali niekto v baliku robit a je nieco ine rozbit peloton v 50km/h jazde ako v 80km/h zjazde. Proste zakrocili skor, nez doslo ku padu, o ktorom by sa este asi roky rozpravalo. Jednoznacne to ubralo z atraktivity pretekov a chapem, ze je to pre mnoho ludi nezmyselne rozhodnutie ale ja tam logiku vidim. Idealne by bolo, aby tuper-tuck mohli robit iba jazdci mimo balika, ale take pravidlo by bolo v podstate nevynutitelne. To je moj nazor.
Jop. Mohli by ale aspon upravit to pravidlo tak, ze ak je jazdec sam v uniku (alebo za pelotonom), tak si moze pomoct supertuckom, alebo imitiaciou casovkarskej pozicie s predlaktim na rajdach. Vacsina nezainteresovanych divakov najma v TV fandi prave jazdcovi z uniku v nerovnom boji proti pelotonu a takto prichadza ludovy hrdina o dve zbrane. Inak niekde som este cital, ze jazdci mali moznost tieto zmeny pravidiel pripomienkovat, ale tak neurobili.
https://www.facebook.com/348363448573409/posts/3878254565584262/
no ja v tom praveze logiku nevidim, preco by peloton musel stihat? to ako keby sa solo jazdec v uniku stazoval ze nestiha pred pelotonom, lebo oni mozu striedat a ist v haku...
rovnako nebezpecne je aj to ak by dakto zacal nebrzdit v zjazde aby dobiehal dakoho. tiez moze sepalit pol balika ked sa vytrepe. proste ak dakto zacne v zjazde robit blbiny ktore neustoji, tak sepali balik. je jedno co to bude. to by museli zakazat komplet zjazdy aby to bolo bezpecne
Tu druhu cast som nepochopil, ale porovnavat a argumentovat brzdenim nie je vhodne. Ano, je to nebezpecne, ale nikto predsa umyselne nebrzdi. Navyse brzdenie spomaluje, tj taky jazdci automaticky idu v zjazde automaticky na chvost. Vsetci jazdci sa znazia vyuzivat brzdy co najmenej. Ide proste o techniku, ktorej sa jazdci snazia zbavit, nie ju ziskat. tj riziko takych incidentov nebude v buducnosti stupat. Pri super-tucku je to presne naopak, ak chces vyhravat, budes ho pouzivat co najcastejsie.