Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Len tak informativne som sa dopytoval na RM Gravelride. Dostupnost tento rok nehrozi, ze vraj modely 2021 sa presunu do 2022. To akoze moze byt, ze niektori vyrobcovia ani nebudu robit novu kolekciu pre 2022...
Nikoho, kto tuto temu sleduje aspon okrajovo, tato informacia dnes nemoze prekvapit.
Ale stale mas slobodnu moznost vyvijat, vyrabat a montovat komponenty/bicykle vo vlastnej rezii
Preco vlastne rastie cena surovin? Kvoli covidu - zatvorenym baniam/oceliarnam a pod.?
Aj preto. Svetové ekonomiky sa rozhodli pustiť do obehu bezprecedentné množstvo peňazí na ochranu zamestnanosti a stability čo zvýšilo dopyt(pandémia ľudí zasiahla naozaj minimálne, každý druhý ju využil na rekonštrukcie a investovanie ), no ponuka ostala nezmenená alebo ešte málo klesala kvôli opatreniam. Ceny nemajú prečo výraznejšie rásť, len peniaze strácajú hodnotu.
V podstate "pandémia" tu mala byť nato, aby tá inflačná bublina spľasla. Keby tomu ale nechali voľný priebeh...Áno ľudia by prišli o prácu, firmy by skrachovali, ale to sa dialo aj v 2008 a spamätali sme sa z toho.
Podľa mňa to pekne doebali s tými vrtuľníkovými peniazmi. Čo mohlo bolieť 2-3 roky, bude teraz problém možno aj dekády.
Praveze keby firmy hromadne skrachovali tak by to bolelo roky. Strukturalne by sa totizto poskodilo to co sa budovalo desatrocia. To je obrovska, nepredstavitelna strata hodnoty. Predstav si ze by nepomohli aerolinkam vobec. Dojedneho by skrachovali. Dojedneho by tiez skrachovali letiska, alebo ich cast. Porozobijali by sa vyklady a majetok by sa znehodnotil. Systemy prace, skusenosti a retazce a obchodne vztahy by sa rozplynuli. Keby potom potrebujeme lietat, tak by nas realita vyfackala a vysmiala by sa nam do tvare. A mozno v roku 2040 by to zase fungovalo. Bolo by to ako ked bola 2sv vojna a vsetko sa rozbilo, a trvalo 20? rokov kym vela veci asi fungovalo zase s podobnym vytlakom.. ekonomika je hrozne prepojeny svet. Ktory sa budoval a prepajal desatrocia a ludia rano vstavali a chodili do prace aby sa to postupne vybudovalo a aby to ako tak fungovalo. Ze prisiel "cash" ked bolo najhorsie bola zachrana, ktora dala svetu tych par mesiacov az rok aby prezil. Ako poistovna. Prisla a zaplatila ked bol pruser. A toto je cena za poistenie. Ferova cena? Mozno.. to sa asi neda povedat. Keby ja mam na vyber ci zakapat takto ako stat, alebo mat moznost zaplatit a prezit, tak som rad ze sa dalo zaplatit.
ak niekoho zaujima povod sucasnej situacie v hospodarstve spojeny s rastom cien, tu clen bankovej rady CNB zrozumitelne vysvetluje (pre info v CR je rast cien nad urovnou EU)
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Všetko zavisí od ľudí. Pokým nezistia, že ani obalené v brezliach to rúško nechutí ako bravčový rezeň, nič sa nezmení. Pokým ho budú nosiť na ruke ako náramok, alebo na krku ako náhrdelník, stále je tu priestor na rast cien. Kovid funguje ako univerzálna prirážka na všetko. Niečo ako DPH-čka. A na podobnom princípe funguje aj legitimita Matovičovho "lebo Fico" súčasnej slovenskej vlády. Dostal mandát od ľudí čo ho volili, takže jakeképak ale...Tam je aspoň šanca, že po nových voľbách jeho misia skončí. U korona agendy som si tým v dohľadnej dobe nie úplne istý. Ale ako sa hovorí: "Ľud je ako dieťa čo sa dá oblbnúť hrkálkou. Ale nefunguje to, keď je hladný."
porter Ty mas urcite X doktoratov z virologie, imunologie a vsetkych pribuznych odborov... Icte uz do rici s tymi mudrymi recami na akukolvek temu a vyjadrujte sa k tomu comu rozumiete! Svet ktory zijete a vselijake vydobytky ktore uzivate su vysledkom zhromazdovania poznatkov v priebehu ludskej existencie. Kazda normalna a vyspela spolocnost si nove poznatky, vedomosti a ludi ktori ich prinasaju ceni, posuvaju ju na kvalitativne vyssiu uroven.
každý rok je to 10-15 percent. ak nie tak to vidíš na komponentoch su o triedu nižšie, takže o5 10% ... v poslehnej dobe už aj skladane vychádza v lepšej cene ako celok ak zoženieš ram.v rozumnej cene, čo je o5 problem. ale najde sa ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale stale mas slobodnu moznost vyvijat, vyrabat a montovat komponenty/bicykle vo vlastnej rezii
Aj preto. Svetové ekonomiky sa rozhodli pustiť do obehu bezprecedentné množstvo peňazí na ochranu zamestnanosti a stability čo zvýšilo dopyt(pandémia ľudí zasiahla naozaj minimálne, každý druhý ju využil na rekonštrukcie a investovanie ), no ponuka ostala nezmenená alebo ešte málo klesala kvôli opatreniam. Ceny nemajú prečo výraznejšie rásť, len peniaze strácajú hodnotu.
Podľa mňa to pekne doebali s tými vrtuľníkovými peniazmi. Čo mohlo bolieť 2-3 roky, bude teraz problém možno aj dekády.
To ja som.bral 2x Mondraker 😂
https://www.cnb.cz/cs/verejnost/servis-pro-media/autorske-clanky-rozhovory-s-predstaviteli-cnb/Nebojte-se-inflace-chce-to-ted-klid/