Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Ja to mám opačne tento rok..od januára do konca marca bomby..a potom keď bude teplucko tak dlhé jazdy v pohode...nemá zmysel jazdiť týždenne 5 hod. V Z2 keď človek nemá viac času na jazdu
Vybudovat zakladnu vytrvalost trva 10 rokov. Kenan ma vtedy 16 Ja som zacal az v 31
Ano viem, v tomto obdobi pri cca 12hod najazde tyzdenne, povedzme zhruba okt/nov az feb/mar cim menej, a povedal by som ze cielene a systematicky aj rovna velka 0. Zrovna tri dni dozadu som prvykrat skusil na par kratkych intervaloch ako budem tolerovat vyssiu zataz a najblizsie to bude az niekedy koncom buduceho tyzdna. Mozno. Preto sa toto obdobie vola pripravne, aby si sa pripravil kvalitnym zakladom a nevystrielal este skor ako zacne sezona na az do 30% z xy hodin na ANP intenzite 88% a viac, alebo hodinovou sustavnou jazdou na hranici ANP ci i len Z3 v -10st., ktora je dobra akurat tak na, hmm ani neviem naco. Nato bude casu dost, a ver ze aj vtedy to bude cca max hodina za dva tyzdne formou intervalov a rozhodne nie sustavnou hodinovou jazdou tyzden co tyzden. Ale kazdemu jak vyhovuje. Humor tebe typicky ma naramne bavi
Aha. Takže v prípravnom období do apríla sa 6 mesiacov robí základ všeobecnou vytrvalosťou + kratšími intervalmi a FTP, ANP sa zlepšuje až v pretekovom období od mája do septembra, teda prípravne 6 mesačné obdobie slúži aby si sa pripravil v pretekovom období náročnými tréningami ktorými zlepšíš FTP a to chceš robit dve veci naraz ? konečne po prípravnom období poriadne v tréningu makať /kedže prípravné obdobie je len prípravné na kvalitné tréningy/ a zároveň pretekať ? ved v pretekovom stratíš aj to málo co si natrénoval v prípravnom - podľa teba menej náročnom kedže len prípravné, ved ked ideš v pretekovom období od mája 15 pretekov a pred každým a po každom preteku dáš 2 -3 dni oraz tak ti výkonnosť postupne klesá - nie že ju zlepšuješ - máš spústu pred a popretekových volnejších dní, tvoja neznalosť problematiky ma náramne baví
Tie grafy a čísla vyššie to už vyzerá ako obchodovanie na burze. Ktovie či pri tých číslach a wattoch ešte tých ľudí tu vlastne aj baví reálne bicyklovanie, ale sú len otrokmi vlastného progresu? Keby som tu aj chcel nájsť radu ako zvýšiť výkon, tak sa zamotám v nejakej nezmyselnej teórii čísel, kde vidím väčšinou len jazdy po rovinách s galaktickým tepom a čudesným výkonom
ak chceš zlepšiť výkonnosť - FTP máš to jednoduché, spočítaj si hodiny v tréningu absolvované na a nad ANP a čím tvoria väčší podiel z celkového objemu /mal by byť dostatočne veľký - týždenne aspoň 15 hodín/ natrénovaných hodín tým bude tvoja výkonnosť - FTP na konci prípravného obdobia v apríli lepšia, z toho môžeš potom ťažiť v pretekovom období od mája
Jaiub: toto je gól mesiaca co si napísal - že prípravné obdobie slúži na prípravu pre trénovanie v pretekovom období
A idealne trenovat 100% casu na a nad ANP z tych aspon 15hod
Ivan, kde som napisal taku formulu? Ty mas bohovsky dar reci, resp. tukania do klavesnice a zaroven nepochopenia pisanemu textu. Touto schopnostou nas tu presviecas neustale Kde som uviedol do aprila? Ak sa nemylim uviedol som feb/mar podla podmienok a kalendara, kludne to moze byt polka feb a ty sa tu ohanas majom, ake typicke Taktiez neni nikde dane ze pretekova sezona (mi) zacina v maji. Napr. minuly rok bola drviva vecsina pretekov az od augusta. Za dalsie, ty si myslis ze ti kolko vydrzi nejaka top fazona? Tym ze sa vyzdimas jan-feb tak este v sept budes sviezi? Len tak dalej
Vybudovat zakladnu vytrvalost trva 10 rokov. Kenan ma vtedy 16 Ja som zacal az v 31
ak sa clovek chce len vyprdiet po praci je zakladna vytrvalost celkom precenovana... alebo inak povedane aj s najazdom okolo 6k rocne sa da nahanat s borcami co jazdia 15k. po urcitu uroven vykonnosti potom uz je ZV nutne zlo a treba sa silno zamysliet ci tie desatiny w/kg navyse stoja za zasadny narast investovaneho casu...
preco mas pocit ze si jediny na tomto fore ktory vie ist a ktory ide podla struktury? co je zle na tom jazdit bez struktury pre ludi ktori jazdia pre radost a tak ako ich bavi pricom necitia potrebu sa zvazovat cisielkami na budiku? podla coho usudzujes ze vsetci maju rovnaky kalendar a teda ich "pripravne" obdobie sa zhoduje s tvojim? preco si myslis ze tvoje ciele na sezonu su porovnatelne s ostatnymi a teda aj ich priprava podla "teba" je jedina spravna?
Celkom by ma zaujímalo na aký typ súťaží sa Ivan týmto štýlom pripravuje a aké má ciele? Obávam sa, že to sa ale nedozvieme. Bez tejto znalosti vlastne nevieme na aký typ súťaže sa máme pripravovať podľa Ivanom prezentovaného modelu.
Stax: Suhlas, ak trenujes mudro, tak mozes byt v určitom type preteku konkurencieschopný aj jazdcovy s x-násobne vačším nájazdom. No v takom preteku ako Otztaler to už bude pre "6tis jazdza" o dost, no povedzme vačšia výzva.
Otztaler je zrovna vyborny priklad aktivitky ktora nespada do kategorie "vyprdiet sa po robote" a z toho ako borec co na nom odjazdil rekord trate dava Soriu (moj milovany segment) kde ma KOM je jasne ze tam byt konkurencie schopny znamena byt PRUDKO nad 4w/kg.
tych 311w bolo pri 72kg nech to mame aj relativne. PR tam mam este o pol minuty "rychlejsie" ale to bolo bez powermetra...
a pri takychto porovnaniach ked pri 4.3w/kg dostanes 9minut pri tvojich necelych 24 si spomenies na Ivana ktory si honi brko na 4w/kg aky je dobry
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vybudovat zakladnu vytrvalost trva 10 rokov. Kenan ma vtedy 16
Aha. Takže v prípravnom období do apríla sa 6 mesiacov robí základ všeobecnou vytrvalosťou + kratšími intervalmi a FTP, ANP sa zlepšuje až v pretekovom období od mája do septembra, teda prípravne 6 mesačné obdobie slúži aby si sa pripravil v pretekovom období náročnými tréningami ktorými zlepšíš FTP
Jaiub: toto je gól mesiaca co si napísal - že prípravné obdobie slúži na prípravu pre trénovanie v pretekovom období
Ivan, kde som napisal taku formulu? Ty mas bohovsky dar reci, resp. tukania do klavesnice a zaroven nepochopenia pisanemu textu. Touto schopnostou nas tu presviecas neustale
ak sa clovek chce len vyprdiet po praci je zakladna vytrvalost celkom precenovana... alebo inak povedane aj s najazdom okolo 6k rocne sa da nahanat s borcami co jazdia 15k. po urcitu uroven vykonnosti
preco mas pocit ze si jediny na tomto fore ktory vie ist a ktory ide podla struktury? co je zle na tom jazdit bez struktury pre ludi ktori jazdia pre radost a tak ako ich bavi pricom necitia potrebu sa zvazovat cisielkami na budiku? podla coho usudzujes ze vsetci maju rovnaky kalendar a teda ich "pripravne" obdobie sa zhoduje s tvojim? preco si myslis ze tvoje ciele na sezonu su porovnatelne s ostatnymi a teda aj ich priprava podla "teba" je jedina spravna?
Celkom by ma zaujímalo na aký typ súťaží sa Ivan týmto štýlom pripravuje a aké má ciele? Obávam sa, že to sa ale nedozvieme. Bez tejto znalosti vlastne nevieme na aký typ súťaže sa máme pripravovať podľa Ivanom prezentovaného modelu.
tych 311w bolo pri 72kg nech to mame aj relativne. PR tam mam este o pol minuty "rychlejsie" ale to bolo bez powermetra...
a pri takychto porovnaniach ked pri 4.3w/kg dostanes 9minut pri tvojich necelych 24 si spomenies na Ivana ktory si honi brko na 4w/kg aky je dobry
Farmár s ruksakom sa zavesil za Rigoberta Urána počas jeho tréningu na časovke
Urán išiel na časovke okolo 45km/h a farmár bol v pracovnom oblečení a veľkých topánkach, takže udržať tempo s profíkom bolo skutočne obdivuhodné. Nešlo však vôbec o rekreačného cyklistu, ale o obyčajného lokálneho farmára, ktorý išiel z práce.
Video tu: https://www.biker.sk/65391/video-farmar-s-ruksakom-sa-zavesil-za-rigoberta-urana-pocas-jeho-treningu-na-casovke/
Urán išiel na časovke okolo 45km/h a farmár bol v pracovnom oblečení a veľkých topánkach, takže udržať tempo s profíkom bolo skutočne obdivuhodné. Nešlo však vôbec o rekreačného cyklistu, ale o obyčajného lokálneho farmára, ktorý išiel z práce.
Video tu: https://www.biker.sk/65391/video-farmar-s-ruksakom-sa-zavesil-za-rigoberta-urana-pocas-jeho-treningu-na-casovke/
Je to IMHO náhraný fejk.
Alebo to bude nejaky miestny Ibán Mayo