Zollera zaujíma len jeho zisk
06.08.2021 - 22:16:46
01
Joe70 napísal:
Privara hlavne nechce aby stalo niečo ako v Anglicku. V r. 2014 boli dve etapy TDF v Yorkshire a odvtedy sa konajú pravidelne preteky Tour de Yorkshire ktoré organizuje ASO. Je to také malé TDF.
Šanca na také niečo je síce malá, ale istotne posledné čo by si želal je, aby na Slovensku niekto cudzí organizoval populárne preteky na ktorých by sa cyklistický zväz nepriživoval.


A kde by na to zobrali peniaze? Veď Eurosport s ASO pozvali dva-tri roky dozadu na P-Rubaix Privaru s Lučaničom a ešte jedným, ktorý organizačne menežuje OS. Dali im ponuku takticky na 800 000 za TV prenos (Inak od českého CCT pýtali okolo miliona a vraj aj Tour of Hungary zaplatilo za TV prenos niečo vyššie miliona, takže to je reálna cena). Tie peniaze sa doteraz hľadajú. To akože ASO príde za Zollerom: "Chlape, ty sa tu vyznáš. My tu chceme preteky. Práve tu a nikde inde, lebo pekné hory, pekné hostesky, bývalý premier je priaznivec spartakiad a najnovšie marketingových akcií v TV každý týždeň, peniaze zoženieš s vatovou tyčinkou v nose."?
06.08.2021 - 22:24:26
03
LOL ASO neorganizuje Giro ale TDF. A neviem a ani ma to nezaujíma, kde zohnali peniaze. Ale stalo sa to ako píšeš. Povedali pekné ženy, pekné kopce, len tu a nikde inde chceme preteky. Lebo sa nám páčilo ako tu dopadli etapy TDF. A odvtedy sa pravidelne organizuje Tour de Yorkshire. Btw. zabezpečujú to finančne aj personálne. A preto to má aj francúzsky názov.
Netvrdím, že sa to stane aj na Slovensku. Ale evidentne vo svete sa to deje. Tak prečo tvrdiť, že to je nezmysel???
07.08.2021 - 22:50:23
00
Kto to zaplatí?
07.08.2021 - 22:56:44
00
Som reagoval na to tvoje tvrdenie že ASO by mohlo obísť Prívaru. No nie, nie sú padnutí na hlavu, aby to robili. V schopnosti získať nejaké súkromné zdroje je Zoller oproti Prívarovi nulový. Ja celý jeho prínos vidím v tom, že vie oblepiť autá nálepkamií. Bolo to tak v Cycling Academy, aj v One procycling, či ako sa ten Irsky tím volal, pri Gire kde oblepoval nejaké 2-3 autá dodal nejaké hostesky pre SMS Santini alebo priamo pre Giro, nech to bolo pre kohokoľvek a ak sa nemýlim, robil to dokonca aj pre OS, minimálne ten ročník, čo Peloton zablúdil vo finiši v NMNV. ( to je ten ročník, ke´d sa tu v diskusii strhla aký je Prívara neschopný a pritom to len jazdci odignorovali šípky na ceste a aj Holeca, ktorý im ako traťový komisár ukazoval, že majú odbočiť)

Prečo tvrdiť, že to je nezmysel??? Lebo to je nezmysel.

A poznám rozdiel medzi RCS sport a ASO. ten je taký, že pred pandémiou RCS bola na predaj a ASO ju chcelo kúpit. to sa nestalo. Rcs media group, matka RCS sport, tlačí pred sebou obrovský dlh, a preto chcela RCS sport predať a peniaze použiť na umorenie časti dlhu. To sa nestalo. Evidentne ASO si nechá radšej zaplatiť v ekonomicky silmných krajinách a keď nebudú chcet platiť, tak dovi,dopo, ako kupvať predraženú RCS sport. No a čarovné na tom je, že kvôli pandemii sa RCS sport dostala ešte aj do straty. O predaji môže iba snívať. Takže kontrakt na 12 mil, by jej pomohol. Zoller tam hádže z bruchá nejaké percentá splátkového kalendáru. No a mne z toho vyplynulo, že tu ide čisto o ten bianco papier podpísaný vládou SR.

A všetci tí, čo majú názor, si určite spomenú, že celý ten cirkus: bude grand partenza na Slovensku, nebude? tu už raz bol. pred asi 10timi rokmi bývalý organizátor OS (ano organizátor bol iný, nie SZC) pozval nejakého manažera z Talianska. No a dopadlo to tak, že manažér odišiel a bublina vyfučala. Ono nielen že neboli peniaze na Giro, ale ani na OS. OS o dva-tri roky na to skončilo. Teda skončilo by, keby vtedy na rýchlo organizáciu neprevzalo vtedy nové vedenie SZC s Prívarom, ako novým predsedom.

Prečítal som si aj predošlé stránky diskusie a je neuveriteľné, ako dokáže dynamika davu, ktory má názor, posunúť diskusiu nesprávnym smerom. A ja mam len jedny nervy. Preto je toto tu moj posledný príspevok.

Ešte jeden dovetok k tej predchádzajúcej diskusii. Teraz som si pozeral pcs.com. Je pravda, že Kristoff a Alafilippe boli na OS iba raz (porovnatelne Tour of Hongrie alebo CCT o tom môžu len snivať). To sú zlé príklady. Alaphilippe nebol na Gire ani raz, Kristoff 2x, pred 10timi rokmi, keď bol vôbec rád, že ho na štartovku WT preteku vôbec napísali. Giro normálne predávalo divoké karty za sponzoring v prípade Gazpromu aj proconti CCC a aby predalo Grand Partenzu za premrštenu cenu, tak v prípade Izraelu zaplatilo týmu Sky štartovné za Frooma, hovorilo sa o milionovej sume. Kvôli Maďarsku zaplatili minulý rok Bore za Sagana. Nakoniec kvôli pandémii sa v Maďarsku ani nezačínalo. Sa tu vychvaluje marketingový potenciál Gira tak vysoko, že by sme potrebovali rebrík, ktorým mohamed na Chrámovej hore Al-Aksa v Jeruzaleme vystúpil na nebesia, aby videl nebo a peklo, tuto všetci by videli nebo, ja tam vidím peklo. 12 milionov na splátky po milione ročne a z OS sú preteky ako víno na ďalších 12 rokov, a nie rok a dosť.
08.08.2021 - 08:07:16
25
Neviem asi tu do témy :
Majster Slovenska rozbiehal sľubnú kariéru: Prišiel koronavírus! Musel odísť pracovať do zahraničia

https://regiony.zoznam.sk/pribeh-majster-slovenska-rozbiehal-slubnu-karieru-prisiel-koronavirus-musel-odist-pracovat-do-zahranicia/
08.08.2021 - 13:35:31
08
A takto to u nás chodí
08.08.2021 - 13:52:30
00
no a presne o tom som nedavno pisal, nemas peniaze - mas problem, nemas znamosti/sympatie - mas problem... mat talent proste niekedy nestaci
08.08.2021 - 21:54:57
00
Nepísal si o tom presne. Talent stačí - talent je súhrn určitej vysokej úrovne nielen fyzických ale aj psychických predpokladov. A psychické predpoklady samozrejme pri vysokej úrovni vrodených fyzických predpokladov /vo vytrvalostných športoch najmä VO2max/ znamenajú že tomu v čom máš schopnosť vyniknúť obetuješ všetko - napr. sa presťahuješ za lepšími podmienkami do krajiny kde sú lepšie podmienky na prípravu - riskneš to, pôjdeš do ,,neistoty,, Samozrejme na to musíš mať dostatok ,,fyzického,, talentu. Nebudeš sedieť doma na zadku a vyplakávať že to sa nedá, že nemáš vytvorené podmienky, financie, ... Ak niečo nedosiahneš znamená že si nemal dostatok talentu č.1 a č.2
08.08.2021 - 22:35:32
02
A na to si prišiel úplne sám 🧐? Ale netrep ! Keď nemáš loove , tak ti je fyzično aj psychično na “ baranicu” . A aj keď máš to šťastie že vybavis loove a psycho- fyzo tiež , ale sa to minie v nesprávnom čase alebo mieste , chyba tomu to povestne šťastie , tak môžeš tak umývať v bývalom NDR v LiDli podlahu a nie za nich pretekať…
08.08.2021 - 23:00:46
00
Ked máš love ale nemaš fyzično /vytrvalostné športy - cyklistika, .../ tak ti to je na nič. Mohol by si na to prísť už sám alebo jedno jako. Ked máš fyzično získaš medailu na olympiáde aj s holou ritou /maratón v Tokiu - striebro utečenca z afriky, .../.
08.08.2021 - 23:06:06
02
Cykloturista napísal:
Neviem asi tu do témy :
Majster Slovenska rozbiehal sľubnú kariéru: Prišiel koronavírus! Musel odísť pracovať do zahraničia

https://regiony.zoznam.sk/pribeh-majster-slovenska-rozbiehal-slubnu-karieru-prisiel-koronavirus-musel-odist-pracovat-do-zahranicia/


Ale hlavne že nám tu niektorí budú vypisovať aké super by sme mali OS keby na neho mame vyšší rozpočet…stále mnoho ľudí nepochopilo že cyklistika by mala byt o podpore klubov, talentov, systematickej práci s mládežou s najnovsimi tréningovými metódami a nie o nejakom nepodstatnom OS kde tento nefungujúci systém vyprodukuje chalanov ktorí sa tam s ostatnými nemôžu rovnať…a my si ešte “za odmenu” na nich ponadávame aki sú to lekvári a podobne…
08.08.2021 - 23:16:49
01
Keď nemáš príležitosť, môžeš mať neviem koľko fyzicna, prd ti to pomôže
09.08.2021 - 04:56:22
00
Nepochopil si to. Ešte raz - fyzično nestačí. Musí byť aj psychyčno. Psychyčnom - mimoriadnym záujmom o činnosť - tú príležitosť vyhľadáš. Požičiaš si od niekoho tesco bicykel, namažeš si ním na chleba svojim mimoriadne dobrým fyzičnom daným z hora ,,borcov,, co majú kvalitnejšie bicykle za veľa love a ideš vdaka svojmu psychyčnu poháňajúcemu fyzično za svojim cieľom jak buldozér.
09.08.2021 - 05:01:35
02
a potom trener vybere na preteky ineho, lebo si sa nanho zle pozrel pred rokom :)
09.08.2021 - 09:14:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up