Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Po dlhsom case sa ozyvam s prosbou o pomoc. Pozeral som e-bajky, hladal co vlastne kupit. Vzdy to ale dopadlo tak ze bud nemali vobec, alebo nemali na predajni aby sa na tom aspon dalo odviezt a zistit ako mi bude pasovat geometria a velkost ramu. Niektore volby ma vyslovene odradili ... napr Cube Stereo Hybrid 160 Race je vo velkosti M cudne kratky (ten jediny mali vtedy na predajni), Cube Stereo Hybrid 160 SL 750 mali zasa len Lko .. to bolo relativne OK, akurat som nasiel nejake info po forach ze niektorym ludom praskol ram. Ten Cube ma 160tkove bajky uvedene ako Category 4, vhodne na obcasne skoky a dropy do 0.5m. Ked pozeram ine znacky napr. Merida eOne-Sixty tak tam maju rovnaku kategoriu, ale vhodne pre skoky a dropy do vysky 1.2m. Takze zrejme na tej kvalite/pevnosti ramu asi nieco bude. Kazdopadne som sa chcel spytat ako vlastne kupujete e-bajky? To ich kupite aj ked nemate moznost otestovat? Lebo ja uz uvazujem ze fakt ked by to uz tuto sezonu nevyslo, tak akonahle vyjdu bajky pre novu sezonu 2023 tak si nieco objednam a ani to nebudem cakat kym sa bude dat nieco otestovat, lebo zasa dopadnem tak ze sa nic nebude dat kupit.
Alebo este mam moznost docasne kupit CTM Areon Xpert 2022, vo velkosti M hned. Akurat ci by mi niekto nepomohol s tou velkostou ramu.
Meriam 171-172 nieco take, vnutorna dlzka nohy ~81cm. Myslite ze to Mko by mi mohlo byt dobre? Podla coho sa riadite pri vybere velkosti ramu? Lebo jazdil som aj toho Cube vo velkosti L (20") a tiez sa mi to zdalo OK.
Dik za pomoc
L.
Ale aspon tak vseobecne napisem, ze co som sam zazil a aj pocul, tak hej, bicykle sa uz kupuju bez vyskusania na dialku, rychlo kym su nejake este skladom ?. Inak je vyber vyrazne maly (co si aj sam zistil). No chapem, ze dat vacsiu sumu za bike bez vyskusania moze vyvolat vrasky na cele. Mozno tu napr. na fore najdes niekoho, kto nebyva daleko od teba a ma podobny model bikeu, ktory zvazujes a pozicia ti ho na chvilu...
Co sa tyka velkosti, mne sa osvedcilo vyberat ram vzdy podla porovnania rozmerov mojho predosleho bicykla, na ktorom viem co a ako mi vyhovovalo, a porovnanim rozmerov geometrie noveho bicykla. To je podla mna celkom dobra metoda a este sa mi nestalo, ze by som mal zlu velkost. A napr. niektore veci sa daju lahko trochu doladit aj napr. inym predstavcom alebo riadidlami.
A ak ti u nejakej znacky vyhovalo L-ko, tak by som povedal, ze novy podobny bike od tej znacky ber tiez L, pripadne porovnaj rozmery toho, ktory ti vyhovoval s novym.
Ale medzi vyrobcami a aj jednotlivymi modelmi tie rozmery dost lietaju a neda sa to zovseobecnit, ze by vzdy bolo lepsie M alebo vzdy L. Niektori vyrobcovia maju aj medzivelkosti ako napr. Trek. Takze fakt odporucam porovnat cisla s niecim co poznas.
Nazgul, co som tu mal nejake CTM ka s M500 tak mali klasicky kabel a klasicky displey (akurat vlastne startup logo) a naladene samozrejme naprd. Totiz, ako chces vymenit konektory na motore a v disp?
Mozno to boli este stare UART verzie motorov.
Inak M510 taha ako dziva! To da dole vsetky legalne motory.
Takze tento je na predaj konecne s M510.
Mko, do 178cm.
Thx L.
A cena: 6600
Po dlhsom case sa ozyvam s prosbou o pomoc........
Meriam 171-172 nieco take, vnutorna dlzka nohy ~81cm. Myslite ze to Mko by mi mohlo byt dobre? Podla coho sa riadite pri vybere velkosti ramu? Lebo jazdil som aj toho Cube vo velkosti L (20") a tiez sa mi to zdalo OK.
Dik za pomoc
L.
Cau, ohladom velkosti ramu jednoznacne odporucam vyskusat konkretny ram. Na moj aktualny bajk a moju prtavu postavu (168cm) s nohami az po zem vsetky tabulky na svete odporucali S, ale ked som si ho skusil, buchal som kolenami do riaditiek. M-ko mi sedi aj pocitovo lepsie.
Kazdopadne som sa chcel spytat ako vlastne kupujete e-bajky? To ich kupite aj ked nemate moznost otestovat? Lebo ja uz uvazujem ze fakt ked by to uz tuto sezonu nevyslo, tak akonahle vyjdu bajky pre novu sezonu 2023 tak si nieco objednam a ani to nebudem cakat kym sa bude dat nieco otestovat, lebo zasa dopadnem tak ze sa nic nebude dat kupit.
Ja som kupil Cube Stereo Hybrid 140 HCP Actionteam 750 tak, ze som si bol vyskusat vyskusat SL verziu priamo v inej predajni a potom som si rezervoval Actionteam cez iny eshop, kde ho mali.
Momentalne je doba velmi komplikovana na kupu ebajku, kedze malo kedy mas moznost vyskusat pozadovany model a velkost na predajni a potom sa rozhodnut. Takze, zial neostava, len si zarezervovat, cim viac potencionalnych ebajkov, a potom cakat kedy sa ti ozvu, ze niektory prisiel. Pri najhorsom, ak ti bajk nesadne, tak vratis v ramci 2 tyzdnovej lehoty na vratenie tovaru (v pripade nakupu cez internet).
Ja ako total M-kový som pri kúpe bol postavený pred dilemu - je len L, ber aneb necht bejt.
Vozil som sa na tom dva dni po hodine a vzal som to L (najväčšia veľkosť v ponuke) . Narachal som na tom už 6000 a keby mi to chcel niekto vymeniť za M. tak nescem. A to som skoro 10cm pod mieru podľa tabuliek. Vymenil som predstavec za kus o 1cm kratší (asi len kvôli designu) a sedlovka išla z 150 na 125. Toť vsjo.
Tie veľkosti sa tu strašne riešia, hlavne keď je kupujúci na rozhraní. Mne sa inak ide dobre na takmer všetkých bajkoch - hlavne že idem.
Som alergický na malé bicykle/motorky. Sedlo mám takmer na najnižšej úrovni /trošku kvôli svetlu podvihnuté/, na zem dostanem iba ***** nôh.
No a som plne spokojný, menší by som nechcel. Cítim sa ako na koni, ale tak sa mi dobre jazdí.
Nie som pretekár, preto sú mi tabuľky ukradnuté. Na moje turistické jazdenie mi to stačí a ak by som kupoval znova, beriem zase to najväčšie.
Uviedol som to len preto, že svet nie je iba čiernobiely a áno, jazdí sa mi dobre. Radšej znesiem trochu viac možno obtiažnosti ako pocit, že idem na detskom bicykli.
Nie, teraz mám pocit, že už nejazdím na maličkom 50ccm skútri ale na BMW GS 1200
Zvyknut sa da na vsetko, ale forum je na to, aby sa ludia mohli opytat a kazdy sa snazi odpovedat podla svojich skusenosti a to samozrejme respektujeme