Niektoré komponenty budem po tejto sezone meniť,vrátane reťaze.Chcem sa spýtať fachmanov pre akú kombináciu sa rozhodnúť.Kľuky zostanú FSA SL-K Light a kazeta bude nová SRAM PG 1070.Rozhodujem sa akú reťaz kúpiť(váhu a cenu neriešim)či Sram alebo FSA SL-K?Ja viem,že tie reťaze sú univerzálne a budú pasovať obe,len by som chcel vedieť či existuje nejaké nepísané pravidlo,v prípadoch keď sú kľuky a kazeta rozdielne-či prispôsobiť reťaz kazete ,alebo kľukám.Alebo je to úplne jedno?Ďakujem za všetky duchaplné odpovede...
Ahojte, len nedávno som kupoval nový cesťák so sadou 105 a kazetou Shimano CS-R7000, 11-32 + reťaz CN-HG601. Chcel by som k nemu reťaz na obmenu, mohli by ste mi poradiť niečo lepšie? Resp.pomôcť sa v nich zorientovať? Lebo keď som to tu pozeral na eshope, pri niektorých je poznámka: Reťaz Shimano CN-HG701 je určená pre 11-stupňové kazety radu Deore XT M8000 alebo Ultegra 6800.
S aktuálnou reťazou som zatiaľ spokojný, radí hladko, je tichá, nájazd cca 450Km.
Este musí byť na 1000 km minimalne pri dobrej udrzbe a mazaní. Ale to su len moje skúsenosti každému reťaz vydrží inu davku jazdenia.
11 spd retaz je to dolezité pri výbere a aj dĺžka v zavislosti od zadnej stavby a najvacsieho pastorku a prevodníka. Značka nieje dôležitá všetky sú kompatibilné akurát shimano môže mať výnimku pri hyperglide + technológii , ale v praxi stále bude fungovať aj ina retaz. Na mtb som mal na slx kazete s hyperglidom nahodenú sram retaz a nepocítil som rozdiel.
Drahsie gramáske retaze môžu byt kontraproduktívne na treningove jazdenie , duté piny atd. , mozno lepsia ochrana pred koroziou a farebne pozlatene ci cierne kombinacie za priplatok podla mojho nazoru nestoja. Kým stihne skorodovat aj ju dojazdis ked jazdis casto. Jazdil by som tréningovo nieco lacnejsie a na pretek by som nahadzoval iba vyssie rady kvoli uspore hmotnosti a vyjde ta to mozno aj lacnejsie v dlhodobom merítku.
Este musí byť na 1000 km minimalne pri dobrej udrzbe a mazaní. Ale to su len moje skúsenosti každému reťaz vydrží inu davku jazdenia.
11 spd retaz je to dolezité pri výbere a aj dĺžka v zavislosti od zadnej stavby a najvacsieho pastorku a prevodníka. Značka nieje dôležitá všetky sú kompatibilné akurát shimano môže mať výnimku pri hyperglide + technológii , ale v praxi stále bude fungovať aj ina retaz. Na mtb som mal na slx kazete s hyperglidom nahodenú sram retaz a nepocítil som rozdiel.
Drahsie gramáske retaze môžu byt kontraproduktívne na treningove jazdenie , duté piny atd. , mozno lepsia ochrana pred koroziou a farebne pozlatene ci cierne kombinacie za priplatok podla mojho nazoru nestoja. Kým stihne skorodovat aj ju dojazdis ked jazdis casto. Jazdil by som tréningovo nieco lacnejsie a na pretek by som nahadzoval iba vyssie rady kvoli uspore hmotnosti a vyjde ta to mozno aj lacnejsie v dlhodobom merítku.
Urcenie cesta a mtb sa nerozlisuje.
Super, ďakujem za tip Pred cesťákom som jazdil krossový 10sp. a mal som k nemu dve sady XT reťazí. O reťaz sa starám nasledovne: vymyť ju štetcom v čisť. prostriedku, následne ju zavesiť a medzičlánky vyfúkať kompresorom , vysušiť a premazať (tento cyklus robím cca po odjazdení 500km, a mažem ju po každých cca 120-130km). Takto som na nich absolvoval spoločne asi 8tis.km, bez nutnosti kúpi novej kvôli natiahnutiu. Trocha ma udivilo, keď som v tej dobe nakukol do fóra "reťaze" a tam niektorí riešili výmenu po 1000-2000km - ale asi záleží aj čo kto jazdí. Som z juhu Sk, tu tých kopcov máme málo, najbližšiu trasu mám na smer Hlohovec, cca 600 výškových a 105km
Jazdi niekto sadu 11spd 105/ultregru/da s 12spd sram/shimano retazou? Co som cital, malo by to byt kompatibilne. Ake su ale dojmy? Je chod tichsi alebo nejake vyhody oproti 11spd retaziam?
Jazdím 11s Shimano s 12s Shimano reťazou... Pri prechode na 12s reťaz som zároveň začal používať squirt, ktorý by mal byť výrazne hlučnejší než klasické mazivá, ale príde mi, že je to dokopy o dosť tichšie ako s 11s reťazou. Na druhú stranu radenie vpredu, najmä v zábere a z malého na velký prevodník mi príde dosť zlé... Vždy to potrebuje tak 2-3 otáčky než sa konečne chytí, a preradenie na troch najlahších prevodoch (na španiela) je takmer nemožné. Je možné, že je to celé zhoršené rozštelovanými dorazmi cez zimu, ale nemyslím si, že to bude mať až taký vplyv + čo som čítal anglické fóra, tak ľudia majú podobné skúsenosti.
Ahojte, môžem sa spoľahnúť na prepočet dĺžky reťaze na tejto stránke? https://www.bergfreunde.eu/chain-length-calculator/
Chcem doma skontrolovať či nemám príliš dlhú reťaz. Neviem sa na mojej Ultegre R8070 zbaviť hlučnosti, na bikeradar som sa dočítal, že to spôsobuje často príliš dlhá reťaz. Reťaz nie je opotrebovaná, všetko čisté, namazané a riadne nastavené- všetko radí ako má ale pohon mi príde oproti 105 o dosť hlučnejší - ide to vpredu od prevodníkov (najmä na 50z), prešmyk je nastavený správne, na žiadnom prevode sa nedotýka reťaze. Prejavuje sa to ako hlučné trenie (cítiť až vibrácie pri pedálovaní) pri prevodoch 50-11,12,13,14, v strede kazety je to ideálne. Pätka je úplne rovná, od kazety žiadne pazvuky. Na malom 34 prevodníku tento problém nie je. Stretol sa s tým niekto? Na bikeradar boli aj názory, že to je "feature" vyšších sád, že sú hlučnejšie, tak neviem. Na prechádzajúcich cesťákoch so 105 a Tiagrou som takýto problém nemal.
Ultegra je hlučnejšia ako 105, je to rozoberané na viacero fórach. Chyba nie je u Teba. Vraj tomu dosť pomáha 12s reťaz, ale osobne sa to len chystám vyskúšať.
pa3km Ja mam podobny pocit na Ultegre pri prevodoch 52/11,12, 13, 14 - je to hlucnejsie a akoby sa suchal predny presmyk, a aj tie vibracie citim. Mal som to aj v servise, nastavili vsetko ako ma byt, a aj tak sa to deje. Dlzku retaze mam ako od vyrobcu, kedze som nemenil prevody nijako.
aj to máš vyskúšané ? -len sa pýtam, niekto tvrdí že to nie je ok, iný hej. Vonkajšie články sú užšie : The width of a 12-speed chain is roughly 5.25mm whereas that of an 11-speed chain is 5.62mm. That’s a 0.37mm difference.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S aktuálnou reťazou som zatiaľ spokojný, radí hladko, je tichá, nájazd cca 450Km.
Ďakujem
Super, ďakujem za tip
https://www.bergfreunde.eu/chain-length-calculator/
Chcem doma skontrolovať či nemám príliš dlhú reťaz. Neviem sa na mojej Ultegre R8070 zbaviť hlučnosti, na bikeradar som sa dočítal, že to spôsobuje často príliš dlhá reťaz. Reťaz nie je opotrebovaná, všetko čisté, namazané a riadne nastavené- všetko radí ako má ale pohon mi príde oproti 105 o dosť hlučnejší - ide to vpredu od prevodníkov (najmä na 50z), prešmyk je nastavený správne, na žiadnom prevode sa nedotýka reťaze. Prejavuje sa to ako hlučné trenie (cítiť až vibrácie pri pedálovaní) pri prevodoch 50-11,12,13,14, v strede kazety je to ideálne. Pätka je úplne rovná, od kazety žiadne pazvuky. Na malom 34 prevodníku tento problém nie je. Stretol sa s tým niekto? Na bikeradar boli aj názory, že to je "feature" vyšších sád, že sú hlučnejšie, tak neviem. Na prechádzajúcich cesťákoch so 105 a Tiagrou som takýto problém nemal.
V súčasnosti tam mám "REŤAZ KMC X11 EL" bližšie to neviem identifikovať a chcem vedieť, či nižšie uvedená reťaz môže byť ekvivalentom? Ďakujem.
https://www.sportisimo.sk/kmc/x11-ept/447001/?varianta=1992933&gclid=CjwKCAjwh-CVBhB8EiwAjFEPGfoo1vYYCBWqoGF2Jd1N8TRhV9D1ZKeXP7iLMeDisl8q4-uOpxkHERoCX9kQAvD_BwE