Ak to nie je TESCO alebo HianTaiwan tak manual bude na NETe Pri jednoduchych a lacnych CP (Cyklocomputer) staci zadat iba velkost kolesa (niekedy priemer) a pri sofistikovanejsich uz obvod...Mozno pomoze aj tabulka Nascanoval som to z manualu mojho stareho CPcka ale je to univerzalne V druhom poste upnem sposob montaze magnetu
Kde to mas zadat,to zistis v manuale na NETe alebo od kamosa Tak slubena monztazna scanka (quasko predbehol si ma )
EDIT/ Rozmer napisany na plasti...Ale ak to nemas napisane,tak to zmeraj takto
Matematické počítanie:
Úplné prvý, asi najmenej presný je zmerať polomer kolesa a vypočítať obvod.
Najmenej presný je preto, že zmerať presne obvod kolesa môže byť obtiažne a do chyby sa nezapočíta ani stlačenie plášťa pri záťaži, ale tak túto chybu by sme mohli aj zanedbať.
Priemer meraní na podlahe:
Druhý spôsob je taký, že nastavíme predné koleso tak, aby ventil bol kolmo z podlahe, zaťažíme koleso, tak, že trošku zatlačíme na riadidlá a prejdeme po priamke kým, ventil znova nebude kolmo k podlahe. Môžeme spraviť aj viac takýchto pretočení, v tom prípade logicky odmeranú vzdialenosť vydelíme počtom pretočení.
Meranie aspoň dva krát opakujeme a spravíme jednoduchý aritmetický priemer.
ak sa k zadavaniu obvodu kolesa nevies nijak dostat tak u vacsiny tachometrov sa to zadava hned po vlozeni baterie , cize ju skus vybrat a zalozit , mal by sa pytat na obvod kolesa a ci to chces v milach alebo km blablabla ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak do vypletu asi nie
Zmeraj si koleso a potom to zadaj na kompu. Ako ? Na to je manual ...
Ked nie wygoogluj si manual podla vyrobcu.
zober mame "colstok" a zmeraj obvod kolesa. Bude to okolo 2 m. Napr. 2045mm a tuto hodnotu zadas do tachometra.
Nasledujuca otazka bude -
Ako zistim ktory je moj bicygeľ ?
Kde to mas zadat,to zistis v manuale na NETe alebo od kamosa
EDIT/ Rozmer napisany na plasti...Ale ak to nemas napisane,tak to zmeraj takto
Úplné prvý, asi najmenej presný je zmerať polomer kolesa a vypočítať obvod.
Najmenej presný je preto, že zmerať presne obvod kolesa môže byť obtiažne a do chyby sa nezapočíta ani stlačenie plášťa pri záťaži, ale tak túto chybu by sme mohli aj zanedbať.
Priemer meraní na podlahe:
Druhý spôsob je taký, že nastavíme predné koleso tak, aby ventil bol kolmo z podlahe, zaťažíme koleso, tak, že trošku zatlačíme na riadidlá a prejdeme po priamke kým, ventil znova nebude kolmo k podlahe. Môžeme spraviť aj viac takýchto pretočení, v tom prípade logicky odmeranú vzdialenosť vydelíme počtom pretočení.
Meranie aspoň dva krát opakujeme a spravíme jednoduchý aritmetický priemer.
Sak mam fúľľa
Prepacte za spam , som fakt prepracovany
a ked vsetko zliha tak pouzi vyhladavanie...riesilo sa to tu uz urcite
On asi používa makovicu len ako štupel do krku... aby mu nepršalo do pažeráka a priedušnice...
P.S. a ako si zadam priemer kolesa do vypletu