Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
posledný komentár: 12. 7. 2025 o 14:30
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
mysli na to ze tuky maju 2x tolko Kcal ako cukry
ja by som zas chcel takych 75 ale budem rad aj za hocake cislo zacinajuce 7
v januari to bolo hnusnych 95
jordi ano obcas si take viem kupit. Lenze same o sebe to je malo, ked tam nafalam bezne pouzivane suroviny-ovsene vlocky, sus. ovocie, tak som stale natom istom. Preto pytam tie napady...
Kristina kde spominam kupovane? Vsetko ocom pisem je zasadne doma pripravovane, aj ked ano raz za cas sa uchylim aj ku kupovanym produktom, resp. jedlam. acidko, musli, granola, zalievane chia kase... Ale to je vynimocne za mesiac-dva.. Typicku ovs. kasu obcas nahradzame pohankovou, lenze to je cca to iste ak sa nemylim. Mandlove, sojove mlieko tiez pouzivam do takychto veci. Zmensit porcie uz nejde
Pre ukazku pripajam par jedal ktore casto jedavam, bomby ako palaciny a ovs. kasu tak raz za dva tyzdne cez vikend. Pomerne jednoduchou upravou som len s malym deficitom znizil sachre na pozadovany objem. (ten druhy jogurt-kopia je to co by som chcel docielit s vacsinou zauzivanych jedal, drobnou upravou pozadovana zmena, sachre z 40 na 20g.)
Ja uz mam ten jedalnik myslim dost vysponovany, preto sa mi tazko robia upravy a nahradzaju jedla. Napr. teraz mam v chladnicke tento peceny ranajkovy kolac z tvarohu, roznych semiacok, trochou vlociek a sliviek... Super vec, len stale je tam na to co chcem dosiahnut dost sachrov, preto ho jedavam len obcas. Nechcem sa tocit len v kruhu troch-styroch jedal (bez tychto obcasnych) ale hladam napady. Prechadzat stovky receptov, kde 98 zo 100 je na slano a z tych dvoch jeden nevyjde ma nebavi, zaujmali ma realne praktiky od vas
Tu hla fotka ked mi priatelka urobi na ranajky
Pripadne LC lavovy kolacik
LC kokosova rolada bez muky
Nech sa paci 🙂
Mlety xilitol je praskovy 😁
Napr. https://cdn1.interspar.at/cachableservlets/articleImage.dam/at/2020001767557/dt_zoom.jpg
Inak mne celkom funguje aj "cheat day". Dokážem si odoprieť keď mám motiváciu a viem, že odopieranie nie je "navždy", ale iba do určitého konkrétne stanoveného dňa.
Pri znižovaní hmotnosti som si uvedomila jednu zásadnú vec. Je veľmi dôležité po tréningu koľko toho "nezješ". To je celkom umenie neprepchať sa a po tréningu "nevyžrať" chladničku s vedomím, že však môžem lebo som spálila kopec kalórií.
Na druhu stranu nie je dobre po takom vykone ist nejaku dietku
Ja to aj tak nepeciem ale len jem a je to mnam 😄
Ty si daj pivo a slaninu a budes spoko
ja mám zaužívané raňajky 70g vločky, 80g mrazené ovko, 30g čoko proťáku, 20g orechy (rôzne), večer nachystané do krabičky v chladničke, ráno už len zalejem 250ml vody - nechať napučať a za 10min je aj zjedené.. rovnaké balíčky si robievam aj na prespávačky vonku akurát vynechám mrazené ovko (dám buď sušené, alebo nič, alebo nazbieram vonku
Skor som mysles napady na recepty ako napr. z klasickych proteinovych palaciniek, ktore su energeticka sacharidova bomba spravit trochu menej sacharidovu, podobne so spominanym jogurtom, aby sa to vvsak stale dalo jest a napady na dalsie.. Cim alternativnym nahradit mliecnu ryzu, ovsenu kasu....
Ja napriek mojej nízkosacharidovej, bezlepkovej a bezlaktózovej stravy si na každé ráno nachystám 5 PL ovsených vločiek, 2 ČL sušených hrozienok, 2ČL sušených brusníc, 2ČL slnečnicových semienok, 2ČL tekvicových semienok, 1ČL sézamu, 1ČL ľanu, 1ČL chia a po novom zalievam mandľovým nápojom. Donedávna som zalieval bezlaktózovým mliekom ale keďže takého mlieka a mliečnych výrobkov zjem cez deň veľa tak zmena. Ešte som si potvrdil že mám naozaj možno alergiu na sóju, lebo už dávnejšie som si všimol že moje kedysi obľúbené sójové rezy už nedávam a teraz sójové nápoje už vôbec a rovnako keď som jedol sójový "humus"
A neveril som tomu že sa to naučím ale moja ranná klasika je už zaliať vločky a Earl Grey čaj (zachutil mi, keď ho už *****rd toľko pil a ja som skôr na nearomatizované čaje), medzitým sa obliecť a potom sa normálne najesť. Doteraz som jedol kalorické buchty bez vlákniny až v práci, potom som bol samozrejme hladný celý deň, teraz si na olovrant zjem aj bezlaktózový cottage cheese s trochou OptiFibre alebo primiešanou paprikou. Práve u mňa tá vláknina bola kľúčová (tiež som jej mal chronický nedostatok) a moja ovsená ranná zmes má tej kvalitnej vlákniny hodne a trávenie sa mi poďakovalo.
Tu hla fotka ked mi priatelka urobi na ranajky
Pripadne LC lavovy kolacik
LC kokosova rolada bez muky
Neviem si predstavit po takychto ranajkach ist na 1,5-2 hodinovy bikovy trening. Kedysi pred siestimi rokmi bola moja vaha uvedena trojcifernym cislom. Od kedy som sa zacal venovat triatlonu a treningu troch disciplin moja vaha klesla na 80-82 kg a stale sa drzi ± 2 kg a to sa blizim k 60-tke. Stravujem sa normalne ziadne diety, zjem maso, cestoviny, halusky aj zakusky. Jedine obmedzenie je, ze si davam pozor aby som nejedol neskoro vecer, max. 17.30-18.00 hod vecera, neskor uz iba pripadne nejake ovocie. Plavat chodim najradsej skoro rano "nalacno". Pred behom si dam ranajky podobneho typu ako uvadzas, ale pred bikovym treningom sa slusne "nazerem" Prial by som vam vidiet, co vsetko zjedia spickovy triatlonovy profici pred pretekom. Mal som moznost to vidiet na vlastne oci v jednom hotely v St. Poltene. Neveril som, ze po takychto ranajkach sa moze chlapik postavit o dve hodinky na start Iromnana. Podotykam, chlapik ten half Ironman aj vyhral. Ale rano sa naladoval paradne.
no a co sa tyka ranneho 1,5-2h treningu tak to ranajkami uz nedobehnes, na to sa papa vecer. ked viem ze mam ist rano na nejaky svih kde budeme makat tak jem uz vecer (nie v noci) nejake dlhsie sacharidy (ryza, zemiaky, kukurica,..). rano to uz len dotlacim niecim rychlym (cokolada, nieco sladke, med, nutela, kava etc)
hmotnost a chudnutie zalezi od vela faktorov a u kazdeho je to inak. pokial dlhodobo mas kaloricky deficit tak chudnes. Predpokladam ze si nikdy nebol tlsty ani ked si mal tych 83. Je to ine ked clovek mal cez 130 tak niektore veci sa uz tazko vracaju naspat.
Ved prave, mas pravdu, maval som v mrazaku 1-2-3kg tatranskych cuco a pouzival do ranajok, a jaksi som postupne od toho upustil a nahradzal susenym. Musim sa k tomuto konceptu vratit a doplnit aj tym mrazenym
Prave preto si sladke ranajky nemam zaujem odopriet, (ak to tak vyznelo, aj ked neviem na zaklade coho) lebo to neni moj ciel ale len snaha trochu okresat sacharidy v nich a skusit zauzivat rezim sach. vln. Nechcem prisnu nizkosacharidovu dietu, nechcem ziadnu dietu, chcem trvalo o par % znizit prijem sachrov v zauzivanej strave. Novymi jedlami, moznymi nahradami surovin alebo zmeny celkoveho charakteru daneho jedla a pod. A naopak v pozadovane cielene dni ich spravne davkovat. Hadam nemusim vysvetlovat princip sach. vln, to teraz neni podstata...
Zatial dakujem za namety, nieco mi to uz dalo..