Kategórie
Bike-techRok 202X - kovbojka s bicyklami? # MTB # horský bicykel # výber bicykla # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # cenový limit
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Výpredaj -12% GHOST Nirvana Essential 27.5 bicykel, green/grey
1 229 €
-12%
MOC 1 599 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
Akcia GHOST LANAO Universal 27.5 dámsky bicykel, pearl mint/metallic azure matt
od 749 €
MOC 899 €
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
-6% SR SUNTOUR XCR Air LO-R- 26" odpružená vidlica, 100 mm, L:187 mm (OEM)
161 €
-6%
MOC 189 €
-6% SR SUNTOUR XCR Air LO-R- 26" odpružená vidlica, 100 mm, L:187 mm (OEM)
161 €
-6%
MOC 189 €
-6% SR SUNTOUR RAIDON-XC RLR DS 26" odpružená vidlica, 100 mm, OEM
259 €
-6%
MOC 306 €
Skor vnimam, ze naroky sa za tu 1-2 generacie ohromne zvysili. Nove domy, auta, dovolenky, elektronika,...... toto tu este 20 rokov v takomto meradle nebolo. Urcite sme v porovnani s minulostou ekonomicky silnejsi aj bez dlhov ale ta sirka spotreby je mnohonasobne vacsia ako v minulosti.
Hlavne tá nadspotreba, ja som za blázna keď tvrdím že auto má vydržať aspoň 20 rokov a bike aspoň 10 rokov. Ale nie, ľudia auto kupujú pomaly každý druhý rok a biky každý rok...
ja tiež deriem auto 11ty rok a dúfam že ešte chvílu vydrží
Tu kde ja byvam je vekovy priemer aut, tak 15 rokov, ale tak beriem, ze Tvrdošín to je kusok Slovenska kde ludia maju slovenske ceny ale svajciarske platy ...
ved to je ta nadspotreba - kam sa stale kazdy musi vyvazat? kym prejdem peso po jednej ulici vidim toho isteho mladika prejst okolo mna aj 4 krat. vsetko sa presuva hore dole - material do ciny, vyrobky sem. nase drevo von, k nam to zahranicne a podobne nezmysli.
Veď to nie je, že všetci si to samozrejme môžu dovoliť. A auto je status aj na Orave.
corsair aj keď sa často menia jazdenky, tak tie autá niekto musel predsa kúpiť nové, potom predať a kúpiť si ďalšie. Keby ľudia tak často nemenili auta, tak by neexistoval trh jazdeniek. Tie autá nerastú na stromoch. V minulosti si musel na auto dlho šetriť alebo/aj vystáť radu a nebol priestor na extrémne konzumný život. Dnes konzum narástol do extrému, kedy sa každý rok kupujú nové mobily, lebo predsa nebudem mať rok starý mobil, to dá logiku nie... Ja sám mám starý iPhone SE a 5S, 15 ročné auto, v živote mám len 3. MTB odkedy viem bicyklovať (do prvého MTB som jazdil čo dedkova pivnica dala)...
A áno, aj cykloveci si kupujem drahé (dokonca dvojmo aby som nemusel každý deň prať) ale deriem ich roky, našťastie aj cyklošatník mám už dlhé roky zastabilizovaný, len som zdvojoval nejaké veci a netuším kedy bude nutná výmena...
To že si to môžem dovoliť, neznamená že si nesporím vo veľkom pre budúcnosť a nejaké deti. A hlavne som nedávno mattovi písal, že som asi najhorší zákazník, lebo presne viem čo chcem a nutné alternatívy pre nedostupnosť dlho zvažujem a porovnávam, kým vôbec niečo kúpim. Môj štýl nákupu nie je: "pozri zľava, kupujem"
nielen lode ale aj vlaky budu meskat
Od začiatku korony na EU trhu nie je čínska oceľ - opozdene dali limity na dovoz + čína nevyváža
a kvôli číne bola utlmená celková výroba v EU,
Huty kvôli číne znížili výrobu a bezhlavo znižovali stavy , až tam neostal nikto kto tomu rozumie, ako vo vedení tak aj vo výrobe
a teraz to vidno - nie je oceľ - hocijaká
resp. dopyt brutálne prevyšuje ponuku, tak cena rastie a rastie
A keď som im písal osobne na FB tak odpoveď bola taká klasická PR: že je všetkého dosť a mám kontaktovať svojho lokálneho dodávateľa Hope
Vyzerá, že budem musieť prejsť na magura kotúče.
Tam som pred nejakým mesiacom bral posledný 160mm červený čo som našiel dostupný, druhý proste už nikde nie je