Čaute môžte mi plz niekto kto poznáte miestne podmienky naklikat trasu z konca Pythonu do Cetuny a potom do NMnV, ideálne bez asfaltovania? Z toho Pytóna by som možno šiel aj Olivu ale to by sa možno celé skomplikovalo ...
Lebo tam maju sqele veterniky...
Obavam sa, ze bez asfaltu to nepojde...
Da sa ist modrou do Lubiny, alebo hore na Hrubu Stranu a dole cez luky, no nakoniec vzdy len asfalt do NMnV, pokial to teda nesvihnes cez Cachtice
Z Cetuny už mi je to jasne, na Lubinu/Hrusove a potom cez/okolo Salasiek dole ku Kacabaru a ak bude trochu sila tak tam vidím aj volajaky miestny počin na pobrusenie ... No a z toho Pythona do Cetuny to vyzerá byť zložito asfaltovacie, dúfam že sa nestratime ;-]
z pythona sa dá isť cetuna tak s max 5 percent asfaltu... ak ti teda nevadí ísť fakt do strmého kopca. z konca pythona pojdeš smer na krčmu na konci sveta, z nej na kopcové a tade sa spustíš na asfaltku na javorinu, tam ako začína les a tam je viac možností ako ísť lesom do cetuny ... jedna je taká že ku krčme prídeš zo zadu cez chatársku osadu jelenec
prípadne sa to dá ísť aj cez ROH ako je pamatník SNP je jeden "trail" a obklukov sa vieš vrátiť čisto terénom a potom tam je ďalší taký "trail" smer na cetunu
Rozhladna Lopenik otvorena vstup 2eur. Da sa tam aj obcerstvit. Zelena dole zjazdna
Pls, da sa na v. lopenik v pohode aj s gravelom? (rozumej 8sp, 12kg cestak s hrubymi plastami ). Ak ano, kade je najlepsie, ak moj vychodzi bod je Nova Bosaca?
na lopeník je viac ciest, najlepšie je z NB cez grun po turistickej značke, ale to je pre kajšmetkerov, ja mám prevod 1:1 a len 32 mm plášte a vyšlapem to celé, ale ten vrch je ozaj peklo... miernejšie sklony sú potom z moravskej strany, tam bola kedysi aj pekná gravel cesta v stúpaní ale potom to postriekali nejakou smolou a už je to niečo ako zlý asfalt... ale to zas nešlo až hore k rozhladni ale tak 150 vm pod a potom tam bol extrémny výstup, skôr pešia turistika
ja jazdím takto: https://mapy.cz/s/lugejetoko
40mm hladké gumy 16kg ale 3×9
z Lopeníckeho sedla som naposledy asi 20m vytlačil, ak bude mokro, treba viac
z Predpolomy pod Mikulčák je dosť strmá a dlhá asfaltka, tam treba ľahký prevod, ja to ale smerom dole neubrzdím, tak to radšej stúpam
opačná strana nieje tak strmá
na lopeník je viac ciest, najlepšie je z NB cez grun po turistickej značke, ale to je pre kajšmetkerov, ja mám prevod 1:1 a len 32 mm plášte a vyšlapem to celé, ale ten vrch je ozaj peklo... miernejšie sklony sú potom z moravskej strany, tam bola kedysi aj pekná gravel cesta v stúpaní ale potom to postriekali nejakou smolou a už je to niečo ako zlý asfalt... ale to zas nešlo až hore k rozhladni ale tak 150 vm pod a potom tam bol extrémny výstup, skôr pešia turistika
Teda z Grunu je to O.K., aj ked skonci asfaltka? Bol som zatial max len po pamatnik. Plaste mam 40, tak by som to mohol dat teda . Ak by som nazad nechcel ist tou istou cestou, tak miernejsi/ jednoduchsi zjazd je po zelenej na Maly Lopenik, alebo po zelenej na druhu stranu do Brezovej?
je to ok, ale je to fakt strmé, turisti tam na mna vždy pozerajú jak na debila, ked to občas idem. tou istou cestou by som rozhodne nechcel zjazdovať na gravel, trčia tam skaly, korene, treba tam často meniť stopu... možností kade sa potom pustiť dole je tam viac, ale takto z hlavy tie farby neviem, najčastejšie som chodil odtial smerom na mikulčin vrch, tam sa potom pustíš asfaltom a je tam pekná hrebenovka po ceste hrdinov SNP až na javorinu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Obavam sa, ze bez asfaltu to nepojde...
Da sa ist modrou do Lubiny, alebo hore na Hrubu Stranu a dole cez luky, no nakoniec vzdy len asfalt do NMnV, pokial to teda nesvihnes cez Cachtice
Pls, da sa na v. lopenik v pohode aj s gravelom? (rozumej 8sp, 12kg cestak s hrubymi plastami
40mm hladké gumy 16kg ale 3×9
z Lopeníckeho sedla som naposledy asi 20m vytlačil, ak bude mokro, treba viac
z Predpolomy pod Mikulčák je dosť strmá a dlhá asfaltka, tam treba ľahký prevod, ja to ale smerom dole neubrzdím, tak to radšej stúpam
opačná strana nieje tak strmá
Teda z Grunu je to O.K., aj ked skonci asfaltka? Bol som zatial max len po pamatnik. Plaste mam 40, tak by som to mohol dat teda
Mozem poprosit blizsie popisat, ako spojit Krcmu na konci sveta a Kopcove? Toto mi unika, dik
http://cmaps.gpsteam.eu/#map=17/48.83068/17.69542/F1R1