Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
1. ty ma mas bloknuteho, ci si zmenil nazor?
2. kto je ten endurak ? ziadneho som v diskusii nepostrehol a neviem tu ani nikoho co obhajuje chrapunske spravanie.
3. Zamietat tvorbu MTB trailov ako prevenciu jazdenia MTB jazdcov po TZ ma logiku hodnu aktualnej vlady
4. este stale mi nikto nevysvetlil, kde sa zakazuje jazda na biku po TZ
5. 2/3 toho useku su na ucelovej komunikacii a predmetne miesto konfliktu je na ucelovej komunikacii na 100%
6. nemas za co, rad poedukujem aj na buduce. Nemam rad hon na carodejunice, kde sa urci fackovaci panak najlepsie niekto co tu ani nie je a podme si kazdy kopnut lebo niekto videl, udajne nieco... Ved to je ako v materskej skole, ked je pani ucitlka na fajciarskej. To co som napisal su len fakty. Ak sa ti nieco z toho zda ako nepravda, mozes to rozporovat. Inak pokracuj radsej v mojom ignorovani.
PS: aby si tusil moj osobny postoj a realitu co v MK robim ja osobne. Totiz nie kazdy je tak zaslepeny svojou agendou ze a nedokaze zastat niekoho ineho.
Ja jazdim tak ako pises a dokonca kazdeho, koho minam aj pozdravim a podakujem mu. Som aj turista a travim viac casu v lese na peso ako na biku. Vsetky kolesa mam na shimano orachy lebo su nehlucne, casto fotim zver.
Na paralalnej turistickej znacke na TBK1 som videl bikerov zhodit tabulku zakaz vjazdu na biku, Postavil som ju holimy rukami zahrabal tretrami, pri dalsom kole bola vykopnuta zas, prezila presne 20 min. Ked ma minali 3 50tnici na bikoch iduci po tej turistickej znacke, cakal som ze dostanem kopanec ja, ako som staval tu tabulu. Ale nie len nieco zamrmlali a presli ostantativne okolo mna.
...
Tak ako sa nemá osádzať značka zákaz vjazdu všetkým vozidlám na lesné cesty (dupľom ak spĺňajú STN vyššie a nie je pochýb že sú doslova budované za účelom dlhodobého lesného obhospodárovania), tak neobstojí ani svojvoľná značka zákaz bicyklov na TZT ktorá charakterom nie je chodník. Čo som videl letecké snímky tak v tom úseku kde sa stal incident je CH SNP normálna účelová komunikácia - rozumej dvojstopová cesta (teda aspoň minim južný smer). Takže v oboch situáciach môžem značky ignorovať. Už je to o ohľaduplnosti, či idem na takú cestu kde sa ťaží 2 týždne v roku (značka tam je nosnstop) alebo sa idem každý deň kľučkovať medzi ľudí v rekreačnej ***** (časom aj miestom).
EDIT: aj keď pozerám, že je tam nejaká lokálna ochranná zóna, asi vyšší stupeň ochrany, čo by môj text vyššie negovalo.
EDIT2: tak nie, je to mimo zóny https://sk.mapy.cz/s/hodabapuna
A ked uz mate problem s nerespektovanim TZ tak, kolki ste podali protest proti trasovaniu Kaktusbike maratonu po modrej TZ (paralelnej k TBK1 a ASFALTKE)? Kde su osadene znacky zakaz vjazdu cyklistom. Ked vedia EN jazdit po asfalte maratonci nevedia ?
Z toho co tu dlhodobo pises su ti co hopkaju a maju zdvihy nadradena kasta ktorej sa my “bezny plebs” a turisti mame uhnut lebo oni sa valia po traili…
My bezny plebs sa nebudeme vyhrazat turistom a aj nadalej sa budeme snazit v ramci moznosti vychadzat s turistami co najlepsie aby sme neboli odkazani len na tie Ccka. Uplne najabsurdnejsie na tomto je ze to na konci dna robime pre takych ako ty. Lebo vy tych Cciek vela nemate…
Kto je nadradena skupina by som ti napisal, ale asi by som dostal ban. Kazdopadne biley heterosexual zijuci vo vychodnej europe, bez dusevnej choroby nou nie je.
V MK sa zda, podla politiky kompetentnych, ze nadradena skupina je kolega z uradu = polovnik, ktoremu sa prepacie uplne vsetko. A z beznych smrtelnikov je to majoritny volic. Cize chodec. Tomu sa buduje zo statneho vsetko mozne. Pre cyklistov sa buduju zakazove tabule, retardery, a tych par uzitocnych veci ako servisne body, traily ... su praca sponsorov a dobrovolnikov, ktori su radi ze vobec dostanu povolenie to urobit. Prispevok ci pomoc ani neckaju.
Mimochodom dusty rodie nie je nadavka, to je proste cyklista co jazdi mierny teren, ale schopnosti ma z cestneho biku. Dnes sa mu tusim po novom hovori gravel jazdec. Aj velka vecsina amaterskej XC a maraton komunity sem patri. Ich trening je zamerany na waty a vydrz, nie na techniku a zrucnost. Bol som tam vacsiu cast svojho bikovania, ziadna hanba. Je to taka ista drina ako cokolvek ine ak nie vacsia. Ale netreba odsudzovat niekoho, za to ze mu to nesedi a bavi ho nieco ine. Nazyvat ho lenivcom, za to ze nechce jazdit dlhe presuny po zvazniciach a klesaniu mimo singel hovori vyplytvana nadmorska vyska.
Mimochodom ako prvy priklad kvoli ktoremu si argumentoval ze je silna potreba jazdit tam kde sa nasi voleni zastupcovia rozhodli ze sa jazdit nema (a teda ze takych miest nie je vela) je napojenie na cerovku. Tak teda gratulujem k takemuto stupnu technickej obtiaznosti. Mimochodom zjazdovat z 3100m.n.m. bolo “trochu” technicky narocnejsie ako cerovka. Ked uz teda vies ako narocne jazdenie mam odjazdene
To ze obhajujes vyhrazanie sa fyzickym napadnutim rozoberat nejdem. Uz si pisal aj vacsie sprostosti…
OK, vysvetlim myslienkvy pochod lebo jazdim poslednu dobu s EN/AM jazdcami, aby som uz nebol tak velmi dusty roadie.
Ak napriklad jazdis TBK a chces ist dole smer Zelezna studienka ci nebodaj Kamzik, alebo Trojstrom, Vapenicky,Bystricky, Klanec alebo Collabo.... Tak cerovka je idelany trail na presun. V principe uvazuj nasledovne Ak nemas DH trail, tak beries trail po vrstevnici, ak ani to tak nech je to aspon hore kopcom aby som mohol potom nadmorsku vysku vyuzit na nejakom singli. Vsetko klesanie mimo singel je vyplytnana nadmorska vyska a streteny cas. Ked uvazujes podla takej logiky, pochopis trasu ktoru som sem dal. Cerovku vyuzijes ako obchadzku C na hrebeni, Vydricky ako obchadzku asfaltu. Tu cervenu TZ ako obchadzku asfaltu. Udolim Vydrice jazdim len hore, dole je to stratena nadmorska vyska. Rozumieme sa ? Samozrejme ak niekde mozem ist len po asfalte dole, nesadnem si do priekopy a nebudem plakat, ani nepojdem freeriede lesom, aj ked aj taki sa najdu. Ale ak mam sebemensiu sancu ist inak tak ju vyuzijem. Po tej inkriminovanej TZ jazdim len na useku, kde to je ucelova komunikacia a nasledne odbocujem po dalsej lesnej ceste na Krasnansky. Teda jazdil som, naposledy som tam bol minuly rok o takomto case. To tam este ziadne cedulicky neboli.
Zaverom. Respekt a ohladuplnost musi byt vzajomna. Ak mam tolerovat chodcov na cesticke pre cyklistov a to aj ked mi blokuju prejazd, tak preco nemozu turisti urobi nozaj 1 krok bokom? Pre nich je to ovela mensi problem, ako pre ziletkara brzdit a obchadzat nevypocitatelnu skupinku chodcov po trave, alebo nejakou strbinou. Viem to vzdy uhybam chyklistom ked spom peso a to nie jeden krok ale 2-3 me do lesa aby videli z daleka ze som mimo trail a ze nemusia brzdit, ba este obcas doplnim "Nazdar, uzivaj!"ci "Pekne! Ides!" Napriek tomu ze sa chodci motaju po cesticke pre cyklistov im nenadavam a som vdacny, ked len nezabaraju celu sirku a nemaju psa na volno. Zablokovat bicyklel iduci po cesticke pre cyklistu je podla mna adekvate braneniu volneho pohybu chodcovi.Ved zastavili vozidlo na verejnej komunikaci pre boha. Brani nejaky cyklista chodcom vo volnom pohybe? Stavia sa im niekto do cesty aby museli zmenit rychlost alebo smer ? NIE, a to ani ked porusiju vyhlasku. Tak kto je neohladuplny ?
Kto je nadradena skupina by som ti napisal, ale asi by som dostal ban. Kazdopadne biley heterosexual zijuci vo vychodnej europe, bez dusevnej choroby nou nie je.
Ocenujem tvoju potrebu bojovat za "spravodlivost" a utlacanych a zastavat sa nejakych primitivov, ktori nadavaju a vyhrazaju sa ostatnym.
Ale ten tupy rasizmus/homofobiu si strc niekam velmi hlboko...
Ty saso, bojujes len a len za seba a svoj egoizmus robit cokolvek sa ti zachce. Ked ide jeho velicenstvo a tlupa jemu podobnych, vsetci musia uskakovat lebo ON sa chce bicyklovat. Mentalita trojrocneho, ale ti zvacsa nie su rasisti. Hnoj. Admin vsetko ok, vytvarame tu priestor pre otvorene rasistickych, homofobnych bojovnikov?!
Nepomôže tu ani pokus obhajovať toto grobianstvo právnymi analýzami, ktoré majú dokázať, že si ten chodníček vytvorený pre turistov, môžu cyklisti aj tak prisvojovať. Mohli by sme totiž rovnako argumentovať, že zákon predsa nezakazuje nahlas grgať, prdieť a krikom obťažovať ostatných v reštaurácii...
Ospravedlnením nie je ani ačohentizmus, keď niekto v tejto debate vyťahuje prípady, keď chodci (na inom mieste) znepríjemňujú život cyklistom na ich vyhradenej trase. Tu sme na cyklistickom fóre, teda nevychovávame chodcov, ale "ťaháme za uši" nespratníkov z vlastnej komunity.
Mozes mat pravdu ludia su iracionalne, emociami zmietane bytosti. Cize ak riesia veci cez emocie nie cez fakty tak je to asi ako pises. Ale v jednom sa velmimylis. Ja neobhjajujem necie chovanie ci uz realne alebo vyfabrikovane. To co som napisal sa tyka jazdenia na EN biku a vysvetlil som preco aktualne riesenie je z mojho pohladu nevhodne a uprednostnuje stale tu istu skupinu do nekonecna. Vo vsetkom a byt rovnovaha. Tu chyba.
Preukazak som ze znacky zakaz vjazdu su na danomuseku protizakonne. Dokonca to ani nie su dopravne znacky cize co. To si uz moze ktokolvek zatlct kam chce cokolvek? Lebo medved?
Navrhol som lepsie riesenie ktore inde funguje bez problemu.
A som resvedceny ze problemy v skutocnosti robi segregovanie chodcov od cyklistov... vsetci sme ludia ja som jeden den cyklista jeden den turista. A teraz co jeden den mam volat po zakaz mtb druhy po zakaze vstupu na trail? Ja som rad ked vidim bikera co sa bavi na traily aj ked je to TZ aj ked tam nema co robit (udajne). Cim viac sa budu objavovat zakazove znacky tym viac budu ludia reagovat ako vraj reagovali obe strany. Ak by tam ta znacka nebola amiest toho by jeden pozdravil a uhol druhy podakoval mali hy obaja pekny den, ale nie tu musi mat kazdy len niecovzdy len pre seba a ostatni su zlo.
A v neposlednomrade, co teda robi MLBA pre mtbikerov aby sme nemali dojem, ze pesiaci su uprednostnovani.
Nepomôže tu ani pokus obhajovať toto grobianstvo právnymi analýzami, ktoré majú dokázať, že si ten chodníček vytvorený pre turistov, môžu cyklisti aj tak prisvojovať. Mohli by sme totiž rovnako argumentovať, že zákon predsa nezakazuje nahlas grgať, prdieť a krikom obťažovať ostatných v reštaurácii...
Ospravedlnením nie je ani ačohentizmus, keď niekto v tejto debate vyťahuje prípady, keď chodci (na inom mieste) znepríjemňujú život cyklistom na ich vyhradenej trase. Tu sme na cyklistickom fóre, teda nevychovávame chodcov, ale "ťaháme za uši" nespratníkov z vlastnej komunity.
Ja o voze ty o koze. Jediny co si nieco prisvojil su turisti. 2/3 toho useku su ucelova komunikacia, mozno aj viac. To zalezi od uhlu pohladu. Pozri si mapu pred vybudovanim tych 300m chodnika, tie cesty tam boli.
Za dalsie, uz po neviem kolkate. Nikoho neobhajujem, este nikto nepreukazal, ze je vobec dovod. Len vysvetlujem preco dane riesenie je nevhodne a nekorektne. Navrhujem ine ktore nevedie k roztrzkam a obliekaniu dresov chodci vs bikeri. A to o tom, ze tu si robime poriadok s valstmini sa mi paci. Odpoucam zavitat do tem ako Skusenosti s vodicmi, rip, skusenbosti s chodcami a psickarmi.... Tam tvoju pomoc velmi uvitam, tam je na programe permanentny hon na vsetkych okrem robenia poriadku si na vlastnom.
Tvrdis na zaklade coho. Ja som cital vyjadrenie preco to robili, nic o oddeleni cyklistov tam nebolo. A znova opakujem, takmer nic tam vybudovane nebolo. Cela ta cesta tam bola, kusok chodnika odhrabaneho nic nemeni.
A ked tvrdis, ze nejaka cedula osadena neviem kym, je nadradena zakonu a mozno nuo obmedizt niekomu uzivanie neicoho, aj ked ma na to zo zakona pravo, tak si urobme brigadu a na vsetky singlace vybudovane bikermi pre bikerov dajme zakaz vstupu chodcom. Co ty na to? Neva, ze je to protizakonne, podme segregovat! Ved treba chodcov segregovat pre ich vlastne dobro. Aby sa nahodou nemuseli uhnut a nepokazilo im to den. Nie je to tam pre nich zjavne bezpecne, ved sa tam pohybuju ti arogantni, zli, egocentricki bikeri pred ktorimi ich ma chranit ta znacka zakaz vjazdu cyklistom na tej TZ. Ja si myslim, ze by sme to z lasky pre nich mali urobit.