Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
To je zial "problem" softveru. Nektori vyrobcovia to tak naschval nastavuju, ze ked auto zahlasi dojazd 0 km, tak v nadrzi este moze byt aj 5-6 litrov paliva. Proste bezpecnostna rezerva aby clovek neskoncil bez paliva na kraji cesty. A este sa rozdiel medzi realnym stavom v nadrzi a odhadovanym dojazdom zväcsuje ked sa jazdi dynamickejsie - vtedy auto celkom logicky skrati dojazd viac ako pri defenzivnej / konstantnej jazde. Tiez by som sa neodvazil ist na nulovy dojazd, to uz su nervy (ale uz sa mi 2-3 krat zadarilo ist na hranu, tzn. pod 30 km, takze uz z praxe viem, ze sa mozem na dojazd mojho auta spolahnut a ked padne na 50 km, tak su v nadrzi cca 3 litre).
Nie je to ani tak problem softveru, ale cerpadlo v nadrzi chladene palivom, preto ten zvysok. Aj po vyjazdeni na nulovy dojazd je tam stale 2-4l paliva kvoli chladeniu cerpadla.
U mňa je ten rozdiel 8 litrov. Tiež predpokladám, že je tam väčšia rezerva, Aj preto jazdím do nuly. Aj na predchádzajúcom aute som tak jazdil, ale tam bola oveľa menšia rezerva.
Jezus ma svojim "extrémom 30km" pobavil. To ja som ešte v pohode, moja manželka nie.
Proste mám takú psychickú úchylku jazdiť do nuly a preto ma myšlienka, že vozím 8 litrov len tak zo srandy neskutočne vytáča.
Inak pýtal som sa na ten rozdiel v autorizovanom servise. Nevysvetlili mi to. Písal som priamo zástupcovi značky - odporučili mi obrátiť sa na iný servis, ak nie som spokojný. Hm tiež zvláštna odpoveď Čakal som, že výrobca by mohol dať exaktnejšiu odpoveď. Asi nechcú...
Servisák mi navrhol vyjazdiť nárdž kým neskape motor. Na to som zas lenivý.
Ja som raz zabudol prepnúť manuálne zapnutý benzín po štarte na lpg. A na diaľnici rovno pod spiskym hradom sme zdochli. Tak mi zlepilo celkom, ale chytil sa na krajnici a hneď sa prepol na plyn, tak som sa chytil za čelo, na najbližšiu slovnaftku v Ždiari to bola ešte cesta, našťastie aj čerpadlo to prežilo, ale keď som ho na pumpe vypinal, kusal som si pery
Ja som raz siel na toyote 50 km po nule (vraj az 100 km rezerva), takze japonci maju rezervu az po nule. Zato na focuse pred rokmi pri palubakovom dojaze 15 km mi uz kvalitne lepilo kym som dosiel na pumpu
OK
Ja som raz šiel domov z lyžovacky a niekde v Rakúsku som sa nahlas zamyslel, či mi to vydá do BA na Shell na Einsteinovej (mám Shell kartu)
Manželka sa opýtala, či by teraz v noci nebolo jednoduhšie natankovať skôr
Moja odpoveď bola jednoznačná: Nie
A nemýlil som sa. V pohode som dosšiel, ešte som mal k dobru 6 km.
ja som raz bol nuteny ist cca 15km na nule, lebo som v nedelu vecer prisiel k zatvorenej dedinskej pumpe. trochu mi lepilo
auto honda civic ufo
Hlavne ze agresivne ubera z dojazdu. Ked mi blikne kontrolka, hlasi dojazd 50km, ale este som nepresiel do nuly viac ako 30km, a to som sa fakt snazil (a ked sa snazim, idem za 5.5 podla toho pocitaca). Potvora stresujuca.
Mne došlo palivo raz, veľmi dávno. Pri návrate z trojtýždňového tripu karavanom (obytná Avia) po Balkáne. Došlo v Košiciach na Južnej triede. Bolo ráno cca 7,30 a domov, na opačný koniec Košíc ( Podhradová) sme došli až neskoro popoludní. Podrobnosti nerozpisujem, ale od tej doby som v kŕči , keď ručička palivomera klesne pod 1/4.
Nie že by sa to nikdy nestalo (že dôjdem blízko nule), ale spomínaný zážitok mám veľmi hlboko vrytý do pamäte.
Ja som raz, teda skoro vzdy?, ked na starej HJazz zacne svietiť kontrolka, je rezerva 8 l zo 42, cize dalsich 100 km uplne bez stresu.
Iba v AT, po istej stresujucej skusenosti, by som uz v sobotu vecer mimo diaľnice nejazdil úplne nadoraz, najma nie s malymi detmi;) Vsetko dobre dopadlo, pumpa sa nasla, par minut pred 23.
ps: dojazd neukazuje nikdy, Japonci sa so zobrazovacou elektronikou v aute nekamaratili
Je to bežné aj v iných krajinách. Napríklad na Cypre. Šli sme večer pred odletom dotankovať auto pred vrátením požičovni a veeeeľke prekvapenie. Pumpy zatvorené, do odletu 2 hoďky, ešte vrátiť auto, za nedotankovanie tam boli nemalé poplatky naviac ....trošku stresu občas nezaškodí Nakoniec sme našli samoobslužnú ČS.
Ja som raz mam take auto, ze pod 50km dojazd prestane ukazovat, resp mam uz len "--". Potom hrame taku hru na nervy, kto dlhsie vydrzi...
To auto je znadky hyundai/kia
Mam to tak stale, pod 50 uz len ciarky ale uz som na 50km presiel 100km a stale tam boli 2-3 litre podla objemu ktory pise techicka info o vozidle.
Algoritmus vypoctu dojazdu zohladnuje minulu spotrebu a na jej základe "predpoveda".
Keď som sa vracal z BiH tak som sa chcel vyhnuť tankovaniu v Madarsku koli Dph.
Šiel som na X3 co ma oficialne 67 l nádrž .Že s "veĺmi lahkou nohou"... To že poslednych 50 km mi dojazd narastal viac ako ubudali prejdene km nebolo az take prekvapenie ako ked som nakoniec pri dojazde ~20km natankoval 68litrov!
A usmevna je aj vtedajšia cena za liter😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie je to ani tak problem softveru, ale cerpadlo v nadrzi chladene palivom, preto ten zvysok. Aj po vyjazdeni na nulovy dojazd je tam stale 2-4l paliva kvoli chladeniu cerpadla.
Jezus ma svojim "extrémom 30km" pobavil. To ja som ešte v pohode, moja manželka nie.
Proste mám takú psychickú úchylku jazdiť do nuly a preto ma myšlienka, že vozím 8 litrov len tak zo srandy neskutočne vytáča.
Inak pýtal som sa na ten rozdiel v autorizovanom servise. Nevysvetlili mi to. Písal som priamo zástupcovi značky - odporučili mi obrátiť sa na iný servis, ak nie som spokojný. Hm tiež zvláštna odpoveď
Servisák mi navrhol vyjazdiť nárdž kým neskape motor. Na to som zas lenivý.
auto honda civic ufo
Ja som raz šiel domov z lyžovacky a niekde v Rakúsku som sa nahlas zamyslel, či mi to vydá do BA na Shell na Einsteinovej (mám Shell kartu)
Manželka sa opýtala, či by teraz v noci nebolo jednoduhšie natankovať skôr
Moja odpoveď bola jednoznačná: Nie
A nemýlil som sa. V pohode som dosšiel, ešte som mal k dobru 6 km.
Toto je môj štýl
auto honda civic ufo
Hlavne ze agresivne ubera z dojazdu. Ked mi blikne kontrolka, hlasi dojazd 50km, ale este som nepresiel do nuly viac ako 30km, a to som sa fakt snazil (a ked sa snazim, idem za 5.5 podla toho pocitaca). Potvora stresujuca.
Nie že by sa to nikdy nestalo (že dôjdem blízko nule), ale spomínaný zážitok mám veľmi hlboko vrytý do pamäte.
Iba v AT, po istej stresujucej skusenosti, by som uz v sobotu vecer mimo diaľnice nejazdil úplne nadoraz, najma nie s malymi detmi;) Vsetko dobre dopadlo, pumpa sa nasla, par minut pred 23.
ps: dojazd neukazuje nikdy, Japonci sa so zobrazovacou elektronikou v aute nekamaratili
Iba na dialnici su nonstop?
To auto je znadky hyundai/kia
Mam to tak stale, pod 50 uz len ciarky ale uz som na 50km presiel 100km a stale tam boli 2-3 litre podla objemu ktory pise techicka info o vozidle.
Keď som sa vracal z BiH tak som sa chcel vyhnuť tankovaniu v Madarsku koli Dph.
Šiel som na X3 co ma oficialne 67 l nádrž .Že s "veĺmi lahkou nohou"... To že poslednych 50 km mi dojazd narastal viac ako ubudali prejdene km nebolo az take prekvapenie ako ked som nakoniec pri dojazde ~20km natankoval 68litrov!
A usmevna je aj vtedajšia cena za liter😉