Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak už si nám to vysvetlil. S teba majú určite výrobcovia radosť. Zaplatíš za niečo ale dostaneš niečo iné.
Zobraziť komentár 28.05.2022 - 12:41:36
01
arrow_leftHosť napísal:
Tak už si nám to vysvetlil. S teba majú určite výrobcovia radosť. Zaplatíš za niečo ale dostaneš niečo iné.

Ak to ma na stránke v e-shope uvedené bez možnosti použitia náhrady, tak mám právo výrobok na jeho náklady vrátiť a plnú cenu naspäť. môžem ísť s ním do sporu. Ak kupujem v kamenej predajni, tak vidím, čo kupujem - mám plné právo sa pýtať na vydokladovanie zloženia bicyklov. Situácia sa mi nepáči, ako kamarátovi, čo objednal nie lacný bajk a miesto karbónovej sedlovky došiel bajk s hliníkovou - ale na stránke v e-shope to bolo uvedené(možnosť náhrady) - nemusel to objednať.

Na auto som potreboval nové pneu - vôbec nemám tie, ktoré som plánoval, lebo jednoducho ich neviem zohnať. Buď sa prispôsobím, alebo budem čakať, kým zoženiem. Alebo môžem jazdiť po ráfkoch a hrdo sa biť do hrude, že ja žiadne náhrady nechcem
Zobraziť komentár 28.05.2022 - 12:52:02
02
Majú uvedené * Špecifikácia produktu, produkty a údaje sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, aby sa zlepšila ich funkčnosť, spoľahlivosť alebo dizajn.
Takže výmenou 4 piestov za 2 piesty asi ťažko zlepšili funkčnosť :D A tiež by som bol nasraný keby čakám viac ako polroka a dajú mi tam za tú istú cenu omnoho slabší komponent. To akože kde sme... Ja mám už od decembra objednaný Areon Xpert 2022, tak som zvedavý v akom stave príde a kedy, pôvodne malo byť 31.5. čo už určite nebude a v obchode mi preistotu na dátum dodania dvakrát ani neodpovedali, takže tipujem ďalší 1-2 mesiace, ale s tým som rátal, tak snáď aspoň príde vybavený ako má byť
Zobraziť komentár 30.05.2022 - 15:07:51
00
Nikto nebude skladať bajk v tej istej cene s lepšími komponentami - nikto. Jedine opačne. Akože miesto SLX-ka ti dajú XT , alebo XTR-rko, lebo ho majú na skladoch? Tie katalogove konfigurácie sú optimalizované vzhľadom na konkurenciu, reálne výrobné náklady a ziskovosť viac rokov (2 - 4?) pred reálnym predajom. Nevieš zohnať reťaz, kazetu? XTR alebo ultegru zoženieš... Ľudia si tak zvykli na e-shopovanie, na nakupovanie od PC a z mobilov, s dopravou zadarmo a pomaly do 24h pri všetko, že odmietajú priznať fakt, že v tejto dobe e-shop nie je vôbec ale vôbec tá najlepšia cesta. Objednám si vysnený bajk a čakám na neho pol roka?! - dnes - pri všetkej úcte, je plno konkurencieschopných bicyklov v podobnej cene a ja si myslím, že ten môj jeden jediný je najlepší a najviac sa mi páči. Veď zbehnite napr. do Hrádku, sa porozrpávajte s tými chalanmi v predajni a nájdete +/- podobný bicykel, kde nehrozí, že budeš čakať pol roka. Zadaj tu nejakú diskusiu na bajk v podobnej kategórii a uvidíš, koľko rôznych bicyklov ti tu bude ponúknutých od kadejakých výrobcov. Ale jasné, keď niekto chce strieborný s čiernym pásikom, tak možno by musel robiť kompromis. Akceptujte túto "neuveriteľnú" dobu, výrobcovia by radi dodali bajk v pôvodnej konfigurácii - ale možno ho potom vôbec nedodajú, alebo budú musieť niekde ubrať, aby bicykel nepredávali napr. bez bŕzd. A tie brzdy si sám nezoženieš nikde - opäť budeš musieť buď doplácať za lepšie, alebo sa zmieriť so slabšími. Celé toto vyplakávanie nad cenami, nedostupnosťou, náhradami komponentov nie iba medzi bicyklami mi príde ako vyplakávanie nad iným počasím, ako hlásili v predpovedi. Keď vidím, že realita je "smutná" tak sa snažím jej prispôsobiť , aby som mohol jazdiť a nie čakal rok -dva na bajk.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 09:53:27
02
galerida Ty predavas biky, ze pises tieto sprostosti?
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 10:04:24
04
ja neočakávam, ze mi tam dajú drahsie a lepsie komponenty, ale aspon alternatívu v podobnej kvalite a cene, za ktorú som si zaplatil, teda nemajú shimano dajú sram v podobnej rade, nie ze dostanem o radu slabšie brzdy, ty vlastne hovoríš, ze vsetci co si nekupili skladovku majú akceptovať horsie komponenty na bicykli atd, aj ked si zaplatili za lepsie? čo je uplny blud,Rovnaka logika teda - ludia co si objednali nové auto, lebo nechcú skladovku, majú teraz akceptovať ze im po polroku príde auto s motorom 1,4 namiesto 2.0 litra čo si zaplatili? bez vybavy? lebo doba je zla, dostupnost je zla nemali silnejši motor tak čuš, lebo si si mohol objednat skladovku? trošku divne zmyslanie ale budiš
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 10:10:58
02
Bud nech sa ponukne alternativa v podobnej kvalite alebo sa znizi cena. To nie je problem zakaznika, ze doba je zla a je nedostatok komponentov a neviem co este. Raz ked ponukam nejaky produkt a klient si zan zaplati tak je mojou psou povinostou produkt mu dodat v takej forme a kvalite ako som ho pri predaji prezentoval. A ak nie...kompenzovat zakaznika aby bol spokojny a nakupil u teba znovu.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 10:37:24
03
galerida "Objednám si vysnený bajk a čakám na neho pol roka?! - dnes - pri všetkej úcte, je plno konkurencieschopných bicyklov v podobnej cene a ja si myslím, že ten môj jeden jediný je najlepší a najviac sa mi páči. Veď zbehnite napr. do Hrádku, sa porozrpávajte s tými chalanmi v predajni a nájdete +/- podobný bicykel, kde nehrozí, že budeš čakať pol roka. Zadaj tu nejakú diskusiu na bajk v podobnej kategórii a uvidíš, koľko rôznych bicyklov ti tu bude ponúknutých od kadejakých výrobcov. Ale jasné, keď niekto chce strieborný s čiernym pásikom, tak možno by musel robiť kompromis."

Niektori z nas si nevyberame biky hala bala lebo chceme nejaky bike. Ti co to beru trosku vaznejsie sa zameriavaju predovsetkym na geometriu a az potom na komponenty, farbu, cenu atd. Ja som si svoj vysneny bike, ktory splnal 90% mojich poziadaviek objednal v Auguste 2019 a prisiel mi v Aprily 2020. Ano, to cakanie bolo doslova utrpenie...ale kedze zaplateny som ho este nemal tak som tych 8 mesiacov dalej intenzivne hladal ci nenajdem nieco este lepsie. A ver ci never...nenasiel som.

A je mi jasne ze chlapci v Hradku by mi nasli "podobny" a snazili sa ma silou mocou presvedcit aby som kupil od nich, lebo je to ich praca. Nie kazdy ale hlada bike len aby mal bike a trochu sa povozil.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 10:47:14
01
CTM Ruby PRO v Kubica Žilina, namiesto pohonu Deore je tam Microshift, namiesto MT200 su tam akési noname brzdy s červeným koliečkom. Na otazku prečo je to tak...je to tak buď ho chcete alebo nie.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 12:15:16
01
Zaujímalo by ma či je to bežná prax aj u iných výrobcov.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 13:12:43
00
Posledné dva roky sa to deje... Ale niektorý výrobca to avizuje už v špecifikácii komponentu (že tam môže byť to, alebo to), ale niektorý (viď. DEMA) sa uspokojí s tým, že úplne na spodok práskne vetičku: * Špecifikácia produktu, produkty a údaje sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, aby sa zlepšila ich funkčnosť, spoľahlivosť alebo dizajn... A má vymaľované... Len potom v predajni, alebo doma je to potom o tom, ako keď rozbalíš vysnený vianočný darček a sú tam ponožky... :-)
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 13:27:39
00
Chcelo by to pravnika. Rozhodne aj obchodnu inspekciu.
Nepride mi stav kedy si vyrobca meni komponenty za horsie a clovek netusi co vlastne kupuje normalny.
Nie kazdy sa vyzna a vie pri nepoctivom obchodnikovi tieto veci odhalit. Ak si kupujem tovar a specifikacia nesedi s tym co dostanem ide o podvod. Je jedno ci je to rozok, auto, bicykel. A kedze to predava obchodnik, je zodpovednost na nom. Ta zazracna veticka to nezachrani. To by mohol potom pouzivat uplne kazdy a predavat ti hocico.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 14:04:11
02
imajoros ... prečo sprostosti?

Výrobcovia dávajú tie vetičky a upozornenia z nejakého dôvodu... že ti to nevedia garantovať. Keď kupuješ dom na kľúč, tiež tam máš takéto všelijaké vetičky - doteraz ale ich nebolo treba využívať (okrem štátnych tendrov :-) ) - ale rast cien teraz núti jednotlivé strany odstupovať od zmlúv, resp. meniť tieto zmluvy za pochodu, aby sa vôbec dali realizovať. S bicyklami je to tak isto, s autami tak isto - niečo ti garantujú, iné nevedia - upozornia na tento fakt.
potkanko007 tu niečo splieta o obchodníkoch - čo si myslíš, že tí menia komponenty na bicykloch a domov si berú lepšie. Alebo na autách :-) ? ...
imajoros ... a to že ty si nenašiel bajk tvojmu vysnenemu podobný ... nuž ja ti neviem, kde je chyba, keď na celom svete existuje iba taký jeden jediný. Strašne precenuješ technické parametre. Poznám dospelého chalana, čo vynadal po pretekoch tatkovi - sponzorovi, že mal zlý bajk (specialized na karbóne) a preto ich predbehol iný chalanisko na komerčnom bajku za 700 eur s pružinovou vidlou (kellys spider) - bavil som sa veľmi, musím priznať. Jazda na bicykli je o emociach z jazdy, o stope, únave, kyseline mliečnej a nie o onnanii nad farbou či komponetami bicykla. Znova tvrdím, podobných bicyklov je na svete dosť a je iba v hlave každého z nás, či si tú radosť z jazdy dokáže vytvoriť v sebe. Sú ľudia, či pijú iba jednu značku piva, jednu značku kávy, jedine ich auto je najlepšie, ich frajerka je najkrajšia, ich decko najinteligentnejšie a pod... ale to nie je problém výrobcov, to je problém toho jedinca. Toto hľadanie dokonalosti medzi bicyklami (alebo iným) - hľadanie svätého grálu je úplne nezmyselné. Ak si ale niečo chcem kúpiť a páči sa mi to, tak sa nemusím obhajovať, že iné podobné neexistuje. Normálne chlapsky poviem - tento sa mi páči (lebo pre mna je výbava, geometria, znacka, farba ideálna) a tým to končí. Ale vravieť, že iný "podobný" neexistuje?! A práve chlapci z Hrádku asi patria medzi tých, čo to nevedia posúdiť - lebo veď to je ich práca - predávať iba to svoje, majú bicykle len aby ich mali a čo oni vedia o vození sa :-)
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 15:10:06
00
galerida
takze podla teba je v poriadku, ked je v specifikacii napisane napr, ze bajk ma 4-piestove brzdy, ale pridu 2-piesty a predajca povie "sorry, taka je doba"?
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 15:23:02
02
Pokiaľ sú tie komponenty horšie, dá sa to reklamovať. Pokiaľ si to človek všimol hneď, väčšina predajcovia nemá problém zobrať späť bicykel a vrátiť peniaze, ak je nepoškodený.
Zobraziť komentár 31.05.2022 - 15:25:59
00
keyboard_arrow_up