Zdravím bikeri ... Som tu trocha novy a trocha ešte cyklisticky laik... Bol som si dať v servise premazať vidlicu a chlapik mi povedal že mam vidlu z vnútra uplne hrdzavu a je dosť tuha. Rozhodol som sa teda kupiť novu vidlicu tak by som vas poprosil o radu aku vidlicu kupiť maximalne do 2000 sk, kedže do toho nechcem investovať vela. myslim si že vidlica do 2000 sk mi stači, pretože som doteraz jazdil na Zoom-ke ...
A prosim vas vysvetlite mi ešte ako sa meria zdvih. Je to dlžka celeho zasuvacieho stlpika alebo dlžka pokial sa da stlpik stlačiť ?
Chcem novu vidlicu a ako vravim na moje pojíždení mi stačila ja ta zoomka... rozmyšlal som nad RST Gilou ... (inak tu ma moj bratranec a čo som na nej odjazdil sa mi zdala o dosť lepšia ako zoomka)
Okej dakujem za rady... moje oko však uzrelo RockShox Dart 1 ale na nejakej českej stranke kde to na naše peniaze stalo tiež 2000 sk ... lenže tu by bol problem že na slovensku ju nikde neviem najsť a tobož ne v Bratislave a z česka by som za dovoz trocha preplatil..... ale ešte mi povedzte prosim o tom zdvihu ako sa meria
no tak dĺžku zdvihu odmeráš tak, že zmeráš vnútorné nohy vidlice (tú časť, čo sa zasúva pri pružení do spodného monobloku) - ale je to kúštik nepresné, lebo často sú o nejaký ten cm dlhšie ako je skutočná hodnota zdvihu...
btw keby si mal záujem, tak mám na predaj málo jazdenú Manitou Axel...
ozaj tak teraz ta moja zoomka ma zdvih 80 mm a na tej Gile je nastavitelny zdvih 75-100 mm. čo by to spravilo kebyže tam dam tych 100 mm. porušila by sa dajako geometria ramu ?
no ja by som ta stopol a nekupoval nic.. chces dat 2tis na vidlu, tisicku za kolesa.. zachvilu zmenis brzdy atd..
mas slaby bike nato aby si ho upgradoval a prerabal.. vykasli sa nato a bud ho skus predat+doloz prachy ktore chces na nove veci a kup cely bike (naj z bazaru) alebo dojazdi tento a kup novy bike po sezone vo vypredajoch..
ale k tomu biku mam už srdcovy vzťah ... nechcem novy bajk ... tento by som predal za povedzme 5000 a možno ani to nie doložil by som 3000 a zasa by som mal maximalne tak to iste čo teraz ... a ojazdene nechcem velmi kupovať... som na tom podobne ako ked škodovkarovi poviete že načo investovať do tej 120-tky.... že sa to neoplati.. ale on dotoho vrazi
No takze navrhujem menit a aj napisem co z kade
Vidlu RST Gila Pro TnL od BriaN-a za 1600.-
Rafiky Ake ti odporuci servisak alebo nejake za 500.-
Spice Tiez podla odporucenia
Predstavec X-Mission os Maja za 350.- (dufam,ze sadnu na rajdy)
Ostatne ako presmykac+salter este mozu vydrzat,menit az ked odidu
IMHO by bola lepsia volba dolozit money a kupa z bazaru ale bohuzial ked nie su peniazky Napriklad ujde aj tato ponuka,ale je to FR
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čokoľvek nové (ak za tú cenu je) asi nebude o nič lepšie ako ZOOMka.
btw keby si mal záujem, tak mám na predaj málo jazdenú Manitou Axel...
mas slaby bike nato aby si ho upgradoval a prerabal.. vykasli sa nato a bud ho skus predat+doloz prachy ktore chces na nove veci a kup cely bike (naj z bazaru) alebo dojazdi tento a kup novy bike po sezone vo vypredajoch..
váha biku komplet cca : 14 kg
Rám : Aluminium
Vidlica : Zoom 580 Tracker (aluminium) - idem meniť
predstavec : zoom
korman : zoom
grypy
Pačky predneho a zadného prehadzovača : Shimano Acera
Predný prešmykovač : Shimano Acera
Zadný prešmykovač : Shimano Alivio
reťaz : nejake Shimano
Rafiky, špice - neznáma značka - idem meniť
Kluky : Shimano + stred štyrhran
sedlovka : zoom
ak som niečo zabudol pripomente ....
+ par fotiek :
upgrade tohto je velmi zla investicia..
Vidlu
Rafiky
Spice
Predstavec
Ostatne ako presmykac+salter este mozu vydrzat,menit az ked odidu
IMHO by bola lepsia volba dolozit money a kupa z bazaru ale bohuzial ked nie su peniazky