Kto vie čo mi je?
Anamnéza:
Včera počas výjazdu pri beerstope ma začalo pobolievať lýtko. Akoby presilené. Výjazd normálny, žiadne búšenia, žiaden pád, žiadne rupnutie v nohe, ništ. No a večer aj dnes celý deň taká tupá bolesť. Sem tam celkom fajná. Bolesť sa nedá lokalizovať. Je to akoby bolelo lýtko, ale aj zadná strana stehna. Semtam mám pocit akoby to šlo zo stehna. Pri ohmataní nohy žiadna tlaková bolesť. Funkčnosť nohy bez problémov, modrina žiadna. Mám to dať odrezať?
aj ja mam jeden problem kazdy den bikujem a momentalne pride mensi kopec a strasna unava.bolest v nohach neviete co pomaha
Chýba ti regenerácia... Najlepšie sa regeneruje poležiačky na chrbte, podľa možnosti na rovnej a tvrdej posteli. Nohy musíš mať vyššie ako telo a hlavu (podlož si aspoň tri-štyri vankúše), vtedy sa najlepšie zo svalov vyplavuje laktát. A najhoršia regenerácia je sedenie za počítačom - to máš nohy dole, hlavu hore a laktát ostáva vo svaloch omnoho dlhšiu dobu.
Okrem toho, pri sedení za počítačom sa ti odkrvuje mozog (a čo to znamená nemusím asi vysvetľovať) a krivý chrbtica...
zaseknuty nerv?..to pocujem prvy krat..ako sa sa to lieci?
Vysvetli mi prosim ta o co ide, niejako mi to nie je jasne z toho co si napisal. Confused
Ozaj, pisosip ty si neplatis zdravotne poistenie ked musis za vysetrenie platit
-no sedavé zamestnanie. ochabnuté chrbtové svalstvo nedrží pokope poriadne stavce. A občas nejaký ten stavec skĺzne do nesprávnej polohy. Tým tlačí na medzistavcovú platničku, cez ktorú z miechy vychádzajú nervy. A je to priškripnuté. Liečenie kľudom dlhodobejšie, alebo ti ten stavec niekto znalý nastrelí na správne miesto. Prevencia: šport, správne zaťažovanie chrbta, ranné rozcvičky(napr. pozdrav k slnku, spinálne cviky...) Ja mám navyše predpoklady. V 1.triede na ZŠ som hodil rybičku pod auto. Okrem iného dolámaná noha, ktorá je o cca 1, 5cm dlhšia ako druhá. Takže tak.
Poistenie platím, ale daktorí doktori sú private a cashuješ.
EDIT: Vysvetlil som to úplne laicky. A ešte dodatok. "Vyskočenie stavca" sa občas zadarí aj pri jemnom ofúknutí chrbta studeným vzduchom počas námahy. Takže vždy nosím aspoň malý batoh, aby to bolo kryté.
...takze ty mas piso zaseknuty nerv? A ako resp. cim ti diagnostikoval lekar? A co znamenaju tieto cisla L2/3, na ľavom TH12/L1. A uz mas nahodeny stavec v spravnej polohe
...takze ty mas piso zaseknuty nerv? A ako resp. cim ti diagnostikoval lekar? A co znamenaju tieto cisla L2/3, na ľavom TH12/L1. A uz mas nahodeny stavec v spravnej polohe
Ono tých príčin môže byť viac. Ja obvykle vyskočený stavec diagnostikujem sám, lebo to už poznám. Teraz to boli iné stavce ako obvykle, takže som bol v pomykove. Čo znamenajú tie čísla netuším. Asi sú to označenia jednotlivých stavcov. Ak máš s tým problémy, treba nájsť dobrého ortopéda. Ja som chodieval k úžasnému doktorovi, ktorý vedel nielen naprávačky, ale vyznal sa aj v akupunktúre. Fakt borec. Len už mu ťahá na 80. tak pomaly končí. Teraz chodím ku Filipskému (keď si pamatáš z histórie slovenského skialpinizmu bratov Filipských, tak to je jeden z nich). Jednak je ortopéd, ale vie aj veľa o športovej medicíne.
-stavce napravil, ale noha ešte pobolieva. Ono to chvíľu trvá, keď podráždiš nerva. A možno je tam aj iná príčina. Uvidím o týždeň.
Ma dnes po dudovom príspevku napadol nový výrok pre zvýraznenie rozdielneho veku.
"Hej mladý, ty si ešte káčera za sebou ťahal, keď mne už pri kefovačke stavce vyskakovali."
su to oznacenia stavcov podla casti chrbtice a poradove cislo smerom od hlavy nadol- C - cervix - krk, TH- thorax - hrudnik, L - lumbalne stavce-driek
cize TH12/L1 znamena ze je to medzi 12. hrudnym a 1. driekovym stavcom
Ahojte,
pozeram, ze sa tu pisalo o zaseknutom nerve...mne sa to tiez stalo asi 2 mesiace dozadu. Neurologicka mi moc nepomohla, maser co mi napravoval krcnu chrbticu trochu ano. Bolest mi sice ustupila, ale trpnutie palca na pravej ruke mi zostalo. Okrem toho pocujem teraz pri otacani hlavou zvlastne zvuky z krcnej casti chrbtice. Vedel by mi niekto poradit co s tym?
Diky.
Rozchodiť...
Ja som mal podobné vŕzganie krčnej chrbtice minulý rok. Bol som na liečení s operovanou nohou a lekárka mi predpísala okrem masáží nôh aj masáž chrbtice - vraj ju mám nejakú pokrivenú, deformovanú, takú úradnícko-počítačovo-cyklistickú... Masáže mi robili dobre, ale po liečení asi tak dva mesiace mi vŕzgala krčná chrbtica pri niektorých pohyboch. Prešlo to, čiže som to rozchodil.
Len mne to teraz vrzga (ono to nie je ani vrzganie, ale taky cudny zvuk) aj pri chodzi a je to velmi neprijemne...bojim sa, aby sa mi neznicili stavce...Mam taky pocit, ze je to intenzivnejsie vonku v chladnom prostredi...
Asi 4 dni dozadu rano ked som sa zobudil a otocil hlavou, tak to bol brutalny rachot...snazim sa kazdy den cvicit cviky na krcnu, snad to pomoze...
Tak tak - chrbtica je naj priateľ človeka najlepší aj najhorší zároveň. A moja by toho vedela rozprávať! A čo jej paradoxne najviac pomáha? Bajkovanie a fyzická záťaž! Svaly okolo skeletu sa posilňujú stále viac, aj keď sa samozrejme ešte pritrafí, že ma moja chrbtica statočne vytrápi... Ale najhoršie je posedávanie, pasívne oddychovanie namiesto aktívneho, sedavá robota...Ale chytila som to za pačesy, dve kolesá za sebou sú predsa len iná muzika ako dve vedľa seba, ktoré sa poháňajú rukami, nie? A všetky pekné a dôležito znejúce diagnózy s rastúcim počtom kilometrov a hodín na čerstvom vzduchu upadajú postupne do hlbokého zabudnutia.
hmm tak ja mam problem s hrudnou chrbticou klasika , mierna skolioza ale dost to citit kedze plavam ako sekera bez poriska , aspon zatial , mi pomaha beh hlavne do kopca a premyslene posilovanie chrbtoveho svalstva a a samozrejme aj robota v zahradke , nasiel som si aj celkom dobru stranku na cviky pre bolavy chrbat je ich tam pozehnane takze skuste http://www.khouri.sk/ort_gulaty_chrbat.htm
Zdravim miestnych invalidov a expertov na utrpenie.
Chcel by som sa spytat, ci neviete, co moze znamenat, ked ma po dlhsej namahe zacnu boliet kolena. Po dlhsom vyjazde, pripadne ture v horach mam problem zohnut nohu v kolene. Ci uz jedna noha, alebo druha. Vselijako to tam vrzga a tak. A v poslednom case ma dokonca bolelo koleno tak, ze som si nan ani nemohol klaknut (bolelo na dotyk). Invalid uz v mladom veku??? :-/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chýba ti regenerácia... Najlepšie sa regeneruje poležiačky na chrbte, podľa možnosti na rovnej a tvrdej posteli. Nohy musíš mať vyššie ako telo a hlavu (podlož si aspoň tri-štyri vankúše), vtedy sa najlepšie zo svalov vyplavuje laktát. A najhoršia regenerácia je sedenie za počítačom - to máš nohy dole, hlavu hore a laktát ostáva vo svaloch omnoho dlhšiu dobu.
Okrem toho, pri sedení za počítačom sa ti odkrvuje mozog (a čo to znamená nemusím asi vysvetľovať) a krivý chrbtica...
Ozaj, pisosip ty si neplatis zdravotne poistenie ked musis za vysetrenie platit
-no sedavé zamestnanie.
Poistenie platím, ale daktorí doktori sú private a cashuješ.
EDIT: Vysvetlil som to úplne laicky. A ešte dodatok. "Vyskočenie stavca" sa občas zadarí aj pri jemnom ofúknutí chrbta studeným vzduchom počas námahy. Takže vždy nosím aspoň malý batoh, aby to bolo kryté.
duracer, skus niekedy inu ako misionarsku polohu... mozno to tiez zazijes... (tu polohu ti prajem, tu bolest nie)
. Neviem, či by sme nemali aktivovať zdravotnícke okienko.
Alenka zaloz,urcite bude natresk..
tomu sa hovorí životná skúsenosť.
áno aj pri tomto "športe" sa to môže pritrafiť.
tomu sa hovorí životná skúsenosť.
áno aj pri tomto "športe" sa to môže pritrafiť.
Hej
...neskoro, mam totiz podobny problem ako piso
Ono tých príčin môže byť viac. Ja obvykle vyskočený stavec diagnostikujem sám, lebo to už poznám. Teraz to boli iné stavce ako obvykle, takže som bol v pomykove.
-stavce napravil, ale noha ešte pobolieva. Ono to chvíľu trvá, keď podráždiš nerva. A možno je tam aj iná príčina. Uvidím o týždeň.
Ma dnes po dudovom príspevku napadol nový výrok pre zvýraznenie rozdielneho veku.
"Hej mladý, ty si ešte káčera za sebou ťahal, keď mne už pri kefovačke stavce vyskakovali."
su to oznacenia stavcov podla casti chrbtice a poradove cislo smerom od hlavy nadol- C - cervix - krk, TH- thorax - hrudnik, L - lumbalne stavce-driek
cize TH12/L1 znamena ze je to medzi 12. hrudnym a 1. driekovym stavcom
pozeram, ze sa tu pisalo o zaseknutom nerve...mne sa to tiez stalo asi 2 mesiace dozadu. Neurologicka mi moc nepomohla, maser co mi napravoval krcnu chrbticu trochu ano. Bolest mi sice ustupila, ale trpnutie palca na pravej ruke mi zostalo. Okrem toho pocujem teraz pri otacani hlavou zvlastne zvuky z krcnej casti chrbtice. Vedel by mi niekto poradit co s tym?
Diky.
Ja som mal podobné vŕzganie krčnej chrbtice minulý rok. Bol som na liečení s operovanou nohou a lekárka mi predpísala okrem masáží nôh aj masáž chrbtice - vraj ju mám nejakú pokrivenú, deformovanú, takú úradnícko-počítačovo-cyklistickú... Masáže mi robili dobre, ale po liečení asi tak dva mesiace mi vŕzgala krčná chrbtica pri niektorých pohyboch. Prešlo to, čiže som to rozchodil.
Asi 4 dni dozadu rano ked som sa zobudil a otocil hlavou, tak to bol brutalny rachot...snazim sa kazdy den cvicit cviky na krcnu, snad to pomoze...
http://www.khouri.sk/ort_gulaty_chrbat.htm
Chcel by som sa spytat, ci neviete, co moze znamenat, ked ma po dlhsej namahe zacnu boliet kolena. Po dlhsom vyjazde, pripadne ture v horach mam problem zohnut nohu v kolene. Ci uz jedna noha, alebo druha. Vselijako to tam vrzga a tak. A v poslednom case ma dokonca bolelo koleno tak, ze som si nan ani nemohol klaknut (bolelo na dotyk). Invalid uz v mladom veku??? :-/