ake vozite (drzite) gripy na maratonoch? uvazujem o vymene aktualnych a neviem ci uvazujem spravne ze maksie a hrubsie by mali byt pohodlnejsie ako uzsie a tvrdsie.. samozrejmostou je ze by sa nemali pretacat. no na druhej strane, mal som chvilu gripy s tymi fixacnymi skrutkami a dost mi zneprijemnoval zivot ten tvrdy plastovy pas na oboch okrajoch (asi mam siroku ruku:)).
dik za rady
Tiez rozmyslam nad novymi gripmi, tak si reku necham poradit, prip. napisem aj nejake svoje skusenosti. Povodne som jazdil celogumene (rozumej nie lock-on) gripy RaceFace Good'N'Evil, ktore boli dost tucne a makke, v zasade dost pohodlne. Zacala sa vsak diat taka vec ze po rychlych a rozbitych zjazdoch ma zacali strasne boliet clanky prstov (a to aj nasledne na stlacenie, napr. aj na dalsi den) a po zjazde som mal prsty v takom krci ze som si obcas musel pomoct druhou rukou s ich vystretim. Kedze ide o velmi nepriojemnu vec, ktora ma pri dlhych zjazdoch niekedy nutila zastavit hladal som cestu ako sa toho zbavit.
Pre dobiedzacov uvadzam ze vidla chodi ako ma (aj ked teda TALAS-ka nie je v zaciatku zdvihu z najcitlivejsich) a jazdim aj carbonove rjady. ktore co-do odtlmia.
Vyskusal som teda ESI gripy (silikonove), ktore maju uzasne absorbovat nerovnosti, aj ked su pomerne tenke. Su vsak pre mna dost velkym sklamanim, kedze zelany vysledok sa nedostavil a bolest prstov je este vacsia. Jedine plus v nich vidim v tom ze su velmi lahke. Cize jak tak citam snad by som aj tie ODI Rogue vyskusal. Toho ze su hrubsie sa nebojim, vozil som dost hrube gripy a nevadilo mi to. Snad len technicka otazocka. Pri lock-on gripoch su tie upevnovacie objimky pevnou sucastou celku alebo sa daju nejak odmontovat? Daju sa prip. nahradit z vonkajsej strany inou kovovou zatkou (s upervnovacim sroubom)? Pytam sa preto ze ked gripy nahodim tak asi tam uz nebudem moct dat kovove zatky co mam teraz lebo ten vonkajsi okraj by bol asi moc siroky...
P.S.: Ad Jezus a tulen: stou hrubkou gripov mam uplône rovnaku skusenost. Tensioe su sice menej komfortne ale v technickych pasazach je istota uchopu vacsia.
Inak ludom co nevozia rukavice sa velmi cudujem, Nie ze len ochrana ale je to ovela komfortnejsie. Ja napr. odkedy som presiel na dlhoprsrte by som kratke uz ani nechcel.
Objimky nie su pevnou sucastou gripu, ale gripy maju vystupky, ktorymi zapadaju do objimky. Teoreticky by si mohol pouzit aj zatky do riaditok, ked do vonkajsej objimky gripu nedas plastovu zaslepku, ktora tam je.
ze po rychlych a rozbitych zjazdoch ma zacali strasne boliet clanky prstov (a to aj nasledne na stlacenie, napr. aj na dalsi den)
Presne toto sa mi dialo (teda hánky prstov boleli) , ked som mal prilis hrube gripy, resp. s tensimi som to nemal, ale ci je to urcite pricina netusim.
jorge_sk: skús nastaviť uhol pák smerom viac do zeme. Mal som s tým niekedy menšie problémy, keď boli páky príliš "vodorovne", teraz ich mám tak, že keď sadnem na bike tak ich nevidím a prsty už nebolia.
zaujimave pripomienky, moj pripad to ale bohuzial nebude. Zo skusenosti viem ze na to hrubka gripov v zasade nema vplyv. Rovnako brzdove paky a vlastne vsetky paky mam nastavene dobre - t.j. aby pri vystretych rukach pokracoval na brzdovu paku prst v rovine vystretej ruky.
Ono ta bolest bude sposobena zrejme silnym zvieranim rajdov + strasne vibracie. Mam to v podstate na vsetkych prstoch ktore drzia rajdy (okrem palca), cize na ukazovaku nie. Ako jedine riesenie sa javia gripy ktore budu lepsie pohlcovat vibracie.
No ešte ma napadá, že vraj (nemám overené) zvykne robiť problém:
dlhý predstavec a tým pádom sa viac zaťažujú ruky (no to asi skôr platí na ramená),
takisto zlý sklon sedla - ***** ide moc dole (resp. moc hore ale zas to bude asi na ramená).
Alebo ešte aj poštelovať priamo riaditka, majú tiež určité zakrivenie, ktoré môže na toto vplývať.
Penové extra hrubé, cenovo dostupné, nikdy sa nepretočili, max komfort, max tlmenie.
Žiadne zámky, nízka váha, akurát nevyzerajú veľmi " závodne "
a tá pena je fakt hrubá, nevhodné pre malé ruky.
gumovy kruh je super, ale to precvicuje svaly na predlakti, inak tie rajdy by som mozno skusil postelovat, ja ked som ich mal zle nastavene, tak som musel casto zastavovat v zjazdoch, aby si ruky oddychli, ale pravda, neslo o clanky prstov. Aspon myslim .. otazka ci myslime to iste
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kupoval som v ŠS ale nieje problém vyskúšať. Mal som na testovaní aj ODI Ruffian, ale tie boli dosť tenké a nesedeli mi až tak ako Rouge.
to quasko: zase to nieje až taký obrovský priemer, len sa to pohodlne drží a nešmýka.
co je to, alebo kde je to ŠS?
nešetrím, len som nechcel robiť reklamnú kampaň aby ma nemázli
http://www.velosaddles.com/fileadmin/velo/redakteur/pdf/2011_oem_grip.pdf
Pre dobiedzacov uvadzam ze vidla chodi ako ma (aj ked teda TALAS-ka nie je v zaciatku zdvihu z najcitlivejsich) a jazdim aj carbonove rjady. ktore co-do odtlmia.
Vyskusal som teda ESI gripy (silikonove), ktore maju uzasne absorbovat nerovnosti, aj ked su pomerne tenke. Su vsak pre mna dost velkym sklamanim, kedze zelany vysledok sa nedostavil a bolest prstov je este vacsia. Jedine plus v nich vidim v tom ze su velmi lahke. Cize jak tak citam snad by som aj tie ODI Rogue vyskusal. Toho ze su hrubsie sa nebojim, vozil som dost hrube gripy a nevadilo mi to. Snad len technicka otazocka. Pri lock-on gripoch su tie upevnovacie objimky pevnou sucastou celku alebo sa daju nejak odmontovat? Daju sa prip. nahradit z vonkajsej strany inou kovovou zatkou (s upervnovacim sroubom)? Pytam sa preto ze ked gripy nahodim tak asi tam uz nebudem moct dat kovove zatky co mam teraz lebo ten vonkajsi okraj by bol asi moc siroky...
P.S.: Ad Jezus a tulen: stou hrubkou gripov mam uplône rovnaku skusenost. Tensioe su sice menej komfortne ale v technickych pasazach je istota uchopu vacsia.
Inak ludom co nevozia rukavice sa velmi cudujem, Nie ze len ochrana ale je to ovela komfortnejsie. Ja napr. odkedy som presiel na dlhoprsrte by som kratke uz ani nechcel.
Presne toto sa mi dialo (teda hánky prstov boleli) , ked som mal prilis hrube gripy, resp. s tensimi som to nemal, ale ci je to urcite pricina netusim.
Ono ta bolest bude sposobena zrejme silnym zvieranim rajdov + strasne vibracie. Mam to v podstate na vsetkych prstoch ktore drzia rajdy (okrem palca), cize na ukazovaku nie. Ako jedine riesenie sa javia gripy ktore budu lepsie pohlcovat vibracie.
dlhý predstavec a tým pádom sa viac zaťažujú ruky (no to asi skôr platí na ramená),
takisto zlý sklon sedla - ***** ide moc dole (resp. moc hore ale zas to bude asi na ramená).
Alebo ešte aj poštelovať priamo riaditka, majú tiež určité zakrivenie, ktoré môže na toto vplývať.
Pardón za OT
dodo
http://www.bikemania.sk/sport/gripy/acor-gripy-asg-2403-125-mm-cierne-52-g-penove.html?page_id=4750
Penové extra hrubé, cenovo dostupné, nikdy sa nepretočili, max komfort, max tlmenie.
Žiadne zámky, nízka váha, akurát nevyzerajú veľmi " závodne "
a tá pena je fakt hrubá, nevhodné pre malé ruky.