Cawte idem kupit Rock Shox Rebu a mozem si dat zmenit od vyroby zdvih...jazdim SVK maratony a mam Ravo Racing ram....a newiem ci si ju mam dat nastavit na 100mm alebo 115mm? vôbec sa newiem rozhodnut...ze ci 115 vydrzi ram a ze ci to nebude vela na maratony....
Z 90 psi na 50 nepadnes len tym, ze ti cast vzduchu prejde do negativky, ta je na to prilis mala.. Ak by aj mal 90 psi pred prepruzenim, tak po vyrovnani by mohol dojst o 10, max 15 psi engineer Pri takto velkej strate (90 -> 50) mas pravdepodobne netesnost medzi negativkou a seal headom, teda ti vzduch unika do spodnych noh. To by aj vysvetlovalo preco ti vyrazilo gufero. A ak sa nemylim, tak je to pomerne bezny problem prave pri Rebach. Pohladaj v starsich prispevkoch, riesilo sa to vymenou tesnenia.
DanoL91: Takže stačí vymeniť tesnenie? Servisák ho nemenil, lebo usúdil, že to dvojročné je úplne v pohode.
Btw.: dnes po 4 dňoch státia bajku pokles zo 120 na 50 psi.
engineer ano, ale zda sa mi, ze ako riesenie sa tam davalo mierne sirsie tesnenie, kedze to originalne je vraj poddimenzovane.. detaily uz neviem, ako vravim, pozri starsie prispevky
spýtaj sa koľko akých O-kruzkov vymenili ... ako už bolo napísané, okom nerozoznas rozdiel medzi novým a opotrebovanym ... pre tesnost vzduchovej komory sú podstatne tri, jeden na air piston a dva na air sealhead. A potom samozrejme tesnosť air top cap, ktorý sa dá skontrolovať mydlovu vodou, čo som už písal ...
caute, Mam vidlicu Reba RL 80-100 2018 solo air (45T84693581) Robil som pred tyzdnom prvy servis dolnych noh po 100h jazdy, vymena molitanovych kruzkov a oleja. po stiahnuti noh takmer ziaden olej nevytiekol, co som ostal prekvapeny, rozhodne 5-8ml na kazdu nohu ako udava vyrobca to nebolo. Neviem ci som nieco neurobil zle a ak ano, ako to napravit, pretoze ked som to mal rozobrate, bol som zvedavy ci je este vzduch v tej vzduchovej komore alebo co, neviem, a stlacil som ventil na nafuknutie vidlice. Hned po stlaceni sa piest (asi shaft sa vola) stiahol uplne dnu! Neviem co som cakal ale mam pocit ze vidlica neide teraz pekne maslovo. Fukanu jazdim stale na 90psi a vazim 75kg. Aj ked si jemne sadnem na bike ked chcem skontrolovat sag, tak nemam pocit zeby sa zaborila jemne do seda, ale az ked zapruzim. chova sa tak trhavo akoby. a ked je v kludovom stave, tak pri danom tlaku ma sag na nejakych 15% pri 100mm a na 0% sag sa neda vytiahnut. (prikladam foto) Tiez je pravda, ze si nepamatam, ci aj pred mojim prvym servisom bola na 0%, ale logicky by mala byt! Co mi viete poradit? Rozmislal som, ze by som ju znova rozobral, a vytiahol aj ten vzduchovy shaft, lebo sa zrejme vzduch dostal pod tesnenie, ked som stlacil vtedy ten ventil. Vybral by som ten shaft vonku a znovy ho vlozil ale len na zaciatok aby bolo co najmenej vzduchu pod tesnenim... Ale hlava mi neberie, preco sa ten shaft po odfuknuti stiahol prudko nahor, ked vzduchova komora ma byt v hornej casti a dole by zrejme mal byt podtlak, a teraz ked tam nasalo vzduch do spodnej casti pod hlavu shaftu, tak mi to akoby ubralo zdvyh. Aky je vas nazor? Chcem to cim skor napravit!!! Oleja som dal 8ml do kazdej nohy, niekto dava 5 iny zase 10ml... Ja som nasiel na nete 3-8ml https://biketechtools.com/forks/oil-volumes/rockshox/oil-chart/732
Zostal ti vzduch v negativnej komore, preto ti "vcuclo" shaft.. Bud je upchaty vyrovnavaci port medzi + a - komorou, co by sa ale podla mna prejavilo uz skor.. alebo si proste len prilis rychlo vyfukol vzduch z + komory a teda z negativnej sa nestihol "preliat" do pozitivnej..
Riesenie by malo byt jednoduche - prifukni vidlu tolko, aby si pokojovy sag dostal aspon na cca 10 % alebo aj menej (pozor na max pripustny tlak, cca 200psi).. priblizne na 10% sa totiz nachadza vyrovnavaci port a teda obe komory sa v danom mieste akoby "prepoja", cim sa tlak medzi nimi vyrovna.. pre istotu mozes potom vidlu aj parkrat prepruzit.. potom uz len POMALY vyfukni vidlu na tvojich standardnych 90 psi.. ak sa ti pocas vyfukovania opat zacne sama zanarat, je zrejme upchaty spominany port a bude to treba komplet rozobrat..
Ahojte poradí mi niekto ktorá vidla je lepšia? RockShox SID SL Select RL Remote alebo FOX Rhythm 32 Remote. dá sa niekde najsť zoradie vidlic od horšej po lepšiu ?
určite radšej sidu je to druhý najvyšší model, rythm je zas najnižší model od foxu
jazdím rok Select plus a je to super žehlivá vidlička... neviem aký si ťažký, 32ky nohy sa krutia u oboch, ak maš viac ako 85kg odporučam pluskovú s hrubými 35 nohami
Čaute. Skúšal niekto upgrade ROCKSHOX Upgrade Kit Charger 2 RLC Damper pre Rebu. Či to má zmysel a dokáže to potencionálne zlepšiť choď vidlice ale radšej ju vymeniť. Model 2018
Reba nikdy nebude zehlit sko foxa. Je to dane systemom mazania. Ja mam v rebe charger a myslim ze je to malicko lepsie, no zazraky necakaj. Pisal som aj panovi v cz co ladi vacsinou suntour, a odpovedal ze nieje presvedceny o kvalite terajsich tesneni RS. Robil som servis vidlice e*****n na 26ky kola a je to totalna zehlicka oproti mojej rebe. Tak asi tak.
Vedel by mi niekto poradiť, ako postupovať v prípade, keď mi zamknutá Reba prefukuje (počuť unikajúci vzduch)? Vedome som nikdy nejazdil skoky/terén so zamknutou vidlicou, ale páčka mi nejako "blbla", paradoxne po absolvovaní servisu (o kvalite servisu som písal v predchádzajúcich príspevkoch). Je potrebné ju rozobrať a vymeniť nejaké tesnenie alebo aký vážny je to problém? Pýtam sa, lebo servis vidlice som si nikdy nerobil sám.
Vďaka.
No keď si pozriem cenu raceday chargeru čo je 200€ to môžem predať Rebu doložiť pár korún a kúpiť novú sidku debon air
race day je patrona tlmenia a debon air je typ pruženia v druhej nohe.. dva rozdielne systémy, v jednej vidlici
race day je tenučka lahká patrona určena hlavne pre gramarov.
ja jazdím o 80g ťažšiu patronu charger2 v SIDe čo sa používa v pike či lyrik a funguje krasne
ivast Možno si ma iba zle pochopil. Neboj sa, viem ako vyzerá zamknutá Reba. Pokiaľ je v dobrom stave, tak sa pohne možno 0,5 cm pri zatlačení, ale určite nie ako teraz tá moja, kedy prepruží aj 3 cm a hlavne hlasno počuť unikajúci vzduch. Môj tip je, že v pravej komore je nejaký problém.
V pravej komore je len olej, ak ho tam máš málo tak aj zamknutá vydla ti prepruží…a ten zvuk čo počuješ je pravdepodobne vzduch ktorý prefukne tadiaľ kade ide/nejde olej pokiaľ je v správnom množstve .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
engineer Pri takto velkej strate (90 -> 50) mas pravdepodobne netesnost medzi negativkou a seal headom, teda ti vzduch unika do spodnych noh. To by aj vysvetlovalo preco ti vyrazilo gufero. A ak sa nemylim, tak je to pomerne bezny problem prave pri Rebach. Pohladaj v starsich prispevkoch, riesilo sa to vymenou tesnenia.
Btw.: dnes po 4 dňoch státia bajku pokles zo 120 na 50 psi.
vies, kam nabuduce netreba chodit ...
vies, kam nabuduce netreba chodit ...
Nikto iný tento servis v ZA nerobí, takže nemal som na výber. Nakoniec som im to tam zaniesol a som zvedavý kedy sa mi ozvú čo s tým spravili
https://biketechtools.com/forks/oil-volumes/rockshox/oil-chart/732
Riesenie by malo byt jednoduche - prifukni vidlu tolko, aby si pokojovy sag dostal aspon na cca 10 % alebo aj menej (pozor na max pripustny tlak, cca 200psi).. priblizne na 10% sa totiz nachadza vyrovnavaci port a teda obe komory sa v danom mieste akoby "prepoja", cim sa tlak medzi nimi vyrovna.. pre istotu mozes potom vidlu aj parkrat prepruzit.. potom uz len POMALY vyfukni vidlu na tvojich standardnych 90 psi.. ak sa ti pocas vyfukovania opat zacne sama zanarat, je zrejme upchaty spominany port a bude to treba komplet rozobrat..
jazdím rok Select plus a je to super žehlivá vidlička... neviem aký si ťažký, 32ky nohy sa krutia u oboch, ak maš viac ako 85kg odporučam pluskovú s hrubými 35 nohami
Vďaka.
race day je patrona tlmenia a debon air je typ pruženia v druhej nohe.. dva rozdielne systémy, v jednej vidlici
race day je tenučka lahká patrona určena hlavne pre gramarov.
ja jazdím o 80g ťažšiu patronu charger2 v SIDe čo sa používa v pike či lyrik a funguje krasne