Zdravím aký máte názor na Orbea Alma M30 2021 v pomere cena/výkon v cenovke okolo 2000€ celkom slusne osadený bike aj na XC maratonik ?
Dakujem za vaše postrehy
ak máš takú možnosť teraz objednať a kúpiť ten bicykel pre tvoju výšku tak by som určite dlho neotálal. Bicykel má super geometriu a aj výbavu. Niekoľko známych jazdí na orbea značke a sú spokojní. Aj tá výbava za tú cenu je super. Takže v skratke, parádny bike za super cenu. XC maratón zvládne ľavou zadnou.
Zdravím tiež by som mal záujem o ten bicykel je objednaný čo naň poviete ohľadom aj konkurencie v tejto cenovke 2300+ ???
Pozeral som aj Superior xp969
Ahojte, mna by zaujimalo ak je tu niekto znaly že či sa dá na tu almu m30 dať vidlica 120mm, povedzme SIDka. Či je to možné na ten rám a bude všetko v poriadku... Taktiež zvažujem kúpu.Dakujem
Tommy90 Robia to ludia celkom bezne. Pokial ides so zdvihom hore len o 20mm tak to je ako tak ok. Logicky sa ti zmeni geometria kedze si zdvihol predok o 2cm ale nic dramaticke podla mna.
Len aby tych 20mm bolo naozaj 20mm - ide dost o crown-axle vzdialenost a mam doma 100mm Rebu ktora ma tu vzdialenost vacsiu ako 120mm E*****n. (cize na 120mm E*****ne budes mat riaditka nizsie ako na 100mm Rebe)
Len aby tych 20mm bolo naozaj 20mm - ide dost o crown-axle vzdialenost a mam doma 100mm Rebu ktora ma tu vzdialenost vacsiu ako 120mm E*****n. (cize na 120mm E*****ne budes mat riaditka nizsie ako na 100mm Rebe)
podla toho kolko chces zainvestovat ak mas penaze tak vymen vsetko co mozes za karbon a xt kluky, lenze to je blbost, ak este nemas tak si daj bezduse a pocitis rozdiel, popripade neviem ako su na tom tie original orbea kolesa ale max by som vymeni tie za nieco lahsie
Urcite kolesa, to bude mat najvacsi dopad ale lacne to nebude . Tie OEM co su na bajku by mali mat okolo 2.1kg. Mal som presne tuto Almu v hladaciku tak som to googlil. Potom mozes vymenit kazetu, kluky atd. ale to by som riesil az ked zjazdis povodne.
tak sedlovku by som asi vymenil za karbon sedlovku aj čo sa týka nejakeho komfortu minimalneho a asi tie kolesá niekde som našiel ze maju 1,1kg alebo viac jedno myslim
oživím tému ... kto by dorábal teleskopku na Orbeu Almu (ja mám model 2023) tak prispejem menšou radou - ak nemáte špecialne tool na preťahovanie bowdenov cez ram tak: zhodte stredove zloženie, nastrčte novy bowden do rámu, tak aby koniec bol presne pod otvorom sedlodlovej ruru (tak aby ho bolo vidno z vrchu), cez nový bowden prestrčte nové lanko, pretlačte ho až do otvoru pre stredove zloženie tam ho otočte a nasledne koniec lanka tlačte hore do sedlovej rury ?
... je tam malo priestoru lebo okolo stredoveho je v rame vystuha takže to nejde tak uplne lahko a vlastne to asi inak ani nejde spraviť
... maturoval som pri tom skoro hodinu ale takto sa mi to nakoniec podarilo behom chvíle
odporučam rovno aj odhlučnenie bowdenu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak máš takú možnosť teraz objednať a kúpiť ten bicykel pre tvoju výšku tak by som určite dlho neotálal. Bicykel má super geometriu a aj výbavu. Niekoľko známych jazdí na orbea značke a sú spokojní. Aj tá výbava za tú cenu je super. Takže v skratke, parádny bike za super cenu. XC maratón zvládne ľavou zadnou.
Pozeral som aj Superior xp969
Ďakujem
Suhlas
https://www.orbea.com/sk-en/bicycles/mountain/alma/cat/alma-m30
dakujem vám velmi pekne
... je tam malo priestoru lebo okolo stredoveho je v rame vystuha takže to nejde tak uplne lahko a vlastne to asi inak ani nejde spraviť
... maturoval som pri tom skoro hodinu ale takto sa mi to nakoniec podarilo behom chvíle
odporučam rovno aj odhlučnenie bowdenu