Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
lebo na gabaruk stranke uvadzaju sram/shimano kompatibilitu... tak si myslim, ze tam maju nejaky uni spacing
aby si potom nepísal,že to zle radí navrchu alebo na spodku kazety-ale jasné,rob ako chceš,ale od toho je táto téma,aby sme tu diskutovali
Stupňovanie kaziet Sram je okrem verzie 10-52 absolútne v pohode. Zvlášť pre ľudí čo tvrdia, že jazdia gigantický výkon, teda v stúpaní 10-12% používajú prevody 4-6, ktoré sú v podstate totožné so Shimanom.
ešte doplním,že kazety Sh 12-sp. sú dosť blato,vydrží to prd makový,možno okrem celoocelovej Deore,ale tá váži 595 gr. to fakt nie
mne to zatial vychádza tak,že alternatívu ku Grabaruku 10-52 na orech MS nevidím,ak niečo existuje,opravte ma.
o tej rôznej šírke nových Garb. kaziet pre Shimano a Sram som niekde čítal,neviem si teraz narýchlo spomenúť,kde to bolo,len môžem potvrdiť,že z prehadzovačom SLX 12 -sp. je krokovanie po pastorkoch úplne presné od 10 až po 52.
Na fulle GX a asi pojdem naspat na XT kazetu, mozno skusim garbaruk, ale radenie na GX je po par tisic km divne.
Na oboch bikoch je AXSko, retaze sram x01 alebo xx1. (Jazdim, ci je blato, mokro, sucho, zima, teplo
Fakt je ten, ze piati z piatich sa ku gabaruku uz nevratili. Ked ty pises, ze gabaruk… je mierne zavadzajuce, kedze ich dilujes…
Čo máš stále s tým dílovaním? Spamujem na fóre, že niečo predávam? Veď garbaruk si môžeš kúpiť aj tu v e-shope. Chceš povedať, že MTBiker predáva "šunty"? Koľko kazetiek Garbaruk si reklamoval, alebo vrátil ty osobne, že ich tak hejtuješ?
Len pre upresnenie, keď už si rozširuješ vedomosti, Dangerholm nie je obchodník. pracuje ako mechanik v bikeshope.
Aby som to zhrnul,aktuálne aj tak nie je velmi na výber,takže treba len jazdiť,dávať si pozor na vyťahanie reťaze,včas meniť a verím,že dobre bude.
A samozrejme mazať budem výlučne osvedčeným Squirt chain wax,niekolko ročné skúsenosti potvrdzujú podstatné zvýšenie životnosti pohonu,a ako bonus je čistota pohonu celý rok bez ohladu na počasie
Skor by som ocakaval vyjadrenie ohladom technickej specifikacie kaziet a nie tu …
Napis nam ako to to s tym spacingom?
Ps. Šunty predava kazdy 😂
Len pre upresnenie, keď už si rozširuješ vedomosti, Dangerholm nie je obchodník. pracuje ako mechanik v bikeshope.
Tiež ešte mám na starom HT ?. Na starom fulle som mal 2x10 a teraz 1x12 ?. Ale na to sa dá zvyknúť rýchlo. Len sa mi pri prvých jazdách občas stalo že som si stlačil páčku teleskopy ? ako som bol zvyknutý na radenie a páčka je na rovnakom mieste ?. Ale to sú len zoznamovacie jazdy. Ale každý systém má niečo do seba.
Mojej žene som prerobil 2x10 na 1x11 Deore s prevodmi 30/11-51 a nič lepšie som urobiť nemohol. Jednoduché, relatívne lacné riešenie, hmotnosť nerieši.