Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
U mna to nie je problem, stava sa mi to iba na tom jednom useku, ktory mam hned za domom (a teda v podstate hned na zaciatku vyjazdu, cize som este "osprosteny") a na ktorom to chcem hned rozdupat (ci uz na commuteri alebo na MTB). Ale je to celkom usmevne, zacnem dupat do pedalov a zrazu sedim o 170 mm nizsie .
Ale aby som nebol len OT, tak mam aj ja otazku ohladom prerabky 3x10 na 1x11. Chcel by som to spravit co najlacnejsie. Mam doma 11s XTR radenie, ak by som dal dozadu 11s Deore kazetu 11-51 a kupil Deore 11s prehadzovacku, fungovalo by to s tym 11s XTR radenim?
clxno1 hej 11s radenie starsej generacie bude fungovat ktorekolvek, chcel som to spravit rovnako nez som sa rozhodol ze 11-51 je malo a potrebujem 10-51 .Dokonca som videl ze v pohode funguju aj prehadzovacky 12s 6100-9100 , takze niesi odkazany len na deore 11s 5100 hazku.
Mám 1x9 systém: kazeta ZTTO 11-50, Sram X5 radenie, Sram X5 long prehadzovačka, reťaz Sram PC951 114 článkov, 32T prevodník Deckas, kľuky FC-M532 s 50mm linkou. Na 46 a 50 prevode počuť také vrčanie z oblasti prevodníka. Asi sa reťaz už veľmi kríži. Rovnako, keď som dal linku na 47,5mm. Mám tam hodiť inú 9s reťaz? Alebo 10s reťaz? Alebo inú kazetu? Ako to je vlastne s 1x11 alebo 1x12 systémami z hľadiska zvukov?
Chlapci ked ste menili x 2x10 na 1x12 a vymenili ste aj zadnu patku, tak vam "nelietala" po rame ? Lebo ja som sa dozvedel ze ta patka nie je na rychloupinak ale na pevnu osku, takze ked som zacal slapat, patka sa stale pohla kedze diera bola sirsia ako upinak. Co v takom pripade, neexistuje dajaky adapter alebo nieco podobne ?
Chlapci ked ste menili x 2x10 na 1x12 a vymenili ste aj zadnu patku, tak vam "nelietala" po rame ? Lebo ja som sa dozvedel ze ta patka nie je na rychloupinak ale na pevnu osku, takze ked som zacal slapat, patka sa stale pohla kedze diera bola sirsia ako upinak. Co v takom pripade, neexistuje dajaky adapter alebo nieco podobne ?
a koleso chces nechat a menis orech, ci ako ? lebo patku [ a este dalsie komponenty ] by si mohol potrebovat vymenit v pripade ze prechadzas z QR na pevnu os ...
Par stran dozadu sa rieslo ze XTR a XT 12s radenia maju problem ze v nich praska/praskala pruzinka(na zahranicnych forach uz niektori mali 3 radenie). Som to riskol a kupil tiez XT. Tazko povedat ci pruzinku zmenili alebo bola len zle spracovana, alebo ako ma Shimano casto vo zvyku- nespravili nic. Mam vyrobny kod TI, tj september 2021, takze uvidim. Pruzinka je na pohlad stale malicka a tenka.
Ale co som chcel...tak ci tak mnohi ktorim to prdlo potom tlacili bike lebo neslo podradit na lahsi. Ta zapadka bez pruzinky volne lieta. Finta ako dojazdit resp aj takmer normalne fungovat je otocit radenie kolmo k zemi, zapadka ma dlhsiu cast na strane kde ma zapadnut takze gravitacia vsetko spravi za Vas. Asi nebude mozne to tam supat silno a rychlo lebo by poskakovala ale s citom by to malo ist.
BTW mam teraz doma 12s radenia XT aj SLX. XT je aj vdaka multirelease a instant release vnutri v podsate "hodinovy strojcek" ale to vzdy aj bolo. Aj ked 12s XT je teraz este komplikovanejsie a pouziva tensie pliesky a viac pruzin ako 11s XT. SLX 12s je oproti tomu jednoduchy tank, kedze istant release nema.
ako som už písal,u mňa má prednosť spolahlivosť pred takou fičúrou,ako je odradenie o 2 pastorky-preto mám radenie SLX 12-sp. ktoré funguje tak,ako má-či je zima alebo nie ...
okrem toho,ak potrebujem odradiť o 2,palcom kliknem 2 x a je to,aký problém
náboje Shimano MS,to je už iný príbeh,také fiasko sa len tak nevidí,aby sa to posralo skôr,ako treba vymeniť prvú reťaz
Tak on najvacsi plus XT oproti SLX je prave instant release - okamzite odradenie. Nie odradovanie o 2 pastorky (multi release). To v podstate nepouzivam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
adaptér sa volá: výmena za správnu pätku
Bike :
https://www.vitalmtb.com/product/guide/Bikes,3/Canyon/Neuron-AL-7-0,19323
Prehadzovacka :
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-prehadzovacka-slx-m7100-1x12-k-cierna-super-dlhe-ramienko-shadow.html
Podla canyon suportu som tam objednal patku ep0786-01, v tom pripade nepoznate alterantivu ?
https://www.canyon.com/en-sk/gear/bike-parts/spare-and-wear-parts/spare-wear-parts/
a koleso chces nechat a menis orech, ci ako ? lebo patku [ a este dalsie komponenty ] by si mohol potrebovat vymenit v pripade ze prechadzas z QR na pevnu os ...
Ale co som chcel...tak ci tak mnohi ktorim to prdlo potom tlacili bike lebo neslo podradit na lahsi. Ta zapadka bez pruzinky volne lieta. Finta ako dojazdit resp aj takmer normalne fungovat je otocit radenie kolmo k zemi, zapadka ma dlhsiu cast na strane kde ma zapadnut takze gravitacia vsetko spravi za Vas. Asi nebude mozne to tam supat silno a rychlo lebo by poskakovala ale s citom by to malo ist.
BTW mam teraz doma 12s radenia XT aj SLX. XT je aj vdaka multirelease a instant release vnutri v podsate "hodinovy strojcek" ale to vzdy aj bolo. Aj ked 12s XT je teraz este komplikovanejsie a pouziva tensie pliesky a viac pruzin ako 11s XT. SLX 12s je oproti tomu jednoduchy tank, kedze istant release nema.
okrem toho,ak potrebujem odradiť o 2,palcom kliknem 2 x a je to,aký problém
náboje Shimano MS,to je už iný príbeh,také fiasko sa len tak nevidí,aby sa to posralo skôr,ako treba vymeniť prvú reťaz