Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Ako chapem ze nejaky All mountain bike so 160 zdvihmi by na to bol vhodnejsi, akurat ze je problem nejaky rozumny zohnat. Tak ze ci ist do toho s tym ze upgradnut brzdy, alebo sa na to vybodnut a radsej hladat dalej/cakat a priplatit. Rozumne modely su okolo 6k, ci uz Merida eone-sixty 775k, 975k, Haibike Allmnt 7 2022, Moondraker Chaser R, pripadne nove Canyon-y Spectral:on CF. Pripadne ak by niekoho nieco napadlo na co sa este pozriet, tak by to bolo super. Preferovany je trochu vyssi zdvyh, 150, 160 .. vacsie baterky aspon teda tych 720/750Wh .. motor Bosch ( ale Shimano EP8 a Yamaha PX3 bude asi tiez ok ). Rozumnejsia vaha, nie ako niektore Scott bajky 26kg+ a rozumne osadenie. Neviem, mozno niekoho nieco napadne.
Dik L.
Ako sa da vacsi bajk zmensit? Ja som myslel ze to nie je mozne.
Skor som si predstavoval ze mensi bajk vies zvacsit predlzenim sedlovej trubky, vacsim prestavcom + jeho zvysenim a offsetom sedla, napr mozno vymenou riaditok za uzsie, inak tvarovane. To len z toho co som tak postudoval vcera kvoli tej velkosti ramu co riesim.
Dik L.
Skor som si predstavoval ze mensi bajk vies zvacsit predlzenim sedlovej trubky, vacsim prestavcom + jeho zvysenim a offsetom sedla, napr mozno vymenou riaditok za uzsie, inak tvarovane. To len z toho co som tak postudoval vcera kvoli tej velkosti ramu co riesim.
Dik L.
Novidíš, presne opačne.
Zníženie sedla, výmena predstavca, ubratie tých podložiek o ktorých píšem, neviem ako sa im nadáva, proste dáš dole predstavec, dáš dole tie podložky, prípadne odrežeš tú trubku.
Ak si človek uvedomí, koľko cm delí od dajme tomu veľkosti XL a veľkosti L, tak to nie je pol metra, ale 1 palec má 2,54cm....
PS: zväčšenie MENŠIEHO bajku výmenou riadidiel za UŽŠIE? To mozog pustí toto napísať? Aha, myslíš riadidlá zo Sobi20?
Tie riadidla som napisal zle. Resp. ja som komentoval ako som pisal zvacsenie bajku a nasledne pozeral na tvoj vyrok, ze ako by sa dal bajk zmensit a vtedy ma napadlo ze mozno uzsimi . Zmensit predstavec je asi mozne, ale stale vies viacej predavat v dlzke predstavca ako uberat v pripade ze mas standardne dlhy predstavec.
Ono tiez napr. neviem ako sa da znizit sedlo ked ti je bajk tak velky ze jazdis s takmer zarazenym sedlom. To uz potom ako znizis?? Anyway to je asi jedno, najlepsie kupit taky bajk aby pasoval a hotovo.
Je ťažké pochopiť, že niekto radšej jazdí na bajku so sedlom v minimálnom zdvihu ako na bajku so sedlom v maximálnom zdvihu?
Nie som pretekár a preto sa mi hnusí toto zmenšovanie veľkosti aj u moto. V 1997 mala honda cbr 1000F takmer 300 kg a bol to mastodont, dnes obdobné stroje sú ako detské hračky. Niečo podobné badám aj u bicyklov. Ešteže sa 26-ky už takmer prestali robiť.
Ani nejdem netom surfovať a predkladať dôkazy proti tejto megahovadine.
Potom už píš čo píš....
Ten bajk ma dlhsiu zadnu stavbu, tak mi to prislo take ine, nie tak hrave ako Merida eone sixty s ktorou mam tiez nejake mini skusenosti. Dilema pretrvava. Najma to ci by taky bajk stacil aj na take "santenie" aj nejake tie prirodne skoky co byvaju na trailoch a aj taku prevadzku realne vydrzal. Alebo radsej pozerat inde. Inak som bol prekvapeny, nebol som z neho nejak sklamany. Praveze fungoval celkom ok.
Ani nejdem netom surfovať a predkladať dôkazy proti tejto megahovadine.
Potom už píš čo píš....
Prepáč, pomýlil som sa presne o 45 kg, aspoň viem, že tvoje príspevky už mám ignorovať.
PS: k suchej hmotnosti treba pripočítať plnú nádrž.
https://bikez.com/motorcycles/honda_cbr_1000_f_1997.php
Áno, veď preto som ho "neskracoval". Podložky pod predstavcom som neuberal, riadidlá nemenil. Akurát mám sedadlo v spodnej štvrtine výsuvu.
Opustam asi tento cirkus tu.
Zmenil si vlákno teraz budeš spamovať tu?
Aky enduro ebike by ste mi odporucili? 29" (mullet skor nie, ale ak vsetko ostatne by bolo dobre, tak moze byt), vpredu by mal byt ZEB/FOX38 a nieco adekvatne vzadu (pruzina by bola super alebo aj moznost vymeny za pruzinu by bol pekny bonus), Brzdy 4-piestove (radovo SLX/Code R alebo lepsie) a pohon na urovni okolo SLX/GX alebo lepsie samozrejme. Ale je pre mna VELMI podstatny pomer cena/vykon a spolahlivost pohonu. Vzhladovo, cim menej do oci bijuca hrubocizna spodna trubka, tym lepsie. Na vykone ani dojazde velmi nezalezi, nizsia hmotnost je preferovana. Hlinikovy preferujem viac ako karbon, ale nie je to podmienka. Cenovka do 7? (neviem ani sam, ci je to realisticke). Na aktualnej dostupnosti nezalezi, kedze zatial by som len tak predbezne chcel zistit moznosti a preskumat viac potencialnych kandidatov. Predbezne dakujem vsetkym za navrhy, ak by som priamo neodpisal.
A není ani pravda že 26 M bylo větší než 29 M apod. Je to spíš naopak. Rámy jsou spíš delší, ale máš pravdu že jsou třeba více snížené a někdo má pak sedlo až komicky vytažený.
Samozrejme veľkostné tabuľky mám naštudované, dosť sa to prelína u jednotlivých modelov.
A pritom tema je o vybere ebikeu, ale tipy mi nikto nedal ziadne.