No uvidím, keď už takéto nebudú teplé tak už potom neviem :) Ja mám trochu smolu, že nohy a ruky mám skoro stále okrem leta studené a aj ten teplotný komfort mám určite iný ako niekto kto takýto problém nemá. Takže potrebujem niečo teplejšie aby som bol v pohode. Ale určite sa do toho oplatí investovať, je to predsa na pár rokov a mal by som to aj na turistiku. Tak na jeseň to bude aktuálne a uvidím čo nájdem, no isto by som si chcel poskúšať viaceré a vidieť aj ako sedia a aj ako "hrejú". Snáď už nájdem potom tie pravé s ktorými budem spokojný :) Potom by ma možno začalo viac baviť aj to zimné bikovanie :)
26.01.2022 - 19:51:53
01
Primaloft je vyborny hrejivy, izolacny material, tie rukavice budu dobre.
26.01.2022 - 20:35:56
00
Primaloft ešte nie je zárukou dobrých rukavíc. imro1 na to že vyzerajú byť masívne ako paplón by som očakával trochu lepšie recenzie, nemajú veľmi lichotivé komentáre, mrkni napr. https://www.bike24.com/p2397707.html alebo https://45nrth.com/products/sturmfist-4#reviews
Už som bol tiež pripravený dať za dobré teplé rukavice cez stovku, ale tieto to nebudú.
26.01.2022 - 20:45:24
01
AnitaCok ďakujem za upozornenie, To by som nečakal, ale už som sa sklamal v toľkých rukaviciach, že ani neviem či niekedy aj nájdem poriadne zimné v ktorých mi nebudu mrznúť prsty. Ak nájdeš nejaké zaujimave tak budemem rád ak sa podelis o tip ? ja sa zvažoval aj tie turistické od Zaja, keďže chcem aj na turistiku aj na bike, no neviem či to bude ono. Veľmi sa mi páčia aj veci od Gore, teda aj tie ich WS rukavice, no tie sú zas tenšie a neviem teda na aké teploty by to bolo, predpokladám tak okolo 0 by sa asi dalo, čo by moc mepomohlo. No a je to zas viac na bike. Vybrať dobre a teplé rukavice aspoň z môjho pohľadu nie je jednoduché. Ale verím, že nejaké nájdeme ?
26.01.2022 - 22:14:37
00
imro1 napísal:
LMS ako si s tými od Zaja spokojný ty?


Zatiaľ som ich mal pár krát na lyžiach a turistike a úplne bez problémov. Pocitovo nie sú extra teplé, ale aspoň sa nepotia ruky. Nikdy som v nich nepociťovali chlad, komfort pri všetkých aktivitách ok, ruky relatívne suché aj po 2-3hod.
Sklamanie prišlo až na bajku. Hore kopcom som mal Briskery, na kopci (1000mnm) som vybral z batoha Nuuky a cestou späť som doslova dopísmena trpel!
Prvých pár minút som len pociťoval mierny chlad na konce prstov, čakal som že sa to zlepší, ale bolo to len horšie, musel som niekoľko krát zastaviť a ohriať si ruky pod pazuchami inak by som ani nedošiel dolu. Mal som pocit že Briskery, ak by neboli prepotené tak by spravili lepšiu službu. Naozaj som takýto pocit že mi odpadnú prsty dovtedy zažil iba v čínskych lyžiarskych rukaviciach za 7e. Teplota asi -5C, rýchlosť nech 25km/h. Naozaj som nechápal, už som sa tešil že som ruky konečne poriešil týmito rukavicami.
Jediná vec čo mi napadla ako obhájiť tie rukavice je, že deň predtým som ich mal na turistike a možno zostali ešte mierne vlhké. Aj keď vravím, pocitovo sa v nich ruka nepotí, každopádne im dám ešte šancu na rovnakej trase keď na 100% vylúčim možnosť že by neboli úplne suché.
27.01.2022 - 09:37:47
01
Ďakujem, no nejak som aj myslel, že to asi nebude to pravé. Som bol dnes v jednej outdoorovej predajni a tam som si náhodou vypočul rozhovor keď sa niekto pýtal na Zaja a predavačka hovorila, že už s nimi skončili a to od nich mali fakt dosť vecí. Tak asi to bude mať nejaký dôvod :) Nízka cena odpovedá kvalite.
27.01.2022 - 12:22:38
00
Myslel som si že Zajo má len svoje vlastné predajne na Štrbskom Plese a v Galante. Ak s nimi nejaká iná predajňa skončila, môže to mať tisíc možných dôvodov.
S tou kvalitou, neviem, mám od nich spodky, ponožky, čiapky atď. a som spokojný. Hore si videl rukavice aj za 105euro čo majú naprd hodnotenia :) V dnešnej dobe keď 99% firiem necháva vyrábať v čínsku je to ťažké...
Cenovo neviem čo považuješ za nízke ceny, na mňa Zajo zase až tak lacno nepôsobí. Napr. neskutočne dobrú bundu Adidas Terrex som pred časom kúpil v akcii za 39euro, to u Zaja zďaleka nehrozí ani cez výpredaje :)
Tie rukavice samozrejme budem s podporou riešiť, ak sú zateplené a izolované membránou, potom naozaj nerozumiem prečo som skoro prišiel o prsty v -5C zjazde. Skúsim rovnakú trasu ešte raz s úplne vysušenými rukavicami.
Napr. dnes 5h prechádzka cez Vápeč a komfort rúk úplne napohodu. Teplota sa menila a mal som ich na sebe celý čas a keď som prišiel domov, tak ruky takmer suché.
27.01.2022 - 18:22:51
01
Tak jasné, nemyslel som, že by to bol zas vyslevené šmejd, to rozhodne nie. Ale ako som písal, aspoň u mňa je to taký priemer. Teda cena výkon tam je určite dobrý. Je to ako píšeš s tou kvalitou, môžeš kúpiť aj drahšie a môže to byť podobné, možno aj horšie. Ja mám od nich napr. 2 mikiny z polartecu powerstretch, tie som kupoval v akciach, jednú za 50 a druhú vo výpredajú za 35 e a tá je super. Ten materiál je top. U mňa najlepšia druhá vrstva. No mám od nich napr. aj nohávice, na ktorých dosť rýchlo odišiel zips. Boxerky z nejakého polartecu, neviem už akého to bolo najhoršie spodné prádlo aké som kedy mal. No zas s väčšinou som bol spokojný. Top kúpa bola asi hrubá páperovka ktorú som kúpil za 100 € a tá je skvelá. Teda nosím ju iba civilne, no v tej mi zima nikdy nebola, ani keď bolo -20. Takže keď to zhrniem, dobrá značka za dobrú cenu. Nie je to teda špička, ale ani šmejd.
Ale keby chcem kupovať napr. softshelku, alebo turistické nohavice a chcel by som čo možno najlepšiu kvalitu, tak by som si radšej trochu priplatil a šiel do Direct Alpinu. Tej značke verím rozhodne viac a viac sa mi páči aj dizajn a celkovo sú tie veci viac prepracované :)
27.01.2022 - 20:35:48
01
Mate niekto tip na dobre teple, ale nie moc hrube vnutorne rukavice pod ,,hlavne´´ rukavice? Idealne z Merino vlny
01.02.2022 - 22:09:52
00
... pridám aj ja svoju skúsenosť s rukavicami. Tenšie, neprefúkave, všetci už samozrejme vieme, že pocit chladu je indi-vindy, ale myslím, že pre tých čo im je stále zima na ruke to asi nebude... Ani pre tých čo majú veľké ruky. Nestoja veľa, využiteľné na všetky zimné aktivity :muscle:

https://lawi.sk/collections/rukavice/products/zimne-rukavice-zered-bike-black
01.02.2022 - 22:37:42
00
Chlopi zima je za dverami :D tak to tu troska ozivim....

ake su podla vas najteplejsie zimne rukavice z nasledujucich? Prsty mi doooost trpia uz okolo 5 stupnov....

Castelli Spettacolo: https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/zimne/castelli-18526-spettacolo-ros-rukavice-010-cierna-cervena.html?itm_medium=forum#reviews

Castelli Estremo: https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/zimne/castelli-12539-estremo-rukavice-010-cierna.html?itm_medium=forum#reviews

Endura Freezing point: https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/zimne/endura-mt500-freezing-point-dlhe-rukavice.html Mam bunddu MT500 Freezing point a musim uznat ze Primaloft ozaj funguje a pekne sa v nej varim :D

Dik za rady....
06.09.2022 - 23:38:08
00
pozri GOREWEAR C5 GORE-TEX® Thermo Gloves
07.09.2022 - 07:32:06
00
problem bude prave v tom ze sa varis. v rukaviciach sa nesmies potit - musia zostat suche. nesmu byt obtiahnute a nesmu ti byt kratke prsty ktore by ti tlacili na konceky prstov. pozeraj po primaloft vyplni v kombinacii s goretex vrskom a skusaj ktore ti sadnu. z tych ktore si dal link by som vybral Castelli Spettacolo
07.09.2022 - 09:00:02
00
A hlavne mať so sebou aj druhý pár, poučil som sa na vlastnej skúsenosti. Môžeš mať najlepšie rukavice ale nie je nič horšie v zime ako ich v kopci spotiť a následne ísť zjazd. Naposledy keď sa mi to stalo som už naozaj myslel že mi amputujú prsty.
Zatiaľ nevymysleli rukavice v ktorých sa v námahe nespotíš ale zároveň sú dosť teplé na zjazd v mínusových teplotách.
07.09.2022 - 09:18:29
01
presne tak, toto je ovela lepsie ako najlepsie rukavice. hore kopcom tensie vzdusnejsie, dole kopcom hrubsie s WS
07.09.2022 - 09:22:28
00
keyboard_arrow_up