nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
No daj, aká je tá marketingová hodnota Gira za tých 12 mil? Zoller ťahá tie čísla ako kúzelník zajacov z klobúka. Keď sa ho redaktor opýta, či je 12 mil konečná cena, krúti sa ako had. No lebo nie je. Spolu s vyvolanými investíciami bol rozpočet v Izraeli aj v Maďarsku 25 mil. A marketing, teda ja som v tom Izraeli minulý rok, teda 2 roky po Gire, bol. Mám od ICA kúpených plnú skrinu handier aj casual oblečenie, takže som to tam nosil, ale u domacich ani obraz, ani zvuk. Iba raz vojak so samopalom začal na mna rozprávať hebrejsky, ja nem tudom. Až potom som si uvedomil, že mám mikinu ICA. Tak potom sme prehodili pár viet anglicky. Bol MTB cyklista. Ale tak maximálne vedel, že tam nejaké Giro bolo a že existuje nejaký izraelský tím. Minulý február to už bol druhý mesiac WT tím ISN. To ani netušil. O našej hviezde Saganovi tiež nič nevedel. Pritom ICA bol povodne Izraelsko-slovenský projekt s účasťou Sagana a čuduj sa svete aj Zollera. Požičať si tam bicykel ako v Spanielsku alebo v Taliansku? Absolútne nehrozí. A to nehovorím o cyklistickej infraštruktúre. A čo tak čítam na FB, tak na to Giro nadavajú ako na vyhodene peniaze a pritom nemajú svoju tour. Zatiaľ čo OS stojí pár stoviek tisíc + milion by stál Eurosport (nie 600 tis(tie asi potrebujú od štátu). Zoller tu vytiahne projekt za desiatky milionov. Z hľadiska marketingu je dobrým indikatorom cena vysielacích práv. Tour inkasuje 10x viac ako Giro. Tak prečo si radšej nezaplatiť Grand Depart. Tam sa rozpočet pohybuje zhruba na 30-35 mil. Mimochodom rozpočet celej TdF sa odhaduje na okolo 100 mil. Takže si Tour aj Giro nechájú veľmi, veľmi dobre zaplatiť.
A presné je aj to porovnanie s velodromom. V Izraeli nedávno velodrom postavili. Teda vlastne postavil ho ten, čo prišiel do ICA, dnes ISN namiesto Sagana Kanadský Žid-miliardár, ktorý z väčšiny finančne drží ISN. druhým, menšinovým, je Švajčiarsky Žid - milionár. Takže možno, keď raz možno Zoller postaví velodrom, tak potom sa môžeme baviť o marketingovej investícii do Gira zo strany štátu vo výške 12 mil, ale nie viac, už aj to je veľa!
Šanca na také niečo je síce malá, ale istotne posledné čo by si želal je, aby na Slovensku niekto cudzí organizoval populárne preteky na ktorých by sa cyklistický zväz nepriživoval.
https://bratislava.zoznam.sk/tvrda-reakcia-manazera-zollera-na-sefa-cyklistickeho-zvazu-giro-ditalia-2023-urobime-na-slovensku-bez-neho/
Odhliadnuc od obsahu, v tom článku je najmenej 9 gramatických chýb.
Šanca na také niečo je síce malá, ale istotne posledné čo by si želal je, aby na Slovensku niekto cudzí organizoval populárne preteky na ktorých by sa cyklistický zväz nepriživoval.
A kde by na to zobrali peniaze? Veď Eurosport s ASO pozvali dva-tri roky dozadu na P-Rubaix Privaru s Lučaničom a ešte jedným, ktorý organizačne menežuje OS. Dali im ponuku takticky na 800 000 za TV prenos (Inak od českého CCT pýtali okolo miliona a vraj aj Tour of Hungary zaplatilo za TV prenos niečo vyššie miliona, takže to je reálna cena). Tie peniaze sa doteraz hľadajú. To akože ASO príde za Zollerom: "Chlape, ty sa tu vyznáš. My tu chceme preteky. Práve tu a nikde inde, lebo pekné hory, pekné hostesky, bývalý premier je priaznivec spartakiad a najnovšie marketingových akcií v TV každý týždeň, peniaze zoženieš s vatovou tyčinkou v nose."?
Netvrdím, že sa to stane aj na Slovensku. Ale evidentne vo svete sa to deje. Tak prečo tvrdiť, že to je nezmysel???
Prečo tvrdiť, že to je nezmysel??? Lebo to je nezmysel.
A poznám rozdiel medzi RCS sport a ASO. ten je taký, že pred pandémiou RCS bola na predaj a ASO ju chcelo kúpit. to sa nestalo. Rcs media group, matka RCS sport, tlačí pred sebou obrovský dlh, a preto chcela RCS sport predať a peniaze použiť na umorenie časti dlhu. To sa nestalo. Evidentne ASO si nechá radšej zaplatiť v ekonomicky silmných krajinách a keď nebudú chcet platiť, tak dovi,dopo, ako kupvať predraženú RCS sport. No a čarovné na tom je, že kvôli pandemii sa RCS sport dostala ešte aj do straty. O predaji môže iba snívať. Takže kontrakt na 12 mil, by jej pomohol. Zoller tam hádže z bruchá nejaké percentá splátkového kalendáru. No a mne z toho vyplynulo, že tu ide čisto o ten bianco papier podpísaný vládou SR.
A všetci tí, čo majú názor, si určite spomenú, že celý ten cirkus: bude grand partenza na Slovensku, nebude? tu už raz bol. pred asi 10timi rokmi bývalý organizátor OS (ano organizátor bol iný, nie SZC) pozval nejakého manažera z Talianska. No a dopadlo to tak, že manažér odišiel a bublina vyfučala. Ono nielen že neboli peniaze na Giro, ale ani na OS. OS o dva-tri roky na to skončilo. Teda skončilo by, keby vtedy na rýchlo organizáciu neprevzalo vtedy nové vedenie SZC s Prívarom, ako novým predsedom.
Prečítal som si aj predošlé stránky diskusie a je neuveriteľné, ako dokáže dynamika davu, ktory má názor, posunúť diskusiu nesprávnym smerom. A ja mam len jedny nervy. Preto je toto tu moj posledný príspevok.
Ešte jeden dovetok k tej predchádzajúcej diskusii. Teraz som si pozeral pcs.com. Je pravda, že Kristoff a Alafilippe boli na OS iba raz (porovnatelne Tour of Hongrie alebo CCT o tom môžu len snivať). To sú zlé príklady. Alaphilippe nebol na Gire ani raz, Kristoff 2x, pred 10timi rokmi, keď bol vôbec rád, že ho na štartovku WT preteku vôbec napísali. Giro normálne predávalo divoké karty za sponzoring v prípade Gazpromu aj proconti CCC a aby predalo Grand Partenzu za premrštenu cenu, tak v prípade Izraelu zaplatilo týmu Sky štartovné za Frooma, hovorilo sa o milionovej sume. Kvôli Maďarsku zaplatili minulý rok Bore za Sagana. Nakoniec kvôli pandémii sa v Maďarsku ani nezačínalo. Sa tu vychvaluje marketingový potenciál Gira tak vysoko, že by sme potrebovali rebrík, ktorým mohamed na Chrámovej hore Al-Aksa v Jeruzaleme vystúpil na nebesia, aby videl nebo a peklo, tuto všetci by videli nebo, ja tam vidím peklo. 12 milionov na splátky po milione ročne a z OS sú preteky ako víno na ďalších 12 rokov, a nie rok a dosť.
Majster Slovenska rozbiehal sľubnú kariéru: Prišiel koronavírus! Musel odísť pracovať do zahraničia
https://regiony.zoznam.sk/pribeh-majster-slovenska-rozbiehal-slubnu-karieru-prisiel-koronavirus-musel-odist-pracovat-do-zahranicia/