uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
tiež som tak skušal na 3 zjazdoch roznej obtiažnosti, a potom kupil 80mm to postačuje na moje XC bohate, na nejake trailovanie a poskakovanie je to samozrejme malo tam treba aspon 150
A na tých 60 mm som sa pýtal hneď na začiatku, či to nie je málo. Píšem, že v recenziách na samotnú sedlovku alebo bajky, kde bola označili dĺžku ako dostačujúcu. Ak je to výrazné negatívum, tak dík za info.
Ak jazdis okolo priehrady alebo po meste, tak je to akurat, pripadne ak si trpaslik ... Inac je to malo.
Poprosim o radu.Pripravil som si otvor pre vnutorne vedenie sedlovky (ram to original nemal) .Chcem sa spytat,ci by stacilo bowden ukoncit v prechodke ramom a od prechodky nechat len lanko az do sedlovky,alebo radsej zvacsit otvor a ukoncit bowden az na spodku sedlovky,ako je to origo.Bowden vchadza do sedlovej trubky kusok pod presmykacom
Poprosim o radu.Pripravil som si otvor pre vnutorne vedenie sedlovky (ram to original nemal) .Chcem sa spytat,ci by stacilo bowden ukoncit v prechodke ramom a od prechodky nechat len lanko az do sedlovky,alebo radsej zvacsit otvor a ukoncit bowden az na spodku sedlovky,ako je to origo.Bowden vchadza do sedlovej trubky kusok pod presmykacom
Zalezi len na tom aby sa lanko nesuchalo o ram, cize ked sa nesucha je to v poriadku aj bez bowdenu.
caute, kolko mm vola dolava/doprava je tak v norme pri sedlovke KS LEV? mam ju rok, a cca tak 4mm ma volu do lava/prava. Predozadna vola tam nie je, ani sa sama nezasuva zatial.
Z teleskopiek s vyšším zdvihom (viac ako 175mm) pravdepodobne len FOX Transfer a RS Reverb. Ostatné čo som pozeral všetko max 90-95kg. Ešte potom Bikeyoke má uvádzaných 115kg.
co je napisane je jedna vec ale realita je druha. Pred rokom som mal 115 kg sedel som na reverbe, potom na jednej co mala nazov one nieo ale to si nepamatam a na svojom bicykli vozim Brand-X ascend za 170 eur. a ani jedna z nich nemala s mojou vahou problem. A to som ich testoval aj takym stylom ze som na ne naschval doslova skocil a skor vypustila objimka samotnej sedlovky ako teleskopicka cast (ta nikdy nepustila) Preto mozes moj koment brat vazne a naozaj ta udrzia vsetky sedlovky.
caute, kolko mm vola dolava/doprava je tak v norme pri sedlovke KS LEV? mam ju rok, a cca tak 4mm ma volu do lava/prava. Predozadna vola tam nie je, ani sa sama nezasuva zatial.
Stranovu volu mam aj ja. Ta sa nevyriesi ani po servise. je tam stale. No ked sa mi zacala trochu zasuvat dal som ju zoservisovat. Asi sa vytlacilo von trocha oleja a natiahlo trosku vzduchu. Do spodu sa mi vobec nehybe. Ani minimlane
Poradí mi niekto pls aku sedlovku na HT ? pevnu mam takuto 30,8/400. Ocakavam nastavenie v rozsahu 170-200mm neviem vonec co je in ci ovladanie cez lanko alebo hydraulika a ci to je uzamykatelne v akejkolvek polohe pozdava sa mi toto no neviem ci to nieje stare alebo co https://www.bike24.com/p2328962.html?menu=1000,1868,1962,1967
ak mas interne vedenie https://libike.sk/oneup-teleskopicka-sedlovka-dropper-post-v2 kazdu vies o 2cm znizit po 1cm bral som 210 a znizil na 200 ,sla by na 190 keby bolo treba ,rozmery sedia podla vykresu - zasunutie do ramu atd. ,zmena zdvihu montaz bez naradia aj mazanie vazelinou obcas , ked cosi ,kupis patronu za 60ecok a vymenis doma ale co som si kukal recky jazdia niektori uz 4. sezonu....najnizsi zamok sedla atd.packu treba dokupit aka ti vyhovuje
Zdravím, uvažujem nad kúpou teleskopky ale keďže mám rám s 27,2 mm sedlovkou tak mám dosť obmedzený výber. Pozeral som sedlovky od rôznych výrobcov ale zatiaľ mi asi najlepšie vychádza (pomer cena, hmotnosť a zdvih) od PNW RAINIER GEN 3, ktorá má zdvih 125 mm. Máte niekto skúsenosti s touto sedlovkou, prípadne od tohto výrobcu?
Na druhej strane je v tom malý zádrhel Nad sedlovou trubkou mám po lyžiny sedla 190 mm, čo nie je problém. Ale sedlo momentálne najviac zasuniem 210 mm ale brzdí to len matica pre uchytenie košíku. Je to len nitovacia matica, čiže by išla odvŕtať a sedlo by išlo teda zanoriť hlbšie. Myslíte že stojí to za to robiť takýto zásah do rámu?
Ahojte, mate tip na dobry servis teleskopky, niekde v okoli BA? Od vcera poriadne nevychadza hore a do najvyssej polohy jej musim posledne cca 2cm pomoct. Je to X-Fusion Manic - podla niektorych recenzii rozmyslam, ci vobec investovat do opravy, alebo kupit nieco, co vydrzi dlhsie ako rok
od konca sedlovej trubky po lyžiny sedla mam 20cm. Čiže tu OneUp sedlovku viem mat so zdvihom 150mm bez toho aby som čokoľvek robil. Rage-i ma stack height 206mm (myslím od toho goliera sedlovky po lyžiny) - čo by už bolo 6mm naviac pri úplnom vysunutí. Cize musel by som ist do 125mm Rage-i.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A na tých 60 mm som sa pýtal hneď na začiatku, či to nie je málo. Píšem, že v recenziách na samotnú sedlovku alebo bajky, kde bola označili dĺžku ako dostačujúcu. Ak je to výrazné negatívum, tak dík za info.
Ak jazdis okolo priehrady alebo po meste, tak je to akurat, pripadne ak si trpaslik ...
Zalezi len na tom aby sa lanko nesuchalo o ram, cize ked sa nesucha je to v poriadku aj bez bowdenu.
prikúpiť teleskop sedlovku no potreboval by som pomôcť s výberom a cenou okolo max +- 250€
-Samozrejme chcem aby bola na internal routing (rám na to mám ) a ovládanie aby bolo čo najmenšie
- keďže bike mám v byte často ho umývam tak dúfam že to tá sedlovka znesie
- čo poviete na toto ? Hydraulicky ovládaná
https://www.bike24.com/p2328962.html?menu=1000,1868,1962,1967
Ďakujem za odpovede
vsetky
Odporucam: https://www.chainreactioncycles.com/ie/en/brand-x-ascend-ii-xl-dropper-seatpost-170mm-/rp-prod184527
Alebo: https://www.chainreactioncycles.com/ie/en/brand-x-ascend-dropper-seatpost-125mm-150mm-/rp-prod149024
Stranovu volu mam aj ja. Ta sa nevyriesi ani po servise. je tam stale. No ked sa mi zacala trochu zasuvat dal som ju zoservisovat. Asi sa vytlacilo von trocha oleja a natiahlo trosku vzduchu. Do spodu sa mi vobec nehybe. Ani minimlane
Na druhej strane je v tom malý zádrhel
@kvakob dik, dost si mi pomohol ani som nemusel moc hľadať. pridal som si ju do výberu 34,9mm dropperov na Ghost Nirvana. tak a teda:
https://libike.sk/oneup-teleskopicka-sedlovka-dropper-post-v2
alebo
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-sedlovka-rage-i-150-mm-349-mm-bez-packy.html
od konca sedlovej trubky po lyžiny sedla mam 20cm. Čiže tu OneUp sedlovku viem mat so zdvihom 150mm bez toho aby som čokoľvek robil. Rage-i ma stack height 206mm (myslím od toho goliera sedlovky po lyžiny) - čo by už bolo 6mm naviac pri úplnom vysunutí. Cize musel by som ist do 125mm Rage-i.
Nejaké ďalšie odporúčanie? v cene do 200eur?
Kind Shock Rage-i teleskopická sedlovka, Ø-34.9 mm, 442 mm/150 mm
179 €
MOC 183 €