Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Ak ti vadia skoky na XX1 tak potom odporúčam Garbaruk 10-52z (10-12-14-16-18-21-24-28-32-37-44-52z)
https://www.scott-sports.com/cz/cs/news/bike/dangerholm-hyper-spark
No ked si vravel 5000, neuvedomil som si ze ocakavas tak maly najazd od xx1 kazety, a myslel, ze hovoris o retazi (aj ked to sa mi zas zdalo vela, ale su tu aj taki, co im to tolko vydrzi) sorry
Uz som sa raz vyjadroval o “subjektivite” odporucani na Gabaruk, hlavne, od predajcu…
Je tu len velmi malo ludi co tu kazetu jazdili a co ju odporucia. Sam som sa o realne skusenosti zaujimal, kedze sa ta kazeta zdala ako zlata stredna cesta. Ludia co ich poznam, tak po zodrani sli spat do sramu alebo shimana.
https://www.scott-sports.com/cz/cs/news/bike/dangerholm-hyper-spark
....
Vyjadruje sa ten, čo Garbaruk nikdy nejazdil.
Ja som nikde nepísala, že som kazety Sunrace osobne nikdy nejazdila. Ja som písala, že našťastie nemám osobnú negatívnu skúsenosť. Pri mojej práci osobne testujem veľa výrobkov a kompatibility medzi jednotlivými komponentmi.
Tecka Dangerholm osobne jazdí a preteká celkom dosť. Stavia síce ľahké bajky, ale nepoužíva nezmyselné komponenty z nízkou výdržou. Keď sa pozrieš na jeho nohy a počet zubov na jeho prevodníkoch tak určite nepatrí k tým čo jazdia ľahučké prevody.
Garbaruk 10 -52 váha 339 gr. cena cca 210 eur
XTR 10 - 51 váha 367 gr. cena 350 eur (a navyše životnosť,hlavne v blatových podmienkach nič moc)
XT a SLX 10 - 51 váha cez pol kila,cena relatívne ok ,ale životnosť tiež žiaden zázrak ...
navyše dostupnosť kaziet Shimano je teraz o ničom,za mňa radím-zobrať tú garbaruk,záruka hádam platí-ak by praskla alebo sa zlomila ,či ?
prípadne sú ešte nejaké alternatívy,ktoré budú váhovo a cenovo podobne ako Garbaruk? lebo ak ju raz zoderiem,asi ju kúpim znova-nenašiel som inú,ktorá by sa k nej aspoň približovala-polkilovú kazetu určite jazdiť nechcem,takže SLX aj XT nie,a XTR je už dosť drahá
PS: Jediná výhrada je, že ten garbaruk som potom nevedel z Novatec orechu zhodiť, vazelínu som pri montáži dal. Servisák tiež pri tom utrhol prvý bičík
Fakt je ten, ze piati z piatich sa ku gabaruku uz nevratili. Ked ty pises, ze gabaruk… je mierne zavadzajuce, kedze ich dilujes…
SLX 12 sp. 10-51 nedostupná
XT 12 sp. 10-51 zohnať sa dá,ale váha 470 gr.
XTR 12 sp. 10-51 tiež problém zohnať,váha ok ale cena vysoká
pýtam sa ešte raz,aká je alternatíva k ihneď dostupnej Garbaruk 10-52 na orech Shimano MS ?
fakt nerýpem,len hladám možnosti-ak vôbec nejaké sú
ešte doplním,že ju mám na novom biku,takže najazdené málo,ale funguje fajn-reťaz mám zatial základnú Deore 12 -sp. v skrini nachystaná SLX 12 sp. , sám som zvedavý,kolko tá Deore reťaz vydrží (nekupoval som ju,bola na novom bicykli)
EDIT: opravujem,takže ani XTR 10-51 sa aktuálne zohnať nedá,takže ostávajú 2 základné možnosti-Grabaruk 10-52 alebo XT 10-51
ešte pozor na to,že ak máš radenie a hadzku Shimano,kazeta Sram má mierne inú šírku-áno,funguje to ,ale nie je to úplne ono ...
ale veď sú to tvoje peniaze,len sa snažím pochopiť to takto komplikovať
Xt nechcem je tazka a 160e je za nu privela... xx1 kazetu novu s xx1 retazou novou mam za 300e len ta retaz stoji nova 70e... garbaruk kazeta 210e a ak vydrzi sram raz tolko co by mohla-mala tak myslim sa to oplati
aby si potom nepísal,že to zle radí navrchu alebo na spodku kazety-ale jasné,rob ako chceš,ale od toho je táto téma,aby sme tu diskutovali
ešte doplním,že odstupňovanie Garbaruku 10-12-14-16-18-21-24-28-32-37-44-52 je podla môjho názoru rozumnejšie,ako Sram Eagle 10-50 (10,12,14,16,18,21,24,28,32,36,42,50)
a ako úplný nezmysel je Eagle 10-52 ( 10,12, 14, 16, 18, 21 , 24, 28, 32, 36, 42, 52)
tak toto by som fakt nechcel
SLX 12 sp. 10-51 nedostupná
XT 12 sp. 10-51 zohnať sa dá,ale váha 470 gr.
XTR 12 sp. 10-51 tiež problém zohnať,váha ok ale cena vysoká
pýtam sa ešte raz,aká je alternatíva k ihneď dostupnej Garbaruk 10-52 na orech Shimano MS ?
fakt nerýpem,len hladám možnosti-ak vôbec nejaké sú
ešte doplním,že ju mám na novom biku,takže najazdené málo,ale funguje fajn-reťaz mám zatial základnú Deore 12 -sp. v skrini nachystaná SLX 12 sp. , sám som zvedavý,kolko tá Deore reťaz vydrží (nekupoval som ju,bola na novom bicykli)
EDIT: opravujem,takže ani XTR 10-51 sa aktuálne zohnať nedá,takže ostávajú 2 základné možnosti-Grabaruk 10-52 alebo XT 10-51