Jaroh: sloboda pohybu je garantovaná predsa. Nikde nie je napísané, že to človek môže vykonávať len peši.
04.10.2022 - 13:55:42
00
Ani že musí len autom...
04.10.2022 - 13:56:56
02
ja nechápem o čom tu točíte dokola, po našom poslednom odborovom guláši ostalo na mieste konania zopár áut kde vodiči neplánovali piť ale nakoniec si proste dali, a nikto s nich nemal pocit, že má ísť domov na aute. Na druhý deň si pre ne prišli. To je tak náročné byť normálnym človekom, že teraz tu musíte vymýšľať teórie ako zakázať autá, phm, alebo dokonca určovať kto ako a kedy sa má pohybovať?
04.10.2022 - 14:06:39
116
milos21 napísal:
Páči sa mi Kenaiov pohľad na vec, hoc sa ťažko počúva (ak pod vplyvom návykovej látky niekoho znásilním alebo zabijem, nemôžem za to), tak je to medicínsky jasná vec - taký človek v žiadnom prípade nie je pod plným vedomím. Jediná vec na diskusiu je, či si ten stav kvalitatívneho narušenia vedomia a psychiky navodím sám, dobrovoľne a s cieľom si ho navodiť (každé dobrovoľné podanie psychotropnej látky má úmysel si navodiť takýto stav). Tam je to tiež jasné - dobrovoľne požiješ omamnú látku a pod jej vplyvom niekoho zabiješ si za tento čin plne zodpovedný. Druhá vec do ktorej sa už nechcem púšťať, či je to priťažujúca alebo poľahčujúca skutočnosť - to je už trochu komplikovanejšie a sám na to nemám úplne vyhradený názor na každú udalosť, hoc na väčšinu vecí je to podľa mňa priťažujúca skutočnosť.


Ano, a ak chces posudzovat ci si navodil tento stav dobrovoelne musis posudit aj umysel s ktorym to robil. Priklad, idem autom na zurku kamaratovi a planujem sa vratit pon na druhy den mhd ci taxik. U kamosa si dobrovolne navodim stav ozralosti, lebo neplanujem viest vozidlo. No ale potom sa objavi kamoska co ma taha k nej domov ked ju odveziem a trva na tom ze bezomna nezaspi. No a pod vplyvom sa mi uz soferovat a dostat kamosku kam si len povie, nezda az tak zly napad. Teraz co ?
Navodil som si ozralost dobrovolne a uplne legalne, ale pod jej vplyvom som urobil chybne, protizakonne rozhodnuetie. :?: A to je najbeznejsi priebeh. Pripadne zatvaraju podnik, a niekto pride z napadom pokracujme u mna mam tam.... No a potom zaznie slavne: Ked ma nalozite do auta tak, nas tam odveziem. Nikto nezacne pit s umyslom porusovat zakon. Aspon dufam. Ak ano, takeho treba izilovat na trvalo, lebo je to sociopat.
04.10.2022 - 14:07:44
01
lapaloma napísal:
ja nechápem o čom tu točíte dokola, po našom poslednom odborovom guláši ostalo na mieste konania zopár áut kde vodiči neplánovali piť ale nakoniec si proste dali, a nikto s nich nemal pocit, že má ísť domov na aute. Na druhý deň si pre ne prišli. To je tak náročné byť normálnym človekom, že teraz tu musíte vymýšľať teórie ako zakázať autá, phm, alebo dokonca určovať kto ako a kedy sa má pohybovať?


Nepriamo si trafil klinec po hlavicke. Probm nie je alkohol, problem nie je mikrospanok, Problem je nekompetencia vodicov vseobecne. Alebo nedostatok ich "normalnosti". Problem je ako som to uz n krat napisal, ze vodicak ma kazdy, ci je ako pises "normalny" alebo nie.
04.10.2022 - 14:12:15
00
Kazdemu cip pod kozu, vyhodnocovanie centralne cez 5G, ked sa pokusis o nieco, 220V :D , ked nepomoze, omamit a hliadka odvlecie. Dufam,ze to necita nikto z vedenie Ciny :D
04.10.2022 - 14:14:41
10
220 je nič, ranu z elektrického oplotka pre hd 🤣 pre koňa stačí slabý, kôň je veľmi citlivý


Naposledy upravil corsair dňa 04.10.2022 - 14:18:28, celkovo upravené 1 krát.

04.10.2022 - 14:17:22
01
Kenai Teraz čo? Taký človek je plne zodpovedný za svoje konanie keď si stav opilosti spôsobil sám a dobrovoľne. Druhá vec je či je to priťažujúca alebo poľahčujúca skutočnosť, to je už na komplexnejšie posúdenie a závisí od prípadu k prípadu a závažnosti takého skutku. Za opilosť ako takú ho nikto nebude trestať, jedine tak v arabských krajinách.

Ja som len raz šoféroval pod vplyvom, keď som musel na svadbe posunúť kúsok odparkované auto, a keď som to robil vedel som, že nerobím správnu vec a nebolo mi všetko jedno. Ale posunul som auto o pár metrov a vypol motor, hotovo. Inak keď viem že šoférujem nepijem. Nepiť je jednoduché, aj keď všetci okolo mňa pijú. Stačí povedať nie (aj opakovane, lebo opití ľudia to nikdy plne nepochopia a skúšajú :) ). A kto nevie povedať nie, tak pre toho sú sanatória a liečebne.
04.10.2022 - 14:18:11
01
ltoTam to ale smeruje. To je logicky vyvoj politiky represie. Miesto zvysovania kopmeterncie vodicov a schopnosti ludi mysliet a slobodne sa spravne rozhodpovat, radsej zlepsime moznost systemu ludi kontrolovat a postihovat. Hlupy clovek je poslusnejsi a lahsie sa ovlada.
04.10.2022 - 14:18:49
00
Som z BA a pracujem v BA. Cesta dvere-dvere z domu do roboty autom ráno 15 minút, večer opačná trasa 20 minút. Tá istá trasa ráno MHD+pešibus 45-50 minút, večer 70-80 minút. , Súčet je 35 minút cesta autom, 115-130 minút MHD a peši. Každý deň by som na ceste autom ušetril 1,5 hodiny môjho času. Kolegyňa to má ešte horší pomer. Môžeme sa slobodne rozhodnúť, čo použijeme. Predpokladám, že keďže s tým máte vy dvaja taký problém, vyhrala MHD.
04.10.2022 - 14:19:47
03
milos21 napísal:
Kenai Teraz čo? Taký človek je plne zodpovedný za svoje konanie keď si stav opilosti spôsobil sám a dobrovoľne. Druhá vec je či je to priťažujúca alebo poľahčujúca skutočnosť, to je už na komplexnejšie posúdenie a závisí od prípadu k prípadu a závažnosti takého skutku. Za opilosť ako takú ho nikto nebude trestať, jedine tak v arabských krajinách...


Ano suhlas, len ja by som za tou represiou rad videl napravu/prevenciu. Cize ak je zodpovedny, ze sa ozral aj ked, rozhodnutie konat protizakonne nastalo az pod vplyvom, aky zmysel ho ma postihunt.
Ako si napisal, pod vplyvom sa nevie rozhodovat spravne, a ziaden trest ho to nenauci.
Pit moze legalne, za to ho predsa trestan nemozeme.
Tak za co a na co ho trestame ?
04.10.2022 - 14:27:10
00
Jano1987 prečítal si "A" a na "B" si zabudol, že investovať do verejnej dopravy

Ináč je mi ľúto, že sa ľudstvo zotročilo... Chodím do roboty aby som mohol pohodlne chodiť do roboty... WTF?
Nebrať osobne, sú ľudia, čo dajú celú výplatu na splátku auta...
04.10.2022 - 14:34:41
02
corsair ako chceš v tomto prípade investovať ešte viac do verejnej dopravy? Vytvoríš priamu linku odo mňa z domu ku mne do roboty? Pardon, ale to je kravina. V prípade mňa, či kolegyne proste tie spoje efektívnejšie ísť nemôžu. Nová linka by nič neriešila, lebo by ňou chodilo len pár ľudí. Verejná doprava nie je odpoveď na všetko. Vždy bude skupina ľudí, ktorým vyhovovať nebude.

Tak sú taký ľudia, čo dajú celú výplatu do auta. Sú taký, čo ju dajú do biku, domu, počítačov a hier, do domu kde bývajú, do oblečenia, na dovolenky... Dávajú peniaze tam, kde to uznajú za vhodné a do čoho chcú ich dať.
04.10.2022 - 15:02:57
01
Kenai napísal:
No ale potom sa objavi kamoska co ma taha k nej domov ked ju odveziem a trva na tom ze bezomna nezaspi. No a pod vplyvom sa mi uz soferovat a dostat kamosku kam si len povie, nezda az tak zly napad. Teraz co ?

To máš taký slabý charakter, že podľahneš???
To jej nevieš povedať, že fajku ti môže urobiť v kuchyni alebo v kúpeľní a vyspať sa môže s pocitom dobre vykonanej práce pod stolom alebo na schodoch?
04.10.2022 - 15:20:48
02
milos21: okres TS? :D Tam je to drsne, tam sa pije od kolisky. Este si asi mlady, ale ako budes starnut, bude to coraz tazsie :D
04.10.2022 - 15:36:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up