Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ahojte. Spýtam sa tuna. Rozmer pneu som nikdy nejako moc neriešil a vždy som nové kupoval v tom rozmere v akom boli predošlé. Mám 185/60R15
Momentálne mám však možnosť dobre kúpiť, no iný rozmer. Aj v TP mám zapísané len pneu 185/60R15. Ak dobre chápem označenie pneu tak rozmer čo chcem kupovať - 175/65R15 by mal byť v pohode nie?( Nové budú už na diskoch ) a teda 175/65R15 je alternatívny rozmer ku 185/60R15. Snáď som to moc nedomotal, keď tak ma opravte.
Ďakujem za pomoc
No tie užšie by boli zimné ale ak je v tom problém skrz legislatívu tak na to prdím a kúpim normálne čo mám v TP. Jednu zimu som jazdil aj na dákych 14kach ale už neviem aký rozmer pneu..takže to asi tiež nebolo vtedy moc košér? sladká nevedomosť
EDIT: Ahá takže teoreticky som mohol jazdiť aj tie 14ky ale so správnym rozmerom pneu. Otázne je či by to bolo pri dákom prúsere "papierovo" v poriadku ale je mi jasné že v tom prípade by sa snažili chytiť hocičoho.
a ako bolo spomenute vyssie, dodrzuje TP, a alt. rozmer v TP (ktory koresponduje s odporucanim vyrobcu) je hlavny, ked chces menit rozmer. Stretol som sa aj so zapismi kadejakych divocin v case, ked sa "dalo". Sice aj teraz sa "da"
Akurat mam debatu s kamaratom a stazujem sa mu ako ide phm hore. On mi vravi ze sa nemam stazovat ze asi dojazdil lebo nevie v BA zohnat adblu to vazne alebo si robi prdel?
no vcera to bolo v spravach, tak som sa dnes pytal na benzinke v NM ci sa zvysila aktivita predaja, ze jeden kupoval 1000l a dalsi 250l... za dalsie cena isla hore, stalo cca 35centov, teraz cez 50
to bude gumka v hodnote slušnej SIDky
ja som ešte ani neobjednal nove
Mením komplet sady aj s diskami, takže som to zobral od Bavorov v jednom paklíku, lebo také rozmery sa ťažko zháňajú...
Ty si ešte neobjednal zimné, a ja už som objednal zadné letné a vyzerá to tak, že nedorazia skôr ako v máji/júni.
Keď už aj chcanky sú úzkoprofilový tovar, tak to asi budeme vídavať slovenských mužov zaborených svojím ftá..m do tej dierky vedľa palivovej nádrže
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Momentálne mám však možnosť dobre kúpiť, no iný rozmer. Aj v TP mám zapísané len pneu 185/60R15. Ak dobre chápem označenie pneu tak rozmer čo chcem kupovať - 175/65R15 by mal byť v pohode nie?( Nové budú už na diskoch ) a teda 175/65R15 je alternatívny rozmer ku 185/60R15. Snáď som to moc nedomotal, keď tak ma opravte.
Ďakujem za pomoc
Pokial to nemas v TP, tak to nerob.
Lebo STK, nebodaj skodova udalost …
www.tiresize.com
Prepočíta Ti to všetko, keď zadáš oba rozmery. Ale bez ohľadu na to, myslím si, že takú rezervu blatníčky vpredu určite majú👍
EDIT: Ahá takže teoreticky som mohol jazdiť aj tie 14ky ale so správnym rozmerom pneu. Otázne je či by to bolo pri dákom prúsere "papierovo" v poriadku ale je mi jasné že v tom prípade by sa snažili chytiť hocičoho.
tu mas link, pretoze obute koleso moze mat aj rozne naklony, uhly a cojaviem co este ine, co ma vplyv na tlmice a celkovo na spravanie vozu.
https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=185-60-15X6.5ET45&wheel2=175-65-15X6.5ET45&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm
a ako bolo spomenute vyssie, dodrzuje TP, a alt. rozmer v TP (ktory koresponduje s odporucanim vyrobcu) je hlavny, ked chces menit rozmer. Stretol som sa aj so zapismi kadejakych divocin v case, ked sa "dalo". Sice aj teraz sa "da"
to bude gumka v hodnote slušnej SIDky
Zlaty benzin 😄
Mením komplet sady aj s diskami, takže som to zobral od Bavorov v jednom paklíku, lebo také rozmery sa ťažko zháňajú...
Ty si ešte neobjednal zimné, a ja už som objednal zadné letné a vyzerá to tak, že nedorazia skôr ako v máji/júni.
Keď už aj chcanky sú úzkoprofilový tovar, tak to asi budeme vídavať slovenských mužov zaborených svojím ftá..m do tej dierky vedľa palivovej nádrže
vypi pol litra absinthu a nasti do narze