Srsen napísal:
scarinko: Bez ohľadu na predchádzajúci obsah,
pri Tvojom počte príspevkov - to mrhanie času mi príde celkom vtipné :)


no akurat vidim, ze zachvilku ma predbehne, mozno este tento rok :D
asi zanedbavam forum v poslednej dobe...

k teme - vsetci urcite uz davno viete ze Samorinska strana hradze byva ovela prazdnejsia, nez Petrzalska. Takze kto chce ist rychlo a neobmedzovat sa, sup na nu. Ja uz na tu Petrzalsku davno ani nepachnem, je to tam o zivot a zdravie.
01.08.2022 - 11:15:54
01
nickovw08 prečo sa hneď argumentuje počtom výchovaných detí? Ja sám nemám ani jedno dieťa, ale som najstarší zo 6 detí a skús hádať, kto na nich večne dával pozor. Moji rodičia to neboli, ak sme boli bez nich doma, či vonku. Ak sa niektorému súrodencovi niečo stalo, ja som za to mohol. Keď šiel s nami otec niekam na biku a šli sme všetci vedeli, čo robiť. Nikoho z nás nenapadlo si len tak križovať chodník hore dole. Už ako 3 ročný sme vedeli, že sa chodí vpravo, že pri ceste sa treba zastaviť a podobne. Pri 3 a menej ročných deťoch sa dá pochopiť, že neposlúchajú a spravia kiks, ale potom ich neberiem niekam, kde to môže byť problém. A od toho tam je rodič, aby eliminoval hrozby pre svoje dieťa aj ostatných. 6 ročné dieťa už má mať vybudované základné dopravné návyky. Žiaľ veľa rodičov je mäkkých a z vysoka na to dlabe, však je to dieťa, ostatný majú predvídať atď a sú schopný to tvrdiť aj pri 10+ ročných deťoch. Výchova, kde dieťa nič nemusí, nie sú naň kladené žiadne nároky. Na hrádzi bežne vidím, že najprv ide rodič a až potom dieťa. Ako potom ten rodič vie, čo robí jeho dieťa? Ako chce zabezpečiť jeho bezpečnosť, keď naňho nevidí? Alebo ide rodič, dieťa pred ním (odhadom 5+ ročné deti) si tam robí esíčka na celú šírku hrádze, jazdí v protismere a rodič to má na háku. Koľkokrát sú od seba aj desiatky metrov. Skúste upozorniť rodiča na to, zvyčajne schytáte len nadávky.

Rodič by mal v prvom rade rozumne rozhodnúť, či jeho dieťa má na to, aby tam išlo, alebo nie. Pokiaľ na to nemá, tak tam s ním nejdem.
01.08.2022 - 11:17:46
08
Mna zaraza aky sebecky pohlad maju ludia na svet okolo seba. Kto by cakal ze na rekreacnej hradzi/cyklochodniku (nech si to vola kto ako chce) pri 100tisicovom sidlisku sa bude pohybovat vela ludi? Chodim tadial casto kedze byvam blizko a presun po hradzi je jedina moznost ako sa dostat do MK alebo Rakuska. Ano, niektori ucastnici sa tam spravaju ako zbludene ovce, ale v zivote by ma nenapadlo sprdnut cuzdie decko alebo niekoho ineho, maximalne pozuijem zvoncek ak mi niekto zavadzia. Mam pocit ze prave najnebezpecnejsti su pretekari co si to tam mylia s etapou TdF. Pritom preplneny je len usek medzi Lafranconi a mozno tak po Slnecnice/Jarovce, nikoho nezabije ak by bol trocha ohladuplnejsi na tych par km. Staci prejst cez Luzny most na druhu stranu alebo viac na juh a hradza nie je taka vytazena aby sa tam nevedeli realizovat aj rychlejsi jedinci.
01.08.2022 - 11:21:51
15
[quote="@1861735"][/quote]
Odpoveď je zase úplne jednoduchá,pretože ten kto zatiaľ nevychoval ani jedno dieťa je plný úžasných nápadov ako máš svoje dieťa vychovávať,a ak náhodou po nejakom čase ma dotyčná osoba to šťastie na svojich vlastných potomkov tak zrazu tie jeho zázračné poučky ktoré rozdával iným nefungujú a veľmi rýchlo zabúda na to aký bol múdry pri druhých
01.08.2022 - 11:28:58
03
nickovw08 napísal:
Ako som aj predpokladal,žiadne dieťa si ešte nevychoval,ale máš k tomu samozrejme najviac čo povedať,ak sa ti raz pošťastí mať svoje deti som zvedavý na tvoje reakcie keď tu bude mať niekto ako ty taký istý pohľad na vec a bude ťa presviedčať o tom ako máš vychovávať svoje deti aj keď p.i.c.u. o tom vie


Problemom tejto vagnej argumentacie je, ze po nej nebude scarinko ani iny nerodic o moc mudrejsi :-)

...ale ides na to chytro, nespomenies svoje vychovne metody, tak sa druhy rodic s potencialnym inym nazorom, nema ako do toho opriet. :lol:
01.08.2022 - 12:06:08
00
nickovw08 ani rodičia nemajú patent na rozum. Jedna kamoška je učiteľka v materskej škôlke, sestra a ďalšia kamoška učia na základnej škole. Všetky by vedeli rozprávať...
01.08.2022 - 12:07:01
00
svoje vychovne metody neprezradzam v tomto je kazdy sam a ja som niekde tvrdil to ze rodicia maju patent na rozum? Treba si uvedomit jednu zasadnu vec a to ze dieta nieje hracka ktoru niekde odlozim ked neposlucha ma to svoj rozum a dat ho do nejakej vymedzenej hranice co moze a co nie je beh na dlhu trat a cim blizsie k puberte tym horsie sa s tym pracuje
01.08.2022 - 12:13:26
01
@mizaky ale toto nie je problem len u vas na hradzi, to je (podla vsetkeho) vseobecny problem. Prepac, ale ja napr. nemam pocit, zeby som bol sebecky a chcel cely chodnik len pre seba. Ked vidim, ze ide rodinka, vpredu/vzadu dospeli, spozorniem, dam ruky na brzdy. Alebo ked nejake dieta kluckuje, ale vidim, ze rodic mu dohovara atd., tak to tolerujem. Alebo ked idu dvaja vedla seba oproti, no ok, trochu sa uhnem (pokial tu snahu vidim aj z ich strany), zasomrem si a idem dalej. Ale ked vidia, ze idem s cyklovozikom, a nezaradia sa za seba, a ja sa im musim uhnut tak, ze mi koleso pomaly spadne z chodnika, tak to nie, toto nebudem tolerovat. Alebo ziletkarov, ktori obehuju v poslednom momente, ked oproti ide iny cyklista.

Ale zober si to z druhej - preco by mal niekto, pre koho je cyklochodnik vyslovene ucelova komunikacia (chodi denne do prace na biku), riesit kazdy den deti na chodniku, mamicky s kociarmi, tety "cyklistky", co stretli znamu a zastavili rovno na cyklistaku a debatuju. Alebo vedla seba jazdiacich cyklistov zaberajucich 3/4 sirky celeho chodnika bez moznosti bezbecneho obehnutia. A zbadaju ta, az ked si uplne spomalil a ides tesne za nimi. A "pustia" ta tak, ze ten vlavo sa posunie o 20cm vpravo.
01.08.2022 - 12:15:02
05
clxno1 napísal:
scarinko, ked teba sunda auto na ceste, tak to bude len tvoj problem a nabuduce tam radsej nelez, ked nevies jazdit tak, aby ta nezrazilo. Hradza, ani ziadna ina cestna komunikacia NIE JE pretekarska draha, QOM-y si nahanaj na miestach na to urcenych (bikeparky, preteky, ...)!

Od kedy je tu debata o KOM-och? Prečo na cestách od vodičov vyžadujeme dodržiavanie pravidiel a sami sa na cestách snažíme (niekto viac, niekto menej) jazdiť tak, aby sme boli predvídateľný. Ale na cykloceste máme byť spokojný s anarchiou. Preto len málo oficiálnych cyklociest využívam a radšej jazdím medzi autami, lebo ísť po niektorých cyklocestách je niečo ako ísť na aute po ceste 1. triedy - ale preplnenej ľuďmi chaoticky skákajúcimi po celej šírke cesty bez ohľadu na to, že ich môže "zobrať so sebou" plne naložený kamión.
01.08.2022 - 12:24:38
010
GeorgeWH napísal:
Ale zober si to z druhej - preco by mal niekto, pre koho je cyklochodnik vyslovene ucelova komunikacia (chodi denne do prace na biku), riesit kazdy den ...


Trochu odbočuješ od témy, resp. miesta, táto diskusia o tolerancii je zatiaľ o Petržalskej hrádzi a to nie je klasický cyklochodník niekde v meste či na sídlisku.
01.08.2022 - 12:28:25
00
milos21 napísal:
Od kedy je tu debata o KOM-och? ... . Ale na cykloceste máme byť spokojný s anarchiou.


1. pretože niektorí (a nie úplne málo) po hrádzi či po Jurave tak jazdia, ako keby naháňali KOM.

2. diskusia je o petržalskej hrádzi, to zas nie je úplne štandardná "cyklocesta". A nikto nehovorí, že na nej máme byť spokojní s anarchiou. Ak je tam anarchia, tak proti nej na takej rekreačnej trase pri stotisícovom sídlisku nič nezmôžeš (a na internetoch už vôbec nie) a ak nechceš niekoho zmrzačiť, tak ti neostane nič iné, ako sa prispôsobiť alebo tade nejazdiť, keď tam býva veľa ľudí.
01.08.2022 - 12:32:08
00
Na cestách sa montujú kamery, radary, sú tam policajné hliadky, pravidelné dopravné akcie zamerané na bezpečnosť na cestách, občania môžu posielať videozáznamy z priestupkov a porušení zákona. Ale na cyklotrasách a podobných komunikáciách sa to proste nedá a preto sa máme uspokojiť zo stavom aký je. Tak minimálne policajné hliadky by sa mohli nachádzať na daných cyklotrasách a podobných komunikáciách a dohliadať a pokutovať. Dopravné akcie zamerané na cyklistov na cyklotrasách a podobných komunikáciách. Len to by časť ľudí začala plakať, ako môže polícia takto ubližovať cyklistom.
01.08.2022 - 12:55:55
00
no, neviem si uplne predstavit ako bude policia pokutovat 5 rocne deti za to, ze kluckuju na hradzi - ale ako napad je to fakt vyborne:)
01.08.2022 - 13:02:56
02
Jano, ale je úplne nereálne, aby po petržalskej hrádzi chodili celú sezónu hliadky - a aby to malo nejaký zmysel, tak by nemohla byť jedna, ale veľa, keďže jedna hliadka vie postrážiť iba veci bodovo okolo seba. Policajt bude riešiť mamičku s deckom na jednom mieste a o dvesto metrov inde sa nič nezmení...
Áno, osvetu a dopravné akcie by tam bolo treba robiť, určite to má určitý zmysel a treba ich. Ale ani oni skrátka vec nevyriešia. Podľa mňa by aj online kamery mohli byť užitočné - jednak na kontrolu, ako to tam aktuálne vyzerá a jednak pre výstrahu, ak taká kamera zachytí nehodu.
Ale je skrátka potrebné zmieriť s tým, že sú úseky dňa, keď sa po petržalskej hrádzi nedá jazdiť rýchlo a tempovo. Sú na svete aj horšie veci, že ...
01.08.2022 - 13:04:50
00
Kto chce naháňať K/QOM-y na petržalskej hrádzi musí chodiť v správne ročné obdobie (zima) alebo v správne počasie (mrholenie a jemný dážď) alebo v správny čas: medzi 4 až 8-ou ráno.
01.08.2022 - 13:10:25
01
keyboard_arrow_up