Prosím vás, máte aj vy taký problém, že po zime (aspoň na 2 mesiace) musím prehodiť predstavec do pozitívu? V júni už môže byť v negatívne. Zvláštne nie?
Podľa mňa ten predstavec nie je len o veku ale aj o ročnom období
zaujimalo by ma preco sa tieto podlozky tak riesia, akoze ano ked ich je vela nevyzera to uplne pekne, ale ked chcem ist viac aero tak sa viac prikrcim a vyriesene
Nie, tu sa primarne neriesi estetika... ale ked mas 5-10cm vysunuty komin, bud si ludia vacsinou kupuju male ramy, alebo chcu mat z cestaku chopper.
Ak si chces doladit posed pri spravnej velkosti, na to stacia ca. 1-2 podlozky, pripadne mierny sklon predstavca.
Ja mám tiež dosť podloziek, rám 56 pri mojich 185cm je akurát, vymenil som predstavec za 120mm. Viem si predstaviť ísť ešte trošku nižšie, ale už dnes sedím dosť agresívne.
Ja som si tam nechal podlozky tak ako boli od vyrobcu, hlavne pre to ze sa mi to prilis nechce rezat. Na MTBecku ked sa chcem pohrat s vyskou predstavca mozem si dat jednu podlozku nad predstavec, pri exotickejsich cestakoch sa to asi vzdy spravit neda. Z mojho pohladu keby si tam necham dve podlozky a vysku sedla ako mam tak uz by som to mal dost nizko a nejaky vyjazd kde som 5+ hodin v sedle tak by mi to zrejme nebolo komfortne.
Dám vám sem teda ukážku aký komín nemať ,a to ho mám aj na Mtb a tam mám najvacsí možný rám na moju výšku aký sa dal a toto je L . Upgrade,"cestné" plášte Panaracer GKing SS 700x38 a nastavene radenie iný bicykel...
Ja mám tiež dosť podloziek, rám 56 pri mojich 185cm je akurát, vymenil som predstavec za 120mm. Viem si predstaviť ísť ešte trošku nižšie, ale už dnes sedím dosť agresívne.
Nejdem ti radit vo vybere biku, kedze si stokrat skusenejsi jazdec ako ja, no cisto podla papierovych parametrov mi prave vychadza na teba velkost 58, kde by sa ti hlavova trubka pohla o 2,7cm a mohol by si ostat bez podlozky resp. s jednou, sedlova sa zvysi o 2cm a mohol by si ostat pri odporucanom 100cm predstavci. Narast ostatnych parametrov je minimalny. Co ta viedlo k 56ke, ktora je btw. do ca. 180cm? Ja som o kusok nizsi od teba a jazdim 58cku.
Hej, viem o tomto trende, no ty prave tak agresivny drop nemas a ci je citit 1cm v tuhosti si netrufam odpovedat. Zaroven si si 120kou predstavcom malinko zhorsil ovladatelnost. Ja som si este k tomu pri 56ke na cannondale kopal do kolesa, co mi dost vadilo.
Ale ako pisem, ty si skuseny jazdec a vysku kominu nemas tak viditelne prehnanu, resp. nemas zjavne mensi ram, ako tu prezentuju mnohi. A argument, ze kupil som si taku velkost, lebo ina nebola v obchode mi hlava neberie pri tych cenach bikov.
Co sa tyka aero dragu, sam pises ze mas na 56 dost podloziek, takze si si neprilepsil, skor naopak. V tuhosti si tiez dovolim oponovat, cim viac podloziek pod predstavcom, tym nizsia tuhost okolo hlavy.
Dudo Na stiffness si netrufam odpovedat ani ja. Rozhodol som sa tak aj preto, lebo SuperSix, ktory som pred tym rozflakal na pretekoch, bol 58 a chcel som vyskusat nieco agilnejsie s dlhsim predstavcom. Ale ako vravis, je to na hrane a do istej miery kompromis. Toe overlap nastastie nemam a citim sa na biku velmi pohodlne.
Inak trochu off-topic, snazim sa ho momentalne predat a robim si zalusk na novy Aeroad vo velkosti L
Podlozky su tam prioritne na to aby sa kompenzovali rozdiely medzi tym ked ma niekto dlhe ruky alebo kratke ruky oproti telu alebo noham. A to iste aj vyska sedla. Niekto moze mat kratsie nohy a dlhsie ruky. Tak si moze dat dole podlozky a skratit vidlicu. Akurat ze potom bajk nemusi predat pre standarneho cloveka lebo vidlu uz nepredlzi a pre dalsieho cloveka to moze byt prilis agresivne. Takze take tie reci kto neba zabity predstavec o ram nie je in si netreba vsimat. Dolezite je mat rovny chrbat a nie velmi prehnuty krk. Agresivna pozicia je sice super ale musi to ist prirodzene rokmi lebo kludne mozete skoncit aj na operacii krcnej platnicky.
mno ja sa v tomto dost hladam lebo ked som si kupil giant cestak dlho som mal pocit ze mi je velky a skracoval som predstavec z 11 na 9, neskor som ho vratil na 11 a teraz mam dokonca 12cm akurat mam pocit ze stale sliapem pred seba aj ked mam sedlo nadoraz vpredu
a teraz ako som si poskladal gravel tak mam pocit ze sa mi na nom dupe lepsie ako na tom cestaku
porovnanie geo som nasiel na takejto stranke https://geometrygeeks.bike/compare/giant-tcr-advanced-2016-m-l-50-0,planet-x-on-one-free-ranger-2021-lrg560mm/
mam 180cm a 83cm inseam
na giante mam klasicke sedlo selle italia a na graveli ISM adamo co moze mozno aj robit ten rozdiel lebo sa na nom sedi viac vpredu
na graveli mam aktualne 9cm predstavec ale asi pojdem do 10cm lebo si kopem do riaditok obcas pri stojkach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som dosť na sladké. Samozrejme mám nejaké hranice a rám by som neolizoval.
Podľa mňa ten predstavec nie je len o veku ale aj o ročnom období
Nie, tu sa primarne neriesi estetika... ale ked mas 5-10cm vysunuty komin, bud si ludia vacsinou kupuju male ramy, alebo chcu mat z cestaku chopper.
Ak si chces doladit posed pri spravnej velkosti, na to stacia ca. 1-2 podlozky, pripadne mierny sklon predstavca.
L je do 191cm a ja mam 188 takto je to od výroby ale vyskušam isť nižšie.
Nemal si sa držať tabuliek a odporúčaní výrobcu a mohol si aspoň skúsiť XL, myslím že by ti bol lepší.
Nejdem ti radit vo vybere biku, kedze si stokrat skusenejsi jazdec ako ja, no cisto podla papierovych parametrov mi prave vychadza na teba velkost 58, kde by sa ti hlavova trubka pohla o 2,7cm a mohol by si ostat bez podlozky resp. s jednou, sedlova sa zvysi o 2cm a mohol by si ostat pri odporucanom 100cm predstavci. Narast ostatnych parametrov je minimalny. Co ta viedlo k 56ke, ktora je btw. do ca. 180cm? Ja som o kusok nizsi od teba a jazdim 58cku.
Ale ako pisem, ty si skuseny jazdec a vysku kominu nemas tak viditelne prehnanu, resp. nemas zjavne mensi ram, ako tu prezentuju mnohi. A argument, ze kupil som si taku velkost, lebo ina nebola v obchode mi hlava neberie pri tych cenach bikov.
Co sa tyka aero dragu, sam pises ze mas na 56 dost podloziek, takze si si neprilepsil, skor naopak. V tuhosti si tiez dovolim oponovat, cim viac podloziek pod predstavcom, tym nizsia tuhost okolo hlavy.
Inak trochu off-topic, snazim sa ho momentalne predat a robim si zalusk na novy Aeroad vo velkosti L
V poriadku, ja beriem tvoj argument.
a teraz ako som si poskladal gravel tak mam pocit ze sa mi na nom dupe lepsie ako na tom cestaku
porovnanie geo som nasiel na takejto stranke
https://geometrygeeks.bike/compare/giant-tcr-advanced-2016-m-l-50-0,planet-x-on-one-free-ranger-2021-lrg560mm/
mam 180cm a 83cm inseam
na giante mam klasicke sedlo selle italia a na graveli ISM adamo co moze mozno aj robit ten rozdiel lebo sa na nom sedi viac vpredu
na graveli mam aktualne 9cm predstavec ale asi pojdem do 10cm lebo si kopem do riaditok obcas pri stojkach