uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Môj zádrhel nakoniec vyriešil sám bicykel Nemám dieru medzi sedlovou a dolnou rámovou trubkou takže interné vedenie vypadá z hry ak neberiem do úvahy vŕtania nejakých dier do rámu. Takže nakoniec budem musieť ísť do vonkajšieho vedenia a v tomto prípade nie je problém ani matica pre košík lebo sedlovka je kratšia. Budem musieť prežiť kábel vonku na ráme
Môj zádrhel nakoniec vyriešil sám bicykel Nemám dieru medzi sedlovou a dolnou rámovou trubkou takže interné vedenie vypadá z hry ak neberiem do úvahy vŕtania nejakých dier do rámu. Takže nakoniec budem musieť ísť do vonkajšieho vedenia a v tomto prípade nie je problém ani matica pre košík lebo sedlovka je kratšia. Budem musieť prežiť kábel vonku na ráme
Polo-integrované vedenie? Aj to by bola možnosť, ale tak či tak by som musel odvŕtať tú hornú maticu pre košík aby som ju zasunul. A asi už je jedno teda či zoberiem sedlovku s vonkajším vedením a potiahnem lanko popod hornú rámovú trubku a nemusím zasahovať do rámu alebo zoberiem s vnútorným a aj tak mi pôjde vonkom Prídem len o 15 mm zdvihu a pár gramov navyše ak zoberiem tú s vonkajším.
Mám ju už mesiac doma, ale od mája som nebol schopný poskladat nový bike, tak zatiaľ nevyskúšanú.
Od jara ale používam Highline XC/Gravel 125mm 27.2 a tvári sa že s mojimi 110kg nemá problém (mám ju vysunutú na max rysku), tak som zobral aj 200mm na horák. Chod má hladký, páčka sa stláča ľahko (šitná činska), som spokojný.
Dobre si ale odmeraj či máš dosť miesta v ráme, CB sú asi najdlhšie sedlovky, ja som ju kupoval práve preto
dik, mam dost miesta urcite... Ghost Nirvana ma uplne rovnu sedlovu trubku bez zahnutia. Vnutri sedlovej rury je cca 40cm od diery pre bowden az po vrch.
EDIT: este taka malickost co je lepsie, kupit 31,6mm sedlovku a reduktor sedlovej trubky z 34,9 na 31,6 alebo rovno 34,9mm sedlovku. 31,6mm mi pride beznejsi rozmer keby som ju chcel pouzit inde v buducnosti. Napr. praskne ram a kupim iny bajk, s velkou pravdepodobnostou tam 31,6 pojde pouzit. Zle rozmyslam?
Po dvoch sezonach kratky update ohladom One-up dropper V2.
+ vsaetko stale funguje ako nove, bez vymeny cohokolvek
+ patrona nestraca tlak a netreba ju casto dofukovat staci 1-2x do roka
- napriek snahe nedokzem zabezpecit aby v mieste objimky prechadzal uzamykaci mechanizmus sedlovkou rovnako lahko ako po zvysnej drahe. sedlova objimnka utoahnuta na 3.5Nm a aj takto tam ma vacsi odpor. Menej uz ist nemozem lebo sa sedlovka zasuva aj s pouzitim montaznej pasty
- ak chcem aby sedlovka chodila maslovo hladko musim ju mazat po kazdom 30-40km enduro vyjazde nie som z toho nadseny, na stastie to zaberie len 2-3 min.
Celkovo, myslim si ze je to vynikajuca kupa pomer cena kvalita viem ze vela drahsich sedloviek robi ovela viac problemov. Tazsi chod cez objimku moze byt celkom dobre specificky pre moj ram, cize za mna stale odporucam.
Existuje, narp: Problem Solvers I-Spec EV Shifter Bar Clamp, WOLFTOOTH ShiftMount Shimano I-SPEC EV,ale cena je ako z inej galaxie za tie objimky (50€). Skor nejaku cinu hladat alebo rovno radsej packu s objimkou.
Za mne ano. Od chvíle co jsem si jí vyzkoušel jí chci, teď jsem se k tomu konečně dokopal a koupil RockShox Reverb C1 ve 125mm na Epic HT.
Ještě tedy budu muset sehnat Sram matchmaker x objimku abych to měl na levé brzdě společně.
Inak, teraz mám testujem Ritchey Kite so zdvohom 125mm. Sedlovka má 3 polohy. Úplne vysunutá, zasunutie 30mm a plné zasunutie. Zisťujem, že v polovici prípadov mi stačí 30mm zasunutie a už sa bajk dá lepšie ovládať v klopenkách a na menších vlnkách kde je potrebné pumpovať. A zároveň táto poloha umožňuje prišliapnutie do pedálov.
Zaujímali by ma tvoje skúsenosti s touto sedlovkou. Oplatí sa oproti konkurentom v podobnej cenovej hladine (napr. OneUp)? Moc recenzií som nenašiel, ale zaujala ma jednoduchosť a triviálny servis.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Môj zádrhel nakoniec vyriešil sám bicykel
Čo to vedenie vyriešiť takto?
https://www.bike-discount.de/en/buy/crankbrothers-highline-3-dropper-post-964905. Dost dobra cena podla mna.
Od jara ale používam Highline XC/Gravel 125mm 27.2 a tvári sa že s mojimi 110kg nemá problém (mám ju vysunutú na max rysku), tak som zobral aj 200mm na horák. Chod má hladký, páčka sa stláča ľahko (šitná činska), som spokojný.
Dobre si ale odmeraj či máš dosť miesta v ráme, CB sú asi najdlhšie sedlovky, ja som ju kupoval práve preto
EDIT: este taka malickost
+ vsaetko stale funguje ako nove, bez vymeny cohokolvek
+ patrona nestraca tlak a netreba ju casto dofukovat staci 1-2x do roka
- napriek snahe nedokzem zabezpecit aby v mieste objimky prechadzal uzamykaci mechanizmus sedlovkou rovnako lahko ako po zvysnej drahe. sedlova objimnka utoahnuta na 3.5Nm a aj takto tam ma vacsi odpor. Menej uz ist nemozem lebo sa sedlovka zasuva aj s pouzitim montaznej pasty
- ak chcem aby sedlovka chodila maslovo hladko musim ju mazat po kazdom 30-40km enduro vyjazde nie som z toho nadseny, na stastie to zaberie len 2-3 min.
Celkovo, myslim si ze je to vynikajuca kupa pomer cena kvalita viem ze vela drahsich sedloviek robi ovela viac problemov. Tazsi chod cez objimku moze byt celkom dobre specificky pre moj ram, cize za mna stale odporucam.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/diely-objimky/shimano-sl-mt800-il-i-spec-ev-packa-pre-ovladanie-sedlovky.html
Samostatna objimka
Shimano SL-MT800-IL páčka pre ovládanie sedlovky, I-Spec EV, ľavá
59,99 €
MOC 70,99 €Ještě tedy budu muset sehnat Sram matchmaker x objimku abych to měl na levé brzdě společně.
Zaujímali by ma tvoje skúsenosti s touto sedlovkou. Oplatí sa oproti konkurentom v podobnej cenovej hladine (napr. OneUp)? Moc recenzií som nenašiel, ale zaujala ma jednoduchosť a triviálny servis.
priemer 34,9 mm
zdvih 120 - 150 mm
je tam teraz pevná z váhou 275 gr- je jasné,že bicykel priberie na váhe cca 300 - 400 gr. ale jazdenie z pevnou je naprd
poraďte nejakú,aby bol pomer cena/váha/užitková hodnota vyvážený-zatial som našiel lacnejšiu,ťažšiu,655 gr:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-sedlovka-rage-i-150-mm-349-mm-bez-packy.html
to je už dosť-alebo lahšiu,485 gr:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-lev-si-internal-150mm-34-9mm-sedlovka.html
prípadne dajte typ,čo by ešte bolo zaujímavé.dík:
musí mať vnútorné vedenie,a nechcem hydraulickú-len na lanko
Kind Shock Rage-i teleskopická sedlovka, Ø-34.9 mm, 442 mm/150 mm
179 €
MOC 183 €