dost by ma zaujimalo ako sa toto stalo
12.06.2021 - 16:37:45
00
ja stále nepochopím ako niekto môže vôbec zobrať deti na takúto cestu.Bez ohľadu na vinu vodiča samozrejme.žiadna krajnica,vozovka v otrasnom stave,ťažké vozidlá okolo.Čistý hazard.
12.06.2021 - 17:40:35
01
teraz je vidat vselico a bude horsie.
hrosica sa vybrala s dvoma malymi chlapcami do susednej dediny na bicykloch - lebo povedali ze treba schudnut a sportovat - a dnes predsa kazdy bicykluje. prilby nikto. mierny briezok hrosica tlaci, chlapci sa trapia - jeden ako tak pri krajnici, druhy - mladsi do 6 rokov kluckuje po celom jazdnom pruhu - hrosica nic, ziadne upozornenie - "veselo" si takto pokracuju dalej.
ak vezmeme do uvahy ze za volantom sedia podobni dementi a ze ich nieje malo - niekde sa stretnu a nebude to pekne. mozno prirodzena selekcia, ja neviem. tuna vedla v teme tulenik pisal nejake cisla a ze je nas strasne moc.
som zvedavy ake obmedzenia, zakazy, prikazy zase pridu - lebo sa dotknu aj normalnych ludi. a ze uz tych zakazov, prikazov, obmedzeni zacina byt celkom dost.
12.06.2021 - 17:50:35
00
Gusto0 napísal:
som zvedavy ake obmedzenia, zakazy, prikazy zase pridu - lebo sa dotknu aj normalnych ludi. a ze uz tych zakazov, prikazov, obmedzeni zacina byt celkom dost.


Gusto, za volantom, nikto nie je "normálny". Každý z nás, každý jeden, aj ja aj ty, porušujeme predpisy. Denne veľakrát. Tu nedodržíme obmedzenú rýchlosť, hentam prejdeme cez plnú, tam hodíme očkom na mobil a tak stále dokola... auto je smrtiaca zbraň, avšak ako vodiči si to neuvedomujeme. Takže áno, bude viac regulácií a zákazov, iná cesta nie je.
12.06.2021 - 17:54:52
04
Asi som mal slabú chvíľu s prečítal som si pár komentov k tej tragickej nehode pri Harmanci...no, nabudúce radšej kruzidlom do oka ako to čítať :/
12.06.2021 - 17:56:00
05
Jaroh napísal:
Gusto, za volantom, nikto nie je "normálny". Každý z nás, každý jeden, aj ja aj ty, porušujeme predpisy. Denne veľakrát. Tu nedodržíme obmedzenú rýchlosť, hentam prejdeme cez plnú, tam hodíme očkom na mobil a tak stále dokola... auto je smrtiaca zbraň, avšak ako vodiči si to neuvedomujeme. Takže áno, bude viac regulácií a zákazov, iná cesta nie je.



Podla mna je prave cesta menej obmedzeni a menej zakazov. Lebo cim viac nezmyselnych zakazov bude, tym viac ludia nebudu dodrziavat ani tie, co maju zmysel. Videli sme to pri korone, vidime to na cestach (priznavam, ze niektore zakazy a prikazy nedodrziavam ani ja) A dalsie zakazy na zakazy tomu podla mna nepomozu. Naopak, skor zhorsia situaciu.
12.06.2021 - 18:02:46
00
na zaciatku bolo - mas prisposobit jazdu stavu a povahe vozovky. obmedzenia rychlosti neboli, nebolo nic. je jasne ze situacia na cestach je uplne ina ale - na co nema dnesny clovek znacku a paragraf - nevie co ma robit. ci je to chodec, cyklista, motorkar, sofer
bude velmi zaujimave ako dopadne tohtorocna statistika ked sa vyrojili uplni zaciatocnici bez zmyslu uvazovat vlastnou hlavou bez akejkolvek znalosti dopravnych predpisov (aspon zakladnych) na bicykloch na cesty. vravim - vidam vselico a dobre to dopadnut nemoze.
12.06.2021 - 18:09:04
00
Gusto0, chápem, že ťa "uplni zaciatocnici bez zmyslu uvazovat vlastnou hlavou bez akejkolvek znalosti dopravnych predpisov (aspon zakladnych)" vyrušujú, ale podľa všetkých dostupných informácií zatiaľ pri tých medializovaných nehodách za ostatné tri týždne nemali vinu cyklisti, ale vodiči.
Ono totiž máš v zásáde ibe dve možnosti: buď sa naučiť jazdiť predvídavo a opatrne, aby si čo najviac eliminoval zrážu s takým ""uplnym zaciatocníkom bez zmyslu uvazovat vlastnou hlavou bez akejkolvek znalosti dopravnych predpisov (aspon zakladnych)" alebo skrátka denne riskovať v lepšom prípade iba doživotný zlý pocit, že si niekoho zabil, v horšom prípade doživotný zlý pocit a k tomu basu. Iné cesty nie sú.
12.06.2021 - 18:15:21
00
Neviem, či to je pravda, ale dočítal som sa:

"Podľa očitej svedkyne išiel prvý otec, syn bol v strede a posledná išla matka. Auto zrazu nečakane odbočilo do protismeru, kde narazilo do matky so synom.

„Muž (45) idúci na osobnom aute z doposiaľ nezistených príčin vošiel do protismeru, kde bola skupina cyklistov. Došlo ku kolízii so ženou (41), ktorá na mieste zraneniam podľahla a s maloletým synom, ktorý bol s ťažkými zraneniami prevezený do nemocnice,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Mário Bóna. „Alkohol u vodiča zistený nebol. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy, zdravotníctva a členovia posttraumatického tímu,“ dodal."
12.06.2021 - 18:19:40
00
Tak dnes 181km s chladnou hlavou, stále nepochopím ako niekto môže mať sluchátka na ušiach na ceste. Nielen oči ale aj uši sledujú premávku 360° dookola. Celkom sa dalo. Jeden ma v dedine lízol 80-kou (predomnou bol radar, tak som presne vedel koľko ide). Jeden kamión obiehajúci pomalé auto ma vytlačil do jarku, čo už, radšej poorem trávu ako kapotu. Už pred domom si to šiniem Nižnou, nejako hustejšia premávka, ja si to vytrpím a vytrasiem na rozpadnutej krajnici až ma dobehne jedno z mnohých áut, niečo kričal ale netuším čo, keďže v ruchu premávky som ho vôbec nepočul. Ja až na úplný záver som sa vopchal pred auto cyklistu, myslel som si, že ešte bude stáť na križovatke, tiež som urobil chybu :( V RK som stál pekne na semaforoch, stáť aj za autom a netlačiť sa dopredu, som si normálne cestu cez RK užil :)

Ja neviem, ľudia (cyklisti) asi musia pochopiť, že cesty, hlavné ťahy nie sú pre rekreačných cyklistov gúľajúcich sa 5-10km/h bez záujmu o okolie (v Ľubochnianskej doline idem dolu, predomnou asi 4 cyklisti vedľa seba, dlho im trvalo kým pochopili, že celá cesta nie je iba pre nich). Ako vodič mám vždy väčší strach z takýchto rekreačných cyklistov...
12.06.2021 - 18:24:08
06
Mne sa stala minule dost zvláštna vec. Klasika,streli sme sa na jednom bode ja a dve osobné autá. Zaujímavé je že auto čo má predbiehalo si odomna držalo riadny odstup a skoro vytlačilo to protiiduce z cesty. :lol:
12.06.2021 - 19:00:17
00
to sa mi stava bezne, lebo jazdim viac na cestaku. ludia absolutne bez odhadu vzdialenosti a rychlosti objektov a ktorych kazda jazda autom konci bez nehody len vdaka nahode. na jednej strane super, ze ma nadrzo neliznu, ale vzdy iba cakam, ci si odrazia spataky. dat na dve sekundy nohu dole z plynu, alebo nedajboze pribrzdit pre nich nie je riesenie a preto dokazu vytvorit nebezpecnu situaciu aj na dlhej, priamej a prazdnej ceste, lebo samozrejme sa musime vsetci traja minut akurat v rovnaky cas.
12.06.2021 - 19:13:38
03
To sa mi stalo v poľsku. Idem po úplne úzkej krajnici, obieha ma v rýchlosti auto, zrazu vedľa mňa silný tresk. Už som si myslel že auto odrazí domňa a reflexne som zovrel riaditka. A to len sebe a protiidúcemu autu roztrieskal späťaky. Ani nezastavil, či sa dotkli plechmi netuším.
12.06.2021 - 19:21:42
00
Neviem ci to tu uz niekto pisal ale podla toho co tvrdi tato slecna v rozhovore to vyzera ze odstup 1,5 m na predbiehanie cyklistov v zakone moze byt realny. Ak by sa niekto obetoval a pozrel si to tak moze napisat aj cas kedy to vravi, mne to raz stacilo 😀 Ja si pamatam ze tvrdila o podpore sportu konkretne ochrane cyklistov co maju aj v cesku, ale konkretne to nepomenovala. https://youtu.be/sMJBoxeNxuw
12.06.2021 - 20:35:31
00
staci si precitat komentare... :)
12.06.2021 - 20:41:42
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up