Nájdete v ňom skoro 30 000 produktov s atraktívnymi cenami od vyše 400 značiek, z ktorých vyše 5000 je bežne skladom a môže byť u vás doma do 24 hodín. Každý deň dopĺňame nové produkty a nové značky a budeme zlepšovať nielen našu ponuku, ale aj funkcie e-shopu, aby ste našli to čo hľadáte a našli to za najvýhodnejšiu cenu.
Ak máte hocijaké otázky ohľadom tovaru alebo e-shopu, okrem fóra nás môžete kontaktovať cez [email protected], cez chat v sekcii Shop alebo cez +421 2 330 567 30.
Táto téma slúži na spätnú väzbu od zákazníkov. Všeobecnú diskusiu o shope, otázky a návrhy nájdete tu: https://www.mtbiker.sk/forum/o-mtbiker-sk/mtbiker-shop-t44381.html
Ale absolvoval som aj navstevu obchodu v Hradku a musim povedat, ze bohuzial...pretoze mi to pokazilo dobry dojem z eshopu.
Podotykam, ze Mtbiker mam rad uz len kvoli jeho pribehu ako to cele vzniklo v style americkeho sna spravit z nicoho nieco, ale do Hradku sa uz asi nevratim a chcel by som na to rychlo zabudnut.
Co sa mi nepacilo?
Obsluha a pristup.
Predajna je relativne mala a tak nerozumiem, preco nie je obsluha rozmiestnena strategicky, aby "cihala" na bezradneho zakaznika.
Za asi 25min, co som bol v predajni som videl minimum obsluhy a hlavne nikto za mnou za cely ten cas neprisiel, co si zelam, co by som potreboval, ci nahodou nepotrebujem poradit a pod. Btw bol som tam s kamosmi, hned pri dverach sme sa rozdelili a v aute po ceste domov mali uplne rovnake pocity ako ja.
V mojom pripade to az tak nevadilo, ja som tam prisiel s jasnou viziou ochytat si iste veci a ak mi sadnu kupit si ich, takze tu obsluhu by som nepotreboval, ale pozeram sa na to ocami cloveka, co si tam ide kupit napriklad prvy bicykel, ci cyklistike nerozumie a chce len nejaku blbost, ale v obore sa inak neorientuje.
Uznavam, ze v obchode som nebol sam, ale nevsimol som si za cely ten cas, zeby sa vsetok dostupny personal venoval zakaznikom, takze problem by bolo to, ze som prisiel v nejakej spicke.
A nepresvedcil ma ani finalny rozhovor s obsluhou, z ktoreho som naozaj nemal dobry pocit. Chybala mi tam empatia vypocut si zakaznika. cele to posobila dojmom, ze co chcete...jaaaj bicykel...jasneeee idem sa vam hned venovat, jaj vy ho nebriete hned tak moje nadsenie vyrazne opada a mam dolezitejsie veci na praci ako sa vam venovat.
Ak by som to mal zhrnut do jedneho pocitu, tak by som to definoval, ze vyhorenie....proste uz nieco robime dlho, robime to zo zotrvacnosti a je to aj citit.
Hradok ma asi smolu v tom, ze som zazil aj ine obchody a inych predavacov, kde nebolo citit, ze ak nekupujem rovna nieco za par tisc tak som nepodstatny a kde bolo citit aj vasen pre samotnu cyklistiku.
A kedze u ludi casto ovladaju emocie a nakupuju cez ne mozno by v Hradku mohli popracovat na tom ake vzbudzuju u zakaznikov.
Som fakt zvedavy, kamosi sa teraz rozhoduju medzi 2 bicyklami, jeden je v Hradku a jeden od konkurencie, cca rovnaka vybava, podobna cena a ja cakam na koho padne nakoniec volba.
Pritom stacilo tak malo...pretoze po konkurecii sa zacali obzerat az po navsteve Hradku.
to je problem predajcov vseobecne. bol som 10 rokov na predajni na nizsej aj vyssje pozicii tak viem o com pisem, pretoze mi cez ruky preslo kopec chalanov predajcov.
chapem ked daju niekde minimalku, alebo len mizernu mzdu, tak tam predajca nema motivaciu, no nemyslim ze toto je stav v mtbiker. dobre je obcas si objednat aj mystery shopperov, ktory robia pekne reporty z ktorych si majitel vie urobit analyzu.
Samozrejme recenziu na predajcov a obchod treba brat s nadhladom, lebo moze ist o cloveka ktory chce zamerne uskodit. nehovorim ze je to pripad flefko-a, no moze sa stat aj to.
V Hrádku je to skôr tak ako píše flegko ale nikdy som nemal pocit že by mi to vadilo, vyberiem si sám a keď dačo chcem prídem sa sám spýtať, očividne majú skôr na predajni cyklistov čo nepotrebujú všetko vysvetľovať a radiť. Niekto to ale samozrejme môže vidieť inak.
Ja si vyberiem radšej v kľude sám, ale že by som odišiel len kvôli tomu že za mnou príde predajca a spýta sa čím pomôže, tak to je už trochu prehnané
Snazime sa o prozakaznicky pristup a obsluzenie vsetkych zakaznikov na predajni. Za piatok mam na predajni cca 15 tis. krokov, za sobotu cca 10. Testovacie pedale a naradie mame priamo pod pultom- piatok za pekneho pocasia sa bicykle skusali vonku, v sobotu som pedale nahadzoval iba raz- horsie pocasie
Pracoval som v minulosti cca 6 bikeshopoch a v Hradku mame podla mna najlepsi pristup k zakaznikovi. Zrovna cez vikend sme boli na predajni ludia, co jazdime vsetko mozne od drahy po enduro a vcelku nas to bavi. Aj preto dochadzam do roboty 120km aspon na piatok a sobotu. Zvysne dni si doma "oddychnem", takze vyhorenie snad nehrozi
Mne sa to uz tiez stalo a nerad davam na prvy dojem, takze to trochu chapem.
Vtipne prihoda z cesty domov.
Ja: "Ak budete brat ten bicykel mozete to zobrat cezo mna, mam na Mtbikeri VIP status a je tam zlava na novy bicykel".
Kamos: "Jasne ved sme videli, hned ako si vstupil do obchodu sa ti venovali vsetci predavaci a obskakovali ta az do konca...ty VIP"
Tak sme sa zasmiali a uz sme to viac po zvysok cesty neriesili.
Ale neriesil som to, mozno mal len horsi den a ja velmi taketo veci neprezivam. Ale teraz uz objednavam len cez eshop a radsej to poslem naspäť aby som sa vyhol takymto situaciam.
No na MTBiker eshop nemozem napisat jedno krive slovo, co najrychlejsie odoslanie, doplnenie objednavok, vratenie tovaru a zbytocne nepredlzovanie lehoty vratenia penazi atd. atd. Kiežby kazdy eshop takto fungoval.
Bohuzial ano presiel som viac ako 600km a to som bol po 8 hodinach v praci. Nie cesta nestala viac ako tretry vtedy nafta este nebola za 2e? tretry za 200e si rad vyskusam predtym nez ich kupim.
Bol som zufali lebo som zabudol moje tretry po vyjazde na parkovisku ked som sa prezuval a v PO som nic schopne v priebehu tyzdna nevedel najst tak som to riesil takto. Nakoniec ked som prisiel domov tak som tie tretry co som skusal objednal na druhy den cez eshop, nebol som si isty ale swdia mi pekne doteraz.?
Ale každý sme iný
Ale každý sme iný
Ok tak takto.
Ak tym mieris k tomu ze si vymyslam tak ti to podrobnejsie napisem.
Mal som predtym objednane tretry z ineho eshopu a este z MTBiker, obe mi nesadli tak tie prve som poslal spat a tie z MTBiker som zobral rovno na vratenie.
Zvysok je hore.
Ale ako pises vsetci sme iny. Mne je uplne jedno ze dam par eur na naftu a ze tym stravim tak 8 hodin ak to stoji zato.
Si vedľa, toto som nikde nespochybnil. So svojim časom, autom a peniazmi samozrejme nakladáš ako uznáš za vhodné ty, ja som iba popísal dôvody prečo je to (z môjho uhľa pohľadu) iracionálne, to je všetko
- máme kapacitu predajcov, ktorá je rozumná na vybavenie drvivej väčšiny zákazníkov v rozumnom čase a v maximálnej kvalite. Cez víkendy nastávajú peaky, kedy kapacita dočasne nestačí, je to zväčša okno 30 min až 2 hodiny kedy máme nával a skrátka sa musí troška čakať. tieto peaky nevieme ustriehnuť a nastaviť na ne viac personálu, lebo stačí napr. jeden zákazník, ktorý vyskúša 20 tretier (áno, aj takí sú) a predajca s ním strávi 2 hodiny. Nevieme teda, ktorú sobotu či pracovný deň sa zídu zákazníci, ktorých konštalácia je taká, že potrebujú na dlhšie viacerých členov predajného teamu. 3 predajcovia + 1 servisák, teda 4 ľudia by mali byť na predajni k dispozícii počas otváracích hodín každý deň, ak nie sú vyťažení pomáhajú s inými vecami v rámci firmy. Takže kapacita je nastavená ekonomicky a racionálne a bohužiaľ v peakoch sa stane, že človek musí na vybavenie chvíľu počkať. Jedna rovina je teda ekonomika, druhá fakt, že kvalitný predajca nerastie na každom strome a nemáme ich neobmedzené množstvo. Verte, že ak by sme to vedeli tak osobne prídem a povenujem sa Vám a zmiernim tlak na predajňu a zvýšim spokojnosť zákazníkov. Čiže áno, je faktom, že môžete prísť do iného shopu, kde nebude nikto alebo minimum ľudí, odchytí si Vás šikovný zanietený predajca a odídete so super pocitom a nákupom. U nás takto dokážeme vybaviť väčšinu zákazníkov avšak sú tu momenty, kedy to tak nie je. Som ale presvedčený, že robíme maximum pre spokojnosť a máme správny prístup.
- správanie predajcov - snažím sa team mať vyškolený tak, že pri príchode sa minimálne pozdraví a opýta, či nepomôže. Toto by sa malo udiať vždy, samozrejme ak je peak a ľudia kmitajú, môže sa stať, že pozdraviť a opýtať sa nemá kto, resp. si pri práci predajca nového zákazníka nevšimne. Toto neberte ako znak neúcty, sám viem, že niekedy je toho veľa. Myslím, že staff v Hrádku aj v Ba máme vychovaný dobre a slušne a určite by nemali nastávať situácie, kedy zákazník odchádza s pocitom, že bol predajca nepríjemny či neochotný. Na tieto recenzie som háklivý a ak je hociaký náznak, interne to riešime.
- správanie zákazníkov - koľko ľudí, toľko chutí. niekto má rád ak ho obskakujú, niekto má rád kľud, niekto chce skúšať, niekto ide na istotu. Viem, že niekto môže mať problém s tým, že ho predajca neosloví, je veľa zákazníkov, ktorí po prvotnom oslovení nechcú asistenciu ale ozvú sa neskôr, je aj skupina, ktorá sa neozve vôbec a odíde. Tuto mám asi jedinú dobrú radu, ak od predajného teamu niečo chcete, opýtajte sa a určite Vám kolega pomôže alebo príde hneď ako sa uvoľní. Aj keď to niekedy môže znamenať cestu po schodoch dole, lepšiu radu dať neviem.
Záver - práca v obchode prináša množstvo situácií a je samozrejme naším cieľom vybaviť zákazníkov k ich plnej spokojnosti. Viem, že na MTBIKER sú kladené vysoké nároky a tým, akú pozíciu máme je latka postavená vysoko. Určite oprávnene, na druhej strane musíme troška naše fungovanie postaviť do reality, ktorá nie je ideálna. Takže áno, viem, že nie všetko je 100% času ideálne, na druhej strane prosím aj o pochopenie či aktivitu Vás, našich zákazníkov. Ponúkame jednoznačne najširšiu ponuku cyklo sorimentu na Slovensku a máme ***** služby, servis a web, na ktorých zdokonaľovaní neustále pracujeme. Tento úspech a status má však aj troška odvrátenú stranu a aj keď nie je niečo 100%, určite nás spätná väzba posúva dopredu a ďakujeme za ňu.