a ja k tomu dodam, ze z mojho pohladu by prave taketo cyklotrasy mali mat nejaku adekvatnu nahradu - jednoducho po takychto "rekreacnych" zonach nemoze byt planovana "chrbtova" cyklotrasa... ci sa nam to paci alebo nie, hradza a podobne cyklotrasy vzdy budu vyuzivane roznym druhom ludi.. od mamiciek s kocarom, psickarmi, korculiarmi...
takze by mala existovat nejaka alternativa pre cyklistov, ktori sa potrebuju z nejakeho dovodu presuvat rychlejsie (prioritne tym myslim commute) - pretoze ak sa ocakava, ze clovek bude dochadzat do prace/skolyy/obchodu po hradzi 10km/hod - tak to radsej ludia sadnu do auta...
01.08.2022 - 13:16:09
00
Tak kto chce ist rychlejsie, moze ist na cestu medzi auta, cize vyber mensieho zla. Niektori ziletkari jazdia po Dolnozemskej a Panonskej.

Okrem toho, popri elektricke v Petrzalke sa buduje(momentalne skor nebuduje) subezne cyklocesta, ale tam to vzhladom na pocet zastavok, prechodov a krizovatiek nebude tiez na rychle presuny. Ale snad sa trochu rozlozi premavka medzi hradzou.
01.08.2022 - 13:23:19
00
Muso napísal:
takze by mala existovat nejaka alternativa pre cyklistov, ktori sa potrebuju z nejakeho dovodu presuvat rychlejsie (prioritne tym myslim commute) - pretoze ak sa ocakava, ze clovek bude dochadzat do prace/skolyy/obchodu po hradzi 10km/hod - tak to radsej ludia sadnu do auta...


Len malé upresnenie, bežní dochádzači do práce na bicykli práveže nemajú potrebu ísť rýchlo, na tempo, na K/QOM. Zvyčajne sú v civile alebo polocivile, majú bežné bicykle, nechcú sa spotiť a ani nevnímajpú cyklo ako šport ale ako dopravu...
Inak vcelku súhlasím, že alternatívnych trás nikdy nie je dosť.
01.08.2022 - 13:32:21
00
mizaky myslel som bezpecnu alternativu...
Jaroh suhlasim,ale ani commuter nebude chodit po hradzi na dlhsiu vzdialenost pod 15km/hod..
01.08.2022 - 13:55:15
00
Bezny commuter (~90% odpozorovany odhad) ma praveze rychlost do 20km/h na rovinke, skorej tak 15-17. Ak ma elektrac tak je to 20-25, ak ma spedelec tak ~30km/h
01.08.2022 - 14:20:53
00
Ohľadne nezodpovedných cyklistov, nie je nič horšie ako natrafiť na takého, ktorý robí zo seba machra a jazdí bez držania sa. Väčšinou na takých človek natrafí na tu riešenej hrádzi. Najhorší sú tí oproti. Stačí, že nabehne na nejakú nečistotu, kamienok alebo nerovnosť a zvrtne mu to rovno do vašej dráhy. Večne po nich ziapem na čo sú mu ruky. No honenie? Nedávno som mal podobnú príhodu na cyklovážskej magistrále pri Novom Meste. Bolo ráno nedeľa medzi 8-9 ráno. Nikde ani živej duše na hrádzi. Odrazu sa z bočnej na cyklocestu pripojil nejaký frajírek v anzugu ako z metalového koncertu keby išiel. Samozrejme ruky vo vačku a štýl jazdy na bicykli veľmi nestabilný. Ako som ho dobiehal, tak som na neho zhúkol HEJ, RUKY!!!! Tak sa zľakol, že ako lapol po tých riadidlách, strhol ich vpravo a vyletel z asflatky na šotolinový okraj cesty a zastavil. Nebol to môj úmysel ho takto vystrašiť a našťastie to ustál a nevysypal sa na tej šotoline. Niečo kričal za mnou a rozhadzoval rukami, ale pri tej rýchlosti 35 km ktorou som ho míňal som nepočul dobre, keďže mi vietor hučal v ušiach. Ale ako šoková terapia, nie je nič lepšie ako si takéto indivídum zapamätá na čo má ruky.
01.08.2022 - 14:45:23
00
nickovw08 napísal:
Ako som aj predpokladal,žiadne dieťa si ešte nevychoval,ale máš k tomu samozrejme najviac čo povedať,ak sa ti raz pošťastí mať svoje deti som zvedavý na tvoje reakcie keď tu bude mať niekto ako ty taký istý pohľad na vec a bude ťa presviedčať o tom ako máš vychovávať svoje deti aj keď p.i.c.u. o tom vie

Toto je asi najretardovanejsi nazor aky som tu poslednu dobu cital. Ludia co nemaju deti a neplanuju mat deti nemozu hovorit o tom kam deti patria a kam nie? Tebe tak ulieta logika bratranec jak holuby na namesti ked niekto zatruby.
01.08.2022 - 14:50:21
12
Jaroh, od toho tam tá hliadka je. Keď ľudia budú vedieť, že tam tie hliadky sú, tak upravia svoje správanie. Jasne že nechytia každého, to sa nedá. Ale bude tam hliadka a ľudia budú vedieť, že nemôžu robiť sprostosti. Teda aspoň väčšina. Ak tvrdíš, že to nefunguje, tak prosím, stačí stiahnuť policajné hliadky na cestách. Však nefungujú, načo ich tam potom máme, tiež riešia len ten 1 bod a nemôžu riešiť problém o 1km ďalej.
Za posledné 4 roky som na hrádzi videl len raz policajnú hliadku, aj to, keď sa pobili v krčme nejaký ľudia. A to tade chodím po najviac frekventovanej časti asi vôbec medzi čističkou a Starým mostom. Alebo hore na Železnej studničke, Biely kríž a okolie, kde je obrovské množstvo ľudí vidno max mestskú políciu, čo kontrolujú autá. Vo Frankfurte či v Londýne som videl, že jazdili policajné hliadky na bicykloch či koňoch po frekventovaných častiach, kde je veľa cyklistov a chodcov. Alebo aj peši dokonca.
01.08.2022 - 14:51:11
00
Relyful napísal:
Toto je asi najretardovanejsi nazor aky som tu poslednu dobu cital. Ludia co nemaju deti a neplanuju mat deti nemozu hovorit o tom kam deti patria a kam nie? Tebe tak ulieta logika bratranec jak holuby na namesti ked niekto zatruby.

Mozu, ale nastastie ich nazor bude vzdy mensinovy a teda nie relevantny ... a ked ta mozem pekne poprosit, vysvetli prosim tu logiku ...
01.08.2022 - 15:02:24
00
Ja som na hradzi policajne auto videl stokrat, aj blbca na bicykli co im vynadal, ze tam nemaju co jazdit, lebo to je cyklotrasa :))

George:
Jazdili sme po dvore, po namesti, po prazdnych chodnikoch.


- vyborne rady do BA, dvory rozlahle, namestia (pesia zona) ludoprazdne, chodniky ako stvorene na ucenie sa, ved decko iba spadne na cestu pod auto...

Ked som uz relativne davno skoro nabral dieta, ktore som pomaly dobehoval, cely cas islo pekne po svojej strane a presne v momente, ked som ho obehoval, to stocilo dolava. To uz som len reflexivne stlacil brzdy a urobil cez neho salto. To som vtedy este velmi prilbu nenosil (


Vodic ma zo zakona predvidat. Aj expert na bicykli, ktoremu je zatazko aby dal o sebe vediet a vali si to tak, ze spravi salto, ma predvidat. Cisto a iba tvoja chyba.
Lebo nielen decko, ale ktokolvek moze kedykolvek aj z objektivnych pricin zmenit smer ci rovno spadnut z bajku tebe pod kolesa. A ty ktory ides za nim mas ist tak, aby si ho neprizabil. Ty ho vidis, on o tebe nevie (opat - ty mu mas dat vediet ze ides).

By ma zaujimalo ci aj autom idete plnou rychlostou, aj ked na ceste vidite decko, alebo zviera. Neviem preco si na bajku myslite, ze vam ta hradza alebo cesta v lese patri.
01.08.2022 - 17:10:31
01
Jano1987 napísal:
Ak tvrdíš, že to nefunguje, tak prosím, stačí stiahnuť policajné hliadky na cestách. Však nefungujú, načo ich tam potom máme, tiež riešia len ten 1 bod a nemôžu riešiť problém o 1km ďalej.


Síce nie úplne dobrý príklad, ale v podstate presne áno. Dopravné policajné hliadky sú primeranu ilustráciou, ako nijako nepomáhajú zlepšovať situáciu na cestách. Máš snáď dojem, že sa v posledných rokoch nejako zlepšuje správanie vodičov? Že je menej pirátov, že viac ľudí dáva blinkre, že menej ľudí esemeskuje za volantom, že viac ľudí zapína svetlá v daždi, že sa viac dodržiava rýchlosť, atď atď.? Ja nie. A ako by tomu mohli pomôcť policajné hliadky? Nijako. Zbadáš policajtov, uberieš plyn. Prejdeš okolo nich a zase pridáš. Zbadáš policajtov, tak rýchlo schováš mobil, aby si potom dokončil hovor, keď okolo nich prejdeš.
Na to, aby mali hliadky na petržalskej hrádzi naozaj efekt, by ich by tam muselo byť každých sto metrov... Ja som za to, aby tam policajti behali na bajkoch, iste by to bolo trošku prínosné, ale nemyslím si, že by to niečo zásadné vyriešilo a už vôbec nie, že by si malé deti dávali väčší pozor na rýchlych jazdcov.
01.08.2022 - 18:15:29
01
Už som to konečne pochopil,keďže 35 ročný Jano aj s marianom jazdia rýchlo a bezpečne podľa všetkých pravidiel na tejto zemi a v priľahlom vesmíre tak to musia zvládnuť aj 5-rocne deti a keď náhodou nie tak rovno do polepšovne a rodičia za keter aby vedeli ako to chodí
01.08.2022 - 18:51:39
12
S akým obdobím porovnávame súčasnú situáciu na cestách? Posledných 5 rokov? 10? 15? Tu je štatistika počtu evidovaných vozidiel. https://www.minv.sk/?celkovy-pocet-evidovanych-vozidiel-v-sr Len medzi rokmi 2011-2021 pribudol 1 milión vozidiel. To znamená, že pribudlo šoférov na cestách. To isté aj pri cyklistoch na hrádzi. Pred 20 rokmi tam bolo pár cyklistov, žiadna masovka. Teraz ich je tam plno. Šanca že stretnem blbcov výrazne narástla. Kým pri šoféroch motorových vozidiel pomer blbcov k normálnym zostal zachovaný, dokonca sa zlepšil, pri cyklistoch rastie pomer blbcov k normálnym cyklistom, lebo ich nikto nekontroluje a cyklistom môže byť každý.

Otec si ešte pamätá, keď sa otvoril Prístavný most, že tade prešlo neskutočných 25 tisíc vozidiel denne. Po D1 medzi BA-TT pred 25 rokmi jazdilo nejak 25 tisíc áut denne. Ja osobne si pamätám, že po hlavnom ťahu BA-DS-Komárno, medzi BA-DS, že keď sme vyrazili tak 20 rokov dozadu v čase dopravnej špičky v piatok po obede, že sme nestretli viac ako 200 áut v oboch smeroch a to sme šli z Petržalky. Teraz len kým sa dostanem z Petržalky v dopravnej špičke, tak stretnem určite tých 200 áut.

nickovw08 chceš povedať, že 5 ročné dieťa je neschopné pochopiť a dodržať na hrádzi to, že má jazdiť pri pravom okraji pruhu? Že nemá kľučkovať po celej šírke hrádze? Už môj 3 ročný synovec na odrážadle, po novom na bicykli keď chodíme okolo Chorvátskeho ramena vie, že za tú čiaru v strede sa nechodí. To potom stojí na zamyslenie, kde zlyhal rodič.
01.08.2022 - 19:13:18
00
Nicko spravne. Oni dospeli chlapi mrncia na internetoch, ze 4rocne decka su decka a nevedia sa bicyklovat, cim im, dospelym chlapom, kazia ich veledolezite bicyklovanie :D :P Este dobre ze sa nechodia hravat aj na pieskovisko, uz ich vidim ako by ofucani hadzali o zem formicky a lopatky :)
01.08.2022 - 19:18:30
07
Jano1987 napísal:

nickovw08 chceš povedať, že 5 ročné dieťa je neschopné pochopiť a dodržať na hrádzi to, že má jazdiť pri pravom okraji pruhu? Že nemá kľučkovať po celej šírke hrádze? Už môj 3 ročný synovec na odrážadle, po novom na bicykli keď chodíme okolo Chorvátskeho ramena vie, že za tú čiaru v strede sa nechodí. To potom stojí na zamyslenie, kde zlyhal rodič.

Bohužiaľ alebo chvalabohu že nie všetky deti sú tak výnimočné ako 3rocny synovec nejakého Jána ktorý má problém pochopiť že dieťa v takom veku spoznáva tento svet a všetko ho zaujíma a ty ako rodič môžeš aj dušu vypustiť a neustále upozorňovať svojho potomka že sa jazdí vpravo keď ešte ani poriadne nevie ktorá je pravá a ktorá ľavá a keď ho jednoducho niečo zaujme na opačnej strane cesty tak ver tomu že tam pôjde a tu sa zase dostávame ku výchove svojich vlastných potomkov a nie požičaných od sestry či brata a keď začne vrieskat ako zmyslov zbavený tak ho vrátim ale je to tu zbytočné pretože ty si žiješ vo svojom kvázi dokonalom svete a keď ti ho nedajbože niekto naruší tak hneď tu vypisuješ slohove práce a jednoducho nechceš pripustiť iný názor ako je ten tvoj lebo len ty robíš všetko správne a ostatný sú len babraci ktorí zavádzajú či na ceste,cyklocesty alebo aj v obchode na rožky
01.08.2022 - 19:41:19
03
keyboard_arrow_up