Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftMaroshito napísal:
EduardBenda zaujimavy pocin, ta zadna stavba je asymetricka? Ci tie horne vzpery sa mi iba zdaju kazde ine. Dvojplacka + dropper post asi s nim planujes jazdit aj po lesnych trailikoch nielen po dakych polnackach :) Ta sedlovka ma aj nejaky soft lock rezim ze trosku tlmi alebo sa da len na fest zamknut? Inak z tej fotky vyzera akoby to bol mensi ram ako L-ko, mozno ta vystrelena sedlovka a ten sloping hornej ramovky troska opticky zmensuju ten ram. Uz si ho bol prevetrat?

ahoj,

fotka skresluje, je to fotene tak dako zhora => vzpery su symetricke.
Mozem zaslat viac fotiek, ale kto ma zaujem , tak tunak :

https://www.8bar-bikes.com/shop/bikes/gravel-x-adventure/tflsberg-steel/

Cielova skupina je ale backpacking , co ja ale nie som - skosr by som sa definoval ako cykloturista s 40-rocnym road backgroundom.

no, kedze, cely zivot jazdim cestak + teraz par rokov gravel => teleskopku mam prvykrat v zivote...
previezt som sa bol zatial len po uliciach v Senci...akonahle sa otepli nad povedzme 15 stupnov, pojdem na akceptacne testy do Malych Karpat najskor to otestovat a zvyknut si na nove moznosti..

Sedlovka by nemala myslim tlmit nijako, bude to len na 2.2 bezdusakoch a mojich vlastnych rukanoha tlmicoch...
mozem potom - asi po par par mesiacoch napisat dojmy.

No a ano, malo by mi to umoznit - nejako - byt schopny prejst po cyklocestach oznacenych aj ako vhodne pre MTB.
Zobraziť komentár 26.02.2022 - 21:53:28
01
EduardBenda Nie je ten 42z prevodnik prilis tazky na roviny vzhladom na sirku plastov?
Aka je cca hmotnost bikeu bez doplnkov?
Zobraziť komentár 27.02.2022 - 12:24:26
00
arrow_leftuid napísal:
EduardBenda Nie je ten 42z prevodnik prilis tazky na roviny vzhladom na sirku plastov?
Aka je cca hmotnost bikeu bez doplnkov?

ahoj, uvidime - po testoch, Gebhardt robi aj mensie prevodniky...,
zatial - bez finalnych plastov, noveho mleka, bez plnych flasiek vody , cyklocomputra , predneho a zadneho svetla, cyklotasky (pumpicka, nahradny plast, montpaky, imbusaky), atd..ma 13,2 kg
Zobraziť komentár 27.02.2022 - 18:49:26
01
Gebhard este stale tak flaka vyrobu a za povrchovu upravu povazuje lakovanie co sa lupe uz na poste? Objednaval som naposledy pred 3 rokmi NW prevodniky na 5x94mm a to co prislo (za 42EUR/ks) bola "kvalitna" bieda...

Prílohy:

20220227_190137.jpg
20220227_190137.jpg 165.63 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.02.2022 - 19:03:52
00
arrow_leftDI2F4Y napísal:
Gebhard este stale tak flaka vyrobu a za povrchovu upravu povazuje lakovanie co sa lupe uz na poste? Objednaval som naposledy pred 3 rokmi NW prevodniky na 5x94mm a to co prislo (za 42EUR/ks) bola "kvalitna" bieda...

ahoj,

myslis, ze je to len esteticky problem, alebo ma aj vplyv na funkcnost ? ci na zivotnost ?
lebo nemam s nimi zatial ziadnu skusenost.
diki za info
Zobraziť komentár 27.02.2022 - 22:29:04
00
Myslim tym ze ked som od nich bral v minulosti tak mali prevodniky celkom precizne obrobene, znacenie gravirovane a povrchovu upravu odolnu. Hentie posledne co som bral maju viditelne a hmatatelne stopy po freze, odlahcenia zubov nie uplne zladene so zubami (funkcne plochy zubov sa zdaju byt ok) a to povrchove lakovanie po kratkom case zacalo opadavat (na fotke je novy, este nepouzity prevodnik). Na ich webe sa clovek nedopatra ako vlastne vysledok bude vyzerat + to co nakoniec doslo na mna extra dojem za " dizajn pocin roku" neurobilo. Na dodanie som cakal 3 mesiace a nebyt toho ze NW prevodnik na compact sa takmer neda zohnat, tak by som sa na to bol vykaslal. Najblizsie uz ale budem davat vyrabat podla vlastnych dat lokalne... na funkcnost to vplyv nema, zivotnost Ti nepoviem, lebo som na tom odjazdil len asi 2-3tis km a potom kluky (Roox XCR) isli po kupe noveho biku do krabice kde cakaju na vhodny "projekt" ?
Zobraziť komentár 27.02.2022 - 22:56:19
00
Caute, prosím Vás toto ste niekto neskúšali? https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXTEMV3RIV1700BW/planet-x-tempest-sram-hrd-rival-1-titanium-gravel-bike titánový bike som ešte nejazdil... stojí to za to? dakujem :-)
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 09:35:16
00
Planet X ma dobre veci za rozumny peniaz, nie je sa coho bat. Akurat si zisti ci cena v EUR 2.357,99€ je final, alebo este platis clo a dan.
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 09:47:47
01
arrow_leftEduardBenda napísal:

Chudatka zadne vzpery... :) Co viedlo konstrukterov k ohybu v tejto exponovanej casti? Akoze aby to nejako mierne pruzilo v terene? Iny dovod tam nevidim...
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 10:06:22
00
Aby so si patami nekopal do batoziny ktora sa da namontovat na tie vzpery. Kedze je to dedikovany model na bikepacking ci az na biketouring, tak asi preto. Aspon tak uvadzaju na stranke s popisom modelu: ".... In addition, this avoids touching your luggage, which you attach to the seat stays, with the heel."
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 10:15:48
01
Aby so si patami nekopal do batoziny ktora sa da namontovat na tie vzpery. Kedze je to dedikovany model na bikeoacking ci az na biketouring, tak asi preto. Aspon tak uvadzaju na stranke s popisom modelu: ".... In addition, this avoids touching your luggage, which you attach to the seat stays, with the heel."

zdravim Vas
tuna je taka celkom podrobnejsia recenzia na jednu stavbu zalozenu na tom rame :

https://www.biketour-global.de/2021/11/14/test-8bar-tflsberg-taschen/
mne osobne dala viac ako popis vyrobcu na ich webstranke.

je to sice v nemcine, ale napriklad ja som to otvoril v MS EDGE a tam sa da zapnut automaticky preklad (aj) do anglictiny. Slovencina je mizerne lokalizovana tam.
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 10:27:38
00
arrow_leftDI2F4Y napísal:
Myslim tym ze ked som od nich bral v minulosti tak mali prevodniky celkom precizne obrobene, znacenie gravirovane a povrchovu upravu odolnu. Hentie posledne co som bral maju viditelne a hmatatelne stopy po freze, odlahcenia zubov nie uplne zladene so zubami (funkcne plochy zubov sa zdaju byt ok) a to povrchove lakovanie po kratkom case zacalo opadavat (na fotke je novy, este nepouzity prevodnik). Na ich webe sa clovek nedopatra ako vlastne vysledok bude vyzerat + to co nakoniec doslo na mna extra dojem za " dizajn pocin roku" neurobilo. Na dodanie som cakal 3 mesiace a nebyt toho ze NW prevodnik na compact sa takmer neda zohnat, tak by som sa na to bol vykaslal. Najblizsie uz ale budem davat vyrabat podla vlastnych dat lokalne... na funkcnost to vplyv nema, zivotnost Ti nepoviem, lebo som na tom odjazdil len asi 2-3tis km a potom kluky (Roox XCR) isli po kupe noveho biku do krabice kde cakaju na vhodny "projekt" ?

ahoj,
srdecna vdaka za podrobne info !

ano, Gebhardt stranka zamrzla dizajnovo na konci 90.rokov sa mi vidi, bohuzial...
Radsej som zavolal priamo panovi Gebhardtovi - inak po telefone sa mi javil ako velmi mily a "v praci efektivny" - clovek. :), a dohodli sme presne , co mi treba a co zasle. A aj expresne to zaslal.
Vybral som si ich preto , lebo som nasiel ze len Gebhardt robi mensie prevodniky na GRX kluky...okrem White Industries/USA (maju zastupenie v Europe) - ti to maju ale za celkom ohromne peniaze...a ja som chcel mat nieco lahsie ako Shimano GRX 46/30.

Ako dalsia referencia na Gebhardt mi posluzilo bike24, co je podla mna online-shop s renome a tiez vedie Gebhardt prevodniky.

tak uvidim...urcite to nebude "butter-smooth" ako Shimano, ale malo by posluzit.

uputalo ma, co si napisal -" Najblizsie uz ale budem davat vyrabat podla vlastnych dat lokalne" - znamena to, ze to das vyrobit nejakej miestnej strojarskej firme ?

vdaka za info, Edo
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 10:40:40
00
je to dedikovany model na bikepacking ci az na biketouring

Tak to celkom aj dava zmysel... pozrel som si aj ten odkaz a dokonca vzpery maju zavity na specialne drziaky na batozinu. Aj tie tasky vyzeraju ze niekto nad tym rozmyslal. Celkom zaujimave a komplexne riesenie.. a take sami vzdy pacili..:)
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 10:50:04
00
zdravim Vas
tuna je taka celkom podrobnejsia recenzia na jednu stavbu zalozenu na tom rame :

https://www.biketour-global.de/2021/11/14/test-8bar-tflsberg-taschen/
mne osobne dala viac ako popis vyrobcu na ich webstranke.

je to sice v nemcine, ale napriklad ja som to otvoril v MS EDGE a tam sa da zapnut automaticky preklad (aj) do anglictiny. Slovencina je mizerne lokalizovana tam.

Zaujala ma tá odpružená vidla DT. Rudy od RS je teraz na r2 v akcii za 630€ (pôvodne 870€ myslím)
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 11:19:46
00
... " Najblizsie uz ale budem davat vyrabat podla vlastnych dat lokalne" - znamena to, ze to das vyrobit nejakej miestnej strojarskej firme ?

vyrobit prevodnik ak mas vhodny material a strojove vybavenie (CNC-freza) je v podstate relativne banalny proces. specialne v pripade 1x-prevodnikov, ktore nepotrebuju ziadne profilovanie nabehov pre radenie.
Zobraziť komentár 28.02.2022 - 11:32:58
00
keyboard_arrow_up