Dakujem Pali65, prinosne, aj diskusia pod ukazuje nezmieritelne postoje oboch extremistickych skupin. Za mna, budem parafrazovat (som aj vodic aj cyklista a obcas aj chodec), ked je niekto hulvat, tak sa tak bude spravat v ktorejkolvek z tychto pozicii. Zjavne nedokonalosti a chyby tejto novely len nahravaju roznym vykladom (a ukazuju, kto tentokrat silnejsie zaloboval, eesp ako to u nas chodi). Vkladam aku-taku nadej do pravnikov PR (prezidentky).
Marli, v pôvodnom návrhu bolo "iných vozidiel", niekde v procese prípravy to vypadlo, neviem, či úmyselne alebo nie. V kontexte ostatného textu je jednoznačné, že sa to netýka bicyklov, ale hej, škoda, že to vypadlo, bolo by to jednoznačnejšie.
EDIT: Tak som sa práve dozvedel, že to "iných" vyhodili legislatívci na ministerstve vnútra, lebo že je to nadbytočné slovo. Asi vedia, čo robia ...
Dakujem, specialne za edit zo zakulisia. Vidis, jeden myslel a vymyslel...
Bud nevedia,co robia, alebo je to zamer? Neviem. Netrufam si posudit. Obe zle. Kazdopadne maju o budúcu prácu postarane (alebo aj ich nasledovnici a ini pravnici).
Nebude Jano1987 Drahovsky? Celkom sa ich nazory na ten "rozsiahli pozmenovaci navrh bez pripomienovania" zhoduje. Drahovsky sa rozumie "odbornym veciam"? Ci tiez nie?
Pozri, je mi úplne jedno, že sa nevyznáš v odborných veciach a napriek tomu vypisuješ na internety. To je tvoja vec a tvoja vizitka, máš na to právo, ktoré (niekedy s pobavením) rešpektujem a niekedy ti (tiež s pobavením) aj odpoviem.
Ale aby si ma verejne obviňoval, že klamem, to je cez čiaru a nemám potrebu s takým človekom komunikovať.
Unika ti bohuzial zasadny fakt. Zakony su pre beznych ludi a kazdy obcan sa v nich musi vediet orientovat. Ak to tak nie je, mame but debilnych obcanov, alebo debilnych zkonodarcov, ale s najvacspou pravdepodobnostou oboje.
Povedz mi, na co je dobra pravna uprava, ktoru nechapu ani ludia zaujimajuci sa dlhodobo o poroblematiku, nie to bezny ucastnik cestnej premavky ?
Nebude Jano1987 Drahovsky? Celkom sa ich nazory na ten "rozsiahli pozmenovaci navrh bez pripomienovania" zhoduje. Drahovsky sa rozumie "odbornym veciam"? Ci tiez nie?
Ach zase to skatulkovanie. Uplne si viem predstavit ten nesulad v myslienkovom pochode. Jano sa myli, ale niekto ma taky isty nazor, hmmm musia sa mylit oboaja ? A co ked je takych viac... co ked maju nakoniec pravdu, ked je ich viac, musia mat predsa pravdu.... To je desive...
Nech je to radsej jeden a ten isty clovek a mozem byt klludny
Nehnevajte sa. Ale co je teda "bicyklova cesta" ? Je to cesticka pre cyklistou oznacena znackou "cesticka pre cyklistov" ? Preco bol ten pojem zavadzany ?
A ak ma Drahovsky pravdu, tak potom, nehnevajte sa, ale taketo predkladanie zakona je prasaren. Poslanecke navrhy su na drobne upravy a nie na celu koncepciu - ta ma byt prediskutovana.
Pre viac info použi google, je toho plný internet.
Ja som síce tiež priaznivec vládnych návrhov, ale na to sme tu malí páni. Slúži však ku cti predkladateľov, že návrhy boli podrobne konzultované a schválene (!) legislatívnym odborom ministerstva vnútra a odborom dopravnej polície Prezídia PZ SR. Nie je to žiadna divočina.
tak by som to nechal tak. Lenze tu na fore su ludia ktori maju zaujem sa vzdelavat. Ktori sa zaoberaju cyklistioku. Cast z nich sa zaujima dokonca o legislativu s tym spojenu a aj medzi nimi sa najdu ludia ktori, otvorene deklaruju ze vidia v tom nejasnosti, nedkokonalosti a chyby. Ako mozes ocakavat, ze bezny clovek nezaujimajuci sa o problematiku to pochopi a trvat na tom co si napisal. Aj keby som pripustil, ze vsetci okrem teba zerieme seno a nerozumieme pisanemu textu, tak to musi byt napisane tak, aby aj kone, kravy, ovce a somary pochopili.
Jaroh ja sa teraz pytam pravne - ako to je v zakone povedane.
"nizkorychlostna cesta, ktora bola optimalizovana pre prevadzku bicyklov". Tak toto nie je definicia, ktora ti vie podla zakona povedat ci sa nachadas na bicyklovej ceste alebo si na dialnici.
Preto sa pytam este raz - je to podla znenia zakona cesta oznacena dopravnou znackou "Cesticka pre cyklistov" ?
Kenai, o čom píšeš? O tom prijatom zákone alebo o finálnom znení zákona 8/2009 po jeho zapracovaní? To sú dve rozdielne veci.
Zákon, ktorým sa mení nejaký zákon (teda ťo, čo teraz prijali v parlamente! je zložité právno-legislatívne slovíčkarenie. A taký je aj ten zákon, čo sa prijal a také sú tisícky iných pozmeňovacích zákonov.
Keď to prezidentka podpíše, tak tie zmeny sa zapracujú do súčasného znenia a vznikne nové znenie zákona, ktoré nebude o nič menej zrozumiteľné, ako je to súčasné znenie.
Jaroh ja sa teraz pytam pravne - ako to je v zakone povedane.
"nizkorychlostna cesta, ktora bola optimalizovana pre prevadzku bicyklov". Tak toto nie je definicia, ktora ti vie podla zakona povedat ci sa nachadas na bicyklovej ceste alebo si na dialnici.
Preto sa pytam este raz - je to podla znenia zakona cesta oznacena dopravnou znackou "Cesticka pre cyklistov" ?
Pre bicyklovú cestu bude do vyhlášky o dopravnom značení zapracovaná nová značka pre začiatok a koniec bicyklovej cesty.
Ok. Rozumiem. Takze to este len bude. Preto mi to neslo do hlavy. Je to zvlastne, ze pravna norma nizsej urovne definuje pojem v pravnej norme vyssej urovne, ale dajme tomu. Mozno sa to tak robi.
Chcem sa ale este spytat - ma Drahovsky pravdu v tom, ze tie veci o bicyklovej ceste neboli standardne pripomienkovane ? Alebo zavadza ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: Tak som sa práve dozvedel, že to "iných" vyhodili legislatívci na ministerstve vnútra, lebo že je to nadbytočné slovo. Asi vedia, čo robia ...
Dakujem, specialne za edit zo zakulisia. Vidis, jeden myslel a vymyslel...
Bud nevedia,co robia, alebo je to zamer? Neviem. Netrufam si posudit. Obe zle. Kazdopadne maju o budúcu prácu postarane (alebo aj ich nasledovnici a ini pravnici).
Ale aby si ma verejne obviňoval, že klamem, to je cez čiaru a nemám potrebu s takým človekom komunikovať.
Unika ti bohuzial zasadny fakt. Zakony su pre beznych ludi a kazdy obcan sa v nich musi vediet orientovat. Ak to tak nie je, mame but debilnych obcanov, alebo debilnych zkonodarcov, ale s najvacspou pravdepodobnostou oboje.
Povedz mi, na co je dobra pravna uprava, ktoru nechapu ani ludia zaujimajuci sa dlhodobo o poroblematiku, nie to bezny ucastnik cestnej premavky ?
A ty nevies ze mam 4 konta?
Ach zase to skatulkovanie. Uplne si viem predstavit ten nesulad v myslienkovom pochode. Jano sa myli, ale niekto ma taky isty nazor, hmmm musia sa mylit oboaja ? A co ked je takych viac... co ked maju nakoniec pravdu, ked je ich viac, musia mat predsa pravdu....
Nech je to radsej jeden a ten isty clovek a mozem byt klludny
Nema chybu.
A ak ma Drahovsky pravdu, tak potom, nehnevajte sa, ale taketo predkladanie zakona je prasaren. Poslanecke navrhy su na drobne upravy a nie na celu koncepciu - ta ma byt prediskutovana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_boulevard
Pre viac info použi google, je toho plný internet.
Ja som síce tiež priaznivec vládnych návrhov, ale na to sme tu malí páni. Slúži však ku cti predkladateľov, že návrhy boli podrobne konzultované a schválene (!) legislatívnym odborom ministerstva vnútra a odborom dopravnej polície Prezídia PZ SR. Nie je to žiadna divočina.
Zákon, ktorým sa mení nejaký zákon (teda ťo, čo teraz prijali v parlamente! je zložité právno-legislatívne slovíčkarenie. A taký je aj ten zákon, čo sa prijal a také sú tisícky iných pozmeňovacích zákonov.
Keď to prezidentka podpíše, tak tie zmeny sa zapracujú do súčasného znenia a vznikne nové znenie zákona, ktoré nebude o nič menej zrozumiteľné, ako je to súčasné znenie.
Pre bicyklovú cestu bude do vyhlášky o dopravnom značení zapracovaná nová značka pre začiatok a koniec bicyklovej cesty.
Chcem sa ale este spytat - ma Drahovsky pravdu v tom, ze tie veci o bicyklovej ceste neboli standardne pripomienkovane ? Alebo zavadza ?