lto napísal:
Kenai: aj si si pozrel, ako vyzera cesta, kde sa to stalo ? Tam ti ziaden apex nepomoze, ta cesta je na sirku auta, nieco ti vyleti v zakrute do cesty a koniec. To je tak na 30km/h max. Podla fotiek to vyzera, ze sofer siel hodne rychlo a nic si nerezal, nemal kde. Podobny problem je na ceste Zelezna studnicka-Pekna cesta. Uz tam jazdi dost aut , aj kamionov a su tam blbe zakruty. Ale je to kusok sirsie.
Inac nechapem, preco vobec pleties do premavky apex, ked nejdes rychlo tak nan zabudni, len si s tym zbytocne pleties hlavu a naopak, mozes si s nim vyrobit pekny pruser.


Mas svoj nazor ja svoj. Na apex nezabudnem lebo to je ako by som ti povedal, ze zabudni ktora brzda na biku je zadna, alebo ze na ktoru stranu mas tocit pedale. Ci mas na ceste rezervu 5m alebo 5cm aj tak sa da jazdit nejaka stopa, inak to ani nejde. Teoria vedenia vozidla sa neobmedzuje len na to kadial ides, ale je to aj o brzdeni, pruzeni, rozhlade, drzani volantu, radeni, plyne..... atd. Mas uzku cestu len na sirku auta OK, nemozes na plno vyuzit idealnu stpu OK, ale este stale mozes robit 100 veci zle alebo dobre. A este moes vies motorku alebo bicykel a tam mas moznost ist late apex vzdy. Stopa bol len lahko pochopitelny a vysvetlitelny priklad preco sa vodici objavuju v protismere, ked to neplanuju. Na co sa tu niekto stazoval. Ani zdaleko to nie je prapodstata vsetkeho zleho.
No a potom je tu este samotne vozidlo: nove auta a specialne SUV permanente zlyhavaju v losom teste ziada elektronika to nezachrani. Ale ked si blbost kupis, nes si nasledky i ked to spada tiez do kategorie lebo lepsie nevie.
04.08.2022 - 22:31:29
00
All: ak tym obrzkom stale nerozumiete a netusite o com pisem UTFG. Zrejme je to pre vas moc zlozite, aleb pochopit nechcete. Tak alebo tak nema zmysel dalej vysvetlovat. Cast o mierke a sirke auta pri obrazku znaciacom smer pohybu uz ani hadam riesit nejdem . Lebo ak doplnim auto, budu vam asi chybat zrkadla a antena. Pripadne ma presvedcite, ze cesta je moc sirkoa, zatacka moc ostra, a na krajnici bude jama.... Tu ide o princip nie hodinu kreslenia. Odbornej literatury je dost, ak si ju aspon jeden z vas nastuduje, tak to ucel splnilo. Mozno zachrani zivot jemu alebo niekomu inemu, ked uz bude vediet lepsie.
04.08.2022 - 22:42:37
00
sledovat temu: x emailom x notifikaciami
04.08.2022 - 22:53:38
03
Kenai, prosím ťa, a keď ideš kúpiť rožky do tesca, tak aj meníš gumy podla toho či vonku prší alebo je sucho? Predsa len, tye apexe sa inie, ked leje...
04.08.2022 - 22:58:25
07
este som chcel nieco k teme apexov
thumb_up0thumb_down
04.08.2022 - 22:59:21
00
Jaroh napísal:
Kenai, prosím ťa, a keď ideš kúpiť rožky do tesca, tak aj meníš gumy podla toho či vonku prší alebo je sucho? Predsa len, tye apexe sa inie, ked leje...


Cele zle, pecivo nejem, do tesca nechodim, nakupije zena, a podla pocasia menim auta nie gumy. :rofl:

Clevek by vam to aj trpezlivo vysvetloval, keby som videl, ze to chete pochopit, ale na kolko vy nechcte pochopit, ale len najst nieco, aby ste si mohli robit posmesky, UTFG. 8)
04.08.2022 - 23:14:14
00
Zaujímavé teórie o zákrutach (ja neriešim nehodu ktorou diskusia začala). Presné kopírovanie zákruty má jeden veľký háčik - musíš dokonale poznať presné zakrivenie a priebeh alebo ísť preventívne adekvátne pomaly, napr. 40km/h, čo veľa z vás isto nebude robiť. Mne sa x krát stalo že zákruta sa nečakane zalomila viac ako sa zdalo a kto si pred zákrutou urobí priestor na neskoršie prípadne manévrovanie, tak vyhrá. A áno, v krízovej situácii je plné brzdenie v zákrute aj s pomocou ABS to posledné čo chceš zažiť a ja som zažil. Na to ani nemusíš prekračovať MPR. A áno máš ísť takou rýchlosťou aby si bol schopný v prípade nečakanej udalosti zastaviť, tak káže zákon. Lenže v praxi by to znamenalo nonstop jazdenie 40km/h vždy a všade a aj pri tejto rýchlosti sa môže stať, že nedobrzdíš… Takže k plnému vyhoveniu zákona dôjde len pri jazde rýchlosťou 0km/h. Aj na biku jazdite tak, že dokážete na 1m zastaviť ak vám niečo vyskočí do cesty alebo niečo bude v zákrute? Ja sa ako šofér desím len toho, že v zákrute niekoho zrazím - chdca / cyklistu - lebo naozaj nejazdím 40km/h vždy a všade. Radšej sa držím viac stredu vozovky ako krajnice
05.08.2022 - 01:12:18
21
Zakrutu co by ma prekvapila uz par rokov nepoznam :) odkedy som zacal jazdit s waze a pouzivam ho vazne ori kazdej jazde tak vcelku pekne vidim aka zakruta ma caka :)
05.08.2022 - 06:35:25
00
"Zakrutu co by ma prekvapila uz par rokov nepoznam" ... hovorí si 15 z 10 vodičov, ktorí sa vyrúbu v zákrute ... :-D
05.08.2022 - 09:09:58
08
Ja som sa neskutočne vytočil dva dni späť v Bitarovej pri ZA. Šiel som len nútený presun po ceste, s krpcom v shotgune. Z prava zastavil na hranici križovatky (z vedľajšej cesty) domiešavač. Bol som od neho cca 50m. Videl ma, autá nešli žiadne, čakal, keď som bol od neho tak max 5 m bomby na plyn a so smiechom mi vybehol do cesty. Totálny kkt. Keďže som to s malým nechcel hrotiť, zapísal som si EČV a zavolal do firmy, ktorej názov bol na domiešavači. Komunikoval som to najskôr s dispečérom, ktorý mi tvrdil, že s tým nemá čo urobiť. Tak som si cez známeho zistil kontakt na človeka vo vedení. Po pár minútach po zložení telefónu mi volalo cudzie číslo, zodvihol som a z telefónu na mňa reval cudzí chlap, že som mu spôsobil problémy v robote, že má ísť za šéfom a podobné kktiny. Že prečo veci neriešim ako chlap a podobné drýsty.
Nadiktoval som mu moju adresu, nech sa teda zastaví riešiť veci "po chlapsky".... Už druhý deň sa nik neukázal.
Vo veľkom aute je borec, ale na nohách obyčajný čuračik.
05.08.2022 - 12:31:42
019
Mohli mu trosku uliat na nohy z toho domiesavaca a postaviť do vodného toku. Akurát by bolo počkať na nejaký dážď, aby sa dvíha hladina vody
05.08.2022 - 13:30:14
01
Jaroh napísal:
"Zakrutu co by ma prekvapila uz par rokov nepoznam" ... hovorí si 15 z 10 vodičov, ktorí sa vyrúbu v zákrute ... :-D


skôr vodiči čo netušia kam letia.. :D hovorím že jazdím so zapnutým waze.. tá mapa ti dosť napovie aká zákruta ťa čaká :) a keďže to mám na displeji auta mám to stále v zornom poli :)

Francisek klobúk dole že si si našiel čas to riešiť až takto :y: je mi jasné že na 99% sa chlapík nezmení...ale malilinká šanca tam je že si uvedomí akú blbosť urobil..
05.08.2022 - 14:42:44
00
Zipsik napísal:
Zakrutu co by ma prekvapila uz par rokov nepoznam :) odkedy som zacal jazdit s waze a pouzivam ho vazne ori kazdej jazde tak vcelku pekne vidim aka zakruta ma caka :)


Ano, to funguje a hlavne za zhorsenej vidielnosti je to dobra pomocka. Len dufam ze vies ze rovnako ako teba neprekvapi zakruta, ani nikoho neprekvapi kde sa nachadzas ako rychlo ides a kam smerujes. Lebo presne tie data waze stale odosiela. Uz by to konecne mohli zacat pouzivat na vystavovoanie pokut, je to rovnako presne ako zonove meranie a vobec to nevyzaduje investicie. Len upravu legislativy. Pripadne ked niekto ujde z miesta nehody.
05.08.2022 - 15:26:46
00
Zipsik napísal:
hovorím že jazdím so zapnutým waze.. tá mapa ti dosť napovie aká zákruta ťa čaká


Prosim, vysvetli mi tu logiku. Čo vyplýva z toho, ze "vieš, aká zakruta ťa čaká"? Že do nej vojdeš rýchlejšie, než ako keby si ten Waze nemal?
05.08.2022 - 16:33:39
00
Nie, získaš nejakú predstavu o tom, aká zakruta ťa čaká a prisposobis tomu jazdu. Takmer takisto ako keď cestu poznáš a vieš, čo je pred tebou.

Tiež niekedy takto jazdím, že si na pristrojovke prepnem na mapu.
05.08.2022 - 16:57:48
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up