ivast napísal:
vrabc0
inak aj na videu čo si postol, Ben hovorí že na učenie si máš nájsť akurátnu lavicu, tie predstavy o učení sa na dvojke alebo vlnách sú imho blbosť ;-]

Ano ale chyba kontext. Ja pisem o dvojkach ktore su na urovni bunnyhop preskoku tycky, co nemaju na dlzku ani dva metre, ktore nie su uplne hlboke a su relativne bezpecne ak tam prijdes s tym ze zaklady uz mas. Ben vravi o tom ze tu lavicu na ktorej to uci nemas nahradit dvojkou rovnakej velkosti - to by bola blbost.
26.08.2022 - 17:19:30
00
Ten pocit z náročnosti trailu je imho do obrovskej miery závislý na tom, aký a ako nastavený bajk má človek pod sebou. Napríklad úsek plný kameňov a koreňov, ktorý na 100/0 HTčku síce zídem, ale v podstate "bojujem o život" a o nejakej radosti z jazdy sa rozhodne vravieť nedá, dám na obyčajnom 100/100 XC fulle prakticky s prstom v nose. Trail je stále rovnaký, ale ten subjektívny pocit náročnosti môže byť úplne inde.

Už len zmena tlaku z cca. 2.0 bar na cca. 1.5 bar vie zásadne zmeniť správanie bajku. Zručnosť treba mať, samozrejme, tiež, ale vhodný bajk vie takisto nemalou mierou prispieť...

Z môjho pohľadu treba len jazdiť a ona tie zručnosti časom prídu. Prípadne si zaplatiť nejaký z tých tréningov typu be a rider a podobne. Hlavne na to ale príliš netlačiť a predovšetkým nemať prehnané očakávania. Keď začnem hrať na gitare, tiež nečakám, sa že sa zo mňa do dvoch týždňov stane Eric Clapton :-)
26.08.2022 - 17:24:21
03
Pomimo temy z poslednych stran :
Dnes na krizovatke Tri bresty : dve cierne dodavky, pani a pan v takom tom rybarskom/reziserskom skladacom sedadle, dvaja pani na krizovatke a jeden v obleku, cervena paska na ruke s hakovym krizom. Vraj nieco natacali ale kamery nikde.
Zase nejaky historicky film?
26.08.2022 - 17:30:44
00
Tak podla videa som asi trojstrom uz siel. Ak ano, tak sa mi viac pacil hore kopcom :D ci to som siel iny a tento je na vyslap strmy?. Po dovolenkach tam veru hned pojdem odskusat najlepsi trail pre nas zacjatocnikov. Inak k tomu znaceniu. Nikdy som nechapal preco je tbk3 vyssia obtiaznost ako tbk2. Je sice pravda ze velke skoky obchadzam, tak mozno prave tie su na 3 tazsie ako na 2

A pre kenaia. Skus ist niekedy ohek a malokarpatsku salamu. Tieto traily by ti mohli sediet, imho
26.08.2022 - 18:51:39
10
Haloooo, admin kde si? Zdá sa že z toho tepla ľuďom mäknú mozgy... 5 strán bordelu...


Naposledy upravil luky64 dňa 26.08.2022 - 18:54:43, celkovo upravené 2 krát.

26.08.2022 - 18:53:04
012
Hosť napísal:
Kenai niekolko rychlych poznamok
- Vystrete ruky nie preto ze potrebujes silu v rukach ale preto ze ju nepotrebujes a tahas to efektivne telom. Vydrzis dlhsie vysiet na hrazde s vystretymi alebo pokrcenymi rukami?
- Pozri si niekedy ako ucia skoky v Karpatoch ....Evidentne nepotrebujes na ucenie sa trail zvlast na tvoju obtiaznost

Jasne ved som to napisal, ze bez vystretych ruk a tahania telom nedas taku silu a vysku. Aj som napisal preco tu techniku nepovazujem za vhodnu pre mna. Aj buny hop sa da bez vystretych ruk a hadzania taziska do zadu. Nebude to opat tak vysoke ale bude to lahsie na naucenie a bezpecnejsie.

Hosť napísal:
- Dakady davnejsie, este pred roznymi instruktormi co to teraz robia profesionalne, bola poziadavka ze tu nieco take chyba. Ja som bol natolko blby ze som si povedal ok, jazdit sice neviem dobre ale asi to bude lepsie ako ludia co chceli ukazat nejake veci a pozriet sa na to co robia zle. A chcel som si to skusit lebo rad ucim ludi. Takze sme dohodli prve stretko, bola tam skupinka ludi. Na otazku co teda nevedia a chcu sa naucit vsetci odpovedali skoky. Mal som tusaka ze skoky budu asi velke susto tak sme sli klopky. Myslim ze nikto tam nevedel jazdit klopku a cast tych ludi ani zakrutu. Druha hodina bola teda podobne tocky ako maju bearider na instagrame, par kamienkov este miernejsim kopcekom dole a na asfalte. Chalan tam hodil tigra hned na zaciatku a nebol schopny pokracovat dalej. Tym chcem povedat ze pred nejakym skusanim skokov musi vediet jazdec ovladat bicykel, vediet pracovat s taziskom. Super skola je pumptrack. A ked to vie az potom sa mozu skusat tazsie veci ako skoky, aj preto aby vedel nepodareny skok zachranit, aby zbytocne nezmetkoval, aby sa neucil hned niekolko krokov naraz a nerozbil sa niekde na malom zaciatocnickom skoku.

:y: Presne ako pises, suhlasim. Zacat treba na parkovisku. potom pumptrack a potom trail. Skakanie je len pumpovanie s inym nacasovanim. Kto chce vediet skakat musi najskor vediet pumpovat. Ma to iste vinimky (skoky s nizkou trajektoriou vo velkej rychlosti) ale vo vseobecnosti to plati.
Mimochodom si myslim, ze na to aby si bol dobry ucitel, nemusis byut dobry jazdec, musis byt ale aspon priemerny aby si to vedel predviest. Naopak vela vynikajucich jazdcov to nevie ucit. Lebo su vynikajuci pre ich uzasny talent a sami nevedia, ako sa to naucili na BMX ked mali 12rokov. Nevedia ako to robia, nevedia to vysvetlit, vedia to len velmi dobre predviest a to nemusi byt dost. Naopak, kto si to vydrel a nema to dane z hora si vsetkly chyby a neduhy sam vyskusal a odstranil. Nikdy nebude jazdecka elita, ale moze byt ucitelska elita, lebo ma pochopenie problematiky, ake niekto, kto to ziaskal lahko, nikdy nebude mat. Priklad takeho lektora je napr Lee McCormack.
26.08.2022 - 18:53:19
00
halopici napísal:
lol akoze takzo nechapem z toho co tu citam. Ked som ja zacinal bicyklovat tak nie ze neboli "traily" ale neboli anilen bicykle, nebolo nic len chut sa vozit. Jo a este existovala bikroska. Tu v iuvente uz niekto roztrtkal tak ze z nej uz nic nebude. A ta v raci je stale taka ista - pouzitelna. Potom si spominam ze sme ukradli jeden odpal skejterom. A samozrejme sa skakalo zo vsetkeho co sa skocit dalo (muriky , schody , billbordy atd.). Ak sa nejaky skok postavil tak v ziadnom pripade to nebola lavica pretoze nikomu sa ju nechcelo lopatovat... Samozrejme vsetko sa jazdilo na pevnakoch (caprnka, author, leaderfox).

A teraz si tu precitam tieto vyplakavania ako ludia nemaju podmienky.... neskutocne.... ste len lenivci co sa vyhovaraju, nic viac....

Toto je moja fotka spred 16 rokov chlapci !!!!


A na tu bikrosku si chodil ked si mal 40 rokov, ze. Nikdy si nemal nic zlomene, nikdy si nebol tak dotlceny, ze si nemohol ist na druhy den do roboty. To je to kam dospeli musia, ked dobikuju. Urcite si mal hipoteku a zivil rodinu, ked si sa tak zodpovedne choval sam k sebe. :facepalm:
To je ako ked mi tu pred rokmi niekto radil just send it bez zlomenin to nejde bud neskaces, alebo sa vysekas a tak sa naucis. Nuz su tu ludia co si tento pristup z viacerych dovodov nemozu dovolit.
Ak to myslis ako radu ako postupovat, tak je to velmi mizerna rada. Ak si sa chel ukazat mas moj obdiv tlieskam :clap:
26.08.2022 - 19:07:40
01
lapaloma napísal:
Tak podla videa som asi trojstrom uz siel. Ak ano, tak sa mi viac pacil hore kopcom :D ci to som siel iny a tento je na vyslap strmy?....
A pre kenaia. Skus ist niekedy ohek a malokarpatsku salamu. Tieto traily by ti mohli sediet, imho


Prosim nejazdi to hore kopcom. Je to zjazdovy trail, jazdi sa tam rychlo, su tam neprehladne miesta. Klopky je dost fuska udrziavat aj ked sa setria co je pri jazde hore dost problem, netreba tam zachytenia pedalom.
Salamu a ohek skusim, mam to troska daleko ale skusim, dakujem. Je to v plane uz vyse roka. Len ked mam 3-4hod na jazdenie musim si rozmysliet, kolko miniem jalovym presunom po zvaznici ci sedenim v aute.
26.08.2022 - 19:17:54
01
:facepalm: Kenai presne takto isto si vyplakaval v tejto teme uz pred rokom, a ocividne si sa za ten rok vobec nikam neposunul. Namiesto spamovania si uz konecne zaplat toho trenera.
26.08.2022 - 19:26:37
12
lapaloma išiel si aj časť pod zvaznicou do Vajnorskej doliny a nevidel si žiaden rozdiel?
26.08.2022 - 19:28:51
00
Pravda, tam som bol asi len raz, lebo sa mi stade nechce vracat. Vzdy chodim len po tu vystupovu cestu
26.08.2022 - 19:51:44
00
tak som siel pozriet ten trojstrom a mozem teda zhodnotit

zacnem tym dobrym:
je vidno kopec prace a dobrej, vidno ze sa na tom niekto namakal a celkom pri tom aj rozmyslal
klopenky som zvladol prekvapivo dobre a rychlo, jedna mi moc nesla
najlepsia cast mi prisla paradoxne ta posledna az za paletou

teraz to zle:
vyslap naspat je peklo, je to dost strme aby to cloveka odradilo to ist znova dokola, raz som to vyslapal a povedal som ze druhy krat hore uz nejdem
tie hlboke jamy (neviem ako sa tomu odborne hovori) su na moj bike trochu moc hlboke a kratke, skoro som si na jednej dal riaditkami po papuli
no a to co mna najviac na tom iritovalo su tie 4 polozene stromy (myslim ze su 4) ktore nejdu obist, clovek to musi preskocit. Btw nie vsetky skoky idu v pohode obist, niektore som musel tak krkolomne po boku cez patku skoku obchadzat. No ale prve tri polozene stromy som nejak dal ale ten stvrty co je za paletou je ovela hrubsi a teda vyssi. Tym ze za nim nie je vyssi podklad tak to daju len ti co vedia skakat alebo bunny hop. prvy krat som to nejak prekrocil druhy krat som si viac veril ze to skocim a dopadlo to tak ako to dopadlo

no a to mi pripomenulo preco taketo veci nejazdim
urcite nie na mojom biku, teleskop je tam velmi odporucany a modernejsia geo by tiez nebola na skodu

cize trojstrom mam odfajknuty a uz sa sem asi nevratim, nie je na to ziaden dovod
btw na tom access roade mate popadane stromy a cely trojstrom je celkom zafukany listim az som raz netrafil lajnu

Prílohy:

IMG_20220826_183948.jpg
IMG_20220826_183948.jpg 710.24 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20220826_190536.jpg
IMG_20220826_190536.jpg 303.67 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20220826_202046.jpg
IMG_20220826_202046.jpg 705.53 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20220826_203118.jpg
IMG_20220826_203118.jpg 138.74 KiB thumb_up0thumb_down

26.08.2022 - 21:01:29
03
foobar napísal:
:facepalm: Kenai presne takto isto si vyplakaval v tejto teme uz pred rokom, a ocividne si sa za ten rok vobec nikam neposunul. Namiesto spamovania si uz konecne zaplat toho trenera.


pobavilo :D
26.08.2022 - 21:55:04
00
Kenai aj mňa to pobavilo, že si máš platiť trénera😊. Hlavne keď som sa pozrel na hospodárske výsledky Confidence (ten názov vo svetle katastrofálneho stavu financií tej firmy vyznieva mimoriadne komicky). foobar bol len konštruktívny.
26.08.2022 - 22:07:13
00
scarinko napísal:
tak som siel pozriet ten trojstrom a mozem teda zhodnotit

zacnem tym dobrym:
je vidno kopec prace a dobrej, vidno ze sa na tom niekto namakal a celkom pri tom aj rozmyslal
klopenky som zvladol prekvapivo dobre a rychlo, jedna mi moc nesla
najlepsia cast mi prisla paradoxne ta posledna az za paletou

teraz to zle:
vyslap naspat je peklo, je to dost strme aby to cloveka odradilo to ist znova dokola, raz som to vyslapal a povedal som ze druhy krat hore uz nejdem
tie hlboke jamy (neviem ako sa tomu odborne hovori) su na moj bike trochu moc hlboke a kratke, skoro som si na jednej dal riaditkami po papuli
no a to co mna najviac na tom iritovalo su tie 4 polozene stromy (myslim ze su 4) ktore nejdu obist, clovek to musi preskocit. Btw nie vsetky skoky idu v pohode obist, niektore som musel tak krkolomne po boku cez patku skoku obchadzat. No ale prve tri polozene stromy som nejak dal ale ten stvrty co je za paletou je ovela hrubsi a teda vyssi. Tym ze za nim nie je vyssi podklad tak to daju len ti co vedia skakat alebo bunny hop. prvy krat som to nejak prekrocil druhy krat som si viac veril ze to skocim a dopadlo to tak ako to dopadlo

no a to mi pripomenulo preco taketo veci nejazdim
urcite nie na mojom biku, teleskop je tam velmi odporucany a modernejsia geo by tiez nebola na skodu

cize trojstrom mam odfajknuty a uz sa sem asi nevratim, nie je na to ziaden dovod
btw na tom access roade mate popadane stromy a cely trojstrom je celkom zafukany listim az som raz netrafil lajnu


Vyslap moc strmy, co nemas na to prevody ? Ja lemra nevytrenovana to v poho tocim 5x.
jamy? myslis ten jarok co sa tam krizuje z jednej strany na druhu ? Ci tie vlny v spodnej casti ?
Padnute stromy co sa nedaju obist idu prerolovat. Naoazj idu, Nemal by si ani chytit prevodnikom. Maju vyjazd aj zjad. Najhorsi je asi: ep1.pinkbike.org ale aj ten sa da opatrne a pomaly prerolovat ked nechces skakat.
Za paletou ? :o Ved ten ma hadam 18cm v priemere. Ved to je ta paleta vacsi schod, ci tam padlo nieco neve ? Zajtra pojdem pozriet. Myslis fakt tu vylestenu borovicu bez kory v odklonenej casti cca 20m pred koncom ?

Tak ked nemas teleskop mas aspon rychloupinak, nie? Moderna geo nezaskodi to sa hadat nebudem. Ale nie je nevyhnutnost jazdi to aj kamoska na tom biku z 80 rokov a este V brzdach 26" 10cm predstavcom dgtzuqphqg23d.cloudfront.net A zacala jazdit az cez covid. :muscle: Samozrejme ak nemas potrebu posuvat svoje schopnosti, tak sa nie je dovod kalicit. Na druhu stranu, ja mam na tom traily cas medzi top 15% a to jazdim HT a skacem vsetko, co tam je, okrem jedneho skoku co ma dopad do protikopca (Ten skok nie je ziaden pozitok na HT) Cize ked to davam ja, az tak tazke to nebude.
26.08.2022 - 22:23:44
00
keyboard_arrow_up