Skúsim ešte raz: neignorujú manuál. Skrátka si myslia, že ak majú automatické svetlá, tak tie riešia všetko za nich.
To, čo sa tebe zdá krištálovo jasné a samozrejme, je pre nich niečo úplne neznáme. Kúpili si auto s automatickými svetlami a tak si myslia….
Takze ignoruju manual….
Ehm….
Dokonca aj bez manualu… predsa v autoskole ucia ze stretavacky ti ukazuje aj na palubovke…tj. Ak je hmla a mne na palubovke nesvietia zapnute stretavacky… mam to okamzite riesit…
Bohuzial idioti rovnako ako ignoruju manual tak ignoruju aj take zaklady ako je plne obladanie auta…
Ale co sa cudujem… Prevazne su radi ze tu krabicu udrzia aspon na vozovke (v ramci pruhu to dokazu udrzat len ti sikovnejsi 🙈) na nejake tiesenie stretavaciek uz nezostava miesto….
Ako pise Jaroh, tiez mi chvilku trvalo na novom aute, kym som si vsimol, ze vzadu cez den nesvietim, pricom starsie auta mi svietili vzdy. Manual k novemu autu uz snad ani neexistuje, ale skusim pohladat, rad si pozriem implicitne upozornenie zadneho nesvietenia. Dnes mi rano v hmle preskakoval auto rezim, az som natvrdo zapol svetla.
A krabicu na vozovke udrzim aj v drifte, mozno aj v pruhu...
Len pre inšpiráciu. Stal som na semafore pri patronke (isiel som z Velocity). Predo mnou mestski fizli. Ostre oko si vsimne tabulku vlavo ( nie ze by tam musela byt. Co myslite, dali prednost autu co islo od IBM rovno k nam? 😁
To je dosť smutný stav znalosti cestných pravidiel vodičov, že musia mať takúto pomôcku pred križovatkou čo je najskôr nelegálny vizuálny odpad vo verejnom priestranstve. Aké ďalšie informačné tabuľky môžeme pre blbov v plechoviciach očakávať? “Pozor na červenú sa neprechádza cez križovatku.”
Tie zadné svetlá pri dennom svieteni sa menili v čase, nejaký čas bolo treba vzadu svietiť a vcul sa vzadu nesvieti. Záleží to od času homologizacie danej káry ...
Dnes som šiel ráno z Tatranských Matliarov do Bratislavy. Skoro každé auto, čo malo denné svietenie, tak bolo na ňom. V hmle. Neexistuje výhovorka, že mám automatiku, a neviem, čo mi svieti. Ak si nie som istý, tak kurňa otočím prepínačom svetiel, od toho tam je. K autám je manuál, aj keď nie vždy papierový, ale dá sa stiahnuť pdf od výrobcu. Tam sa vždy píše, že šofér má skontrolovať, aký režim svetiel mu aktuálne beží a ak treba, má svetlá prepnúť. Svetlá nie sú klíma, či rádio, že keď to neviem nastaviť, tak sa nič nedeje. Takže prečítať si stať o svetlách nie je problém. To že sa to nedeje, je čisto o lenivosti daných ľudí. Druhý extrém, stojíte v kolóne, či sa v nej pohybujete ako slimák a vypaľuje vám oči hmlovka auta 3m pred vami.
Ja som dnes svietil aj na bicykli a koľko som videl takých, čo nemali žiadne svetlo počas tej hmly...
Nastaviť svietenie zadných svetiel v režime denného svietenia sa da relatívne jednoducho, ale nejde to samozrejme bez diagnostiky na mnohých autách. Moje už svieti aj vzadu.
Dokonca aj bez manualu… predsa v autoskole ucia ze stretavacky ti ukazuje aj na palubovke…tj. Ak je hmla a mne na palubovke nesvietia zapnute stretavacky… mam to okamzite riesit…
Neukazuje. Môžem ti to ukázať. Alebo sa opýtaj nejakého suseda, čo má vw/škoda. Soudruzi z NDR to vymysleli tak, že indikátor je na vypinaci
Na octavii mi známy dorabal kontrolku, lebo ona tam aj bola, ale nebola sfunkčnená.
predsa v autoskole ucia ze stretavacky ti ukazuje aj na palubovke…
Ak si dobre pamätám, tak napríklad prvé Suzuki Swift nemá žadnu kontrolu stretávačiek, iba diaľkové. To, či máš alebo nemáš zapnuté stretávačky, vieš iba z polohy ovládača.
Neukazuje. Môžem ti to ukázať. Alebo sa opýtaj nejakého suseda, čo má vw/škoda. Soudruzi z NDR to vymysleli tak, že indikátor je na vypinaci
Na Octavii ročník 99 som síce nemal denné svietenie, ale zapnuté stretávačky som mal na palubovke signalizované. Fabia ročník 2010 má denné svietenie a aj signalizáciu stretávacích svetiel.
Ja som dnes svietil aj na bicykli a koľko som videl takých, čo nemali žiadne svetlo počas tej hmly...
Nastaviť svietenie zadných svetiel v režime denného svietenia sa da relatívne jednoducho, ale nejde to samozrejme bez diagnostiky na mnohých autách. Moje už svieti aj vzadu.
Na octavii mi známy dorabal kontrolku, lebo ona tam aj bola, ale nebola sfunkčnená.
Attachment:
F293C465-A836-482B-AD3E-A5DD6C4F0791.jpeg
Chces mi fakt povedat ze henta zelena kontrolka zapnutych stretavaciek proste nefungovala? ??
Este som nemal auto ktore by neukazovalo ze su stretavacky zapnute ked su zapnute ?kazdopadne ak to aj niekde je tak debilne… vodic je zen kto je povinny si odsledovat ake svetla ma zapnute….
Na Islande sú DLR bez koncových svetiel zakázané, napriek tomu to tak automobilky veselo predávajú. Pri tých častých bielych tmách je to pekne nebezpečná vec, špeciálne pri miestnej obľúbenosti bielych áut... Inak ma prekvapuje, že taká globálna automobilka ako Toyota to neumožňuje zapnúť ani pri modeloch, ktoré sa predávajú po celom svete.
Zipsik, nefungovala. Potlač tam síce je, ale podsvietenie nie.
JoKo, aj na superbe 2 bola kontrolka stretavacich svetiel a na passate b7 nebola, čo sú generačne rovnaké autá. Nemal som ju ani na Alhambre. Záleží od koncepcie prístrojovej dosky.
Pre mna urcite, ked ma akokolvek prebehnu, len nech uz su prec. Viem sa vziti do toho sofera, co sa mozno niekam ponahla a musi 2 min vrcat za mnou a kochat sa vyhladom na moje paozadie (keby aspon na zensku, ale na mne fakt niet co obdivovat). Po dvoch min si musi spievat: Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
A to fakt za sebou nechcem. Mam sa celkom rad. Ked mam nieco za sebou nemam to pod kontrolou a nerad nechavam iniciativu niekomu, na koho sa nemozem spolahnut.
Ale ja to nema rad ani ked som v aute. Tam ale mozem aspon pridat a ist prec. Uplne najradsej to mam ked idem presne MPR a niekto idealne s dodavkou alebo suv sa mi tlaci na zadok, ked idem na sportiaku. Ked budem musiet slapnut na brzdu, zastavi az ked ma prejde vrchom celeho. To ze ponadomna vidi lebo som brucholaz je mu prd platne. Nema sancu, ani keby isiel s nohou na brzdovom pedale. Auto mi brzdi na polovicnej vzidlenost a to este ani neratam reakcnu dobu. Asi este nevideli ako vyzera zadny batozinovy priestor od porsche, alebo co
corsair Zjavne si zacal zakazanu temu. Inak by sa na nas vrhli zo vsetkych stran. Takto asi radsej kazdy cusi, lebo priznat, ze mas pravdu nemoze a proti argument nejestvuje.
zaujimave ze v civilizovanych krajinach toto vobec netreba riesit a mam slusnu istotu ze ked ma predbiehaju tak ma predbiehaju relativne bezpecnym sposobom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To, čo sa tebe zdá krištálovo jasné a samozrejme, je pre nich niečo úplne neznáme. Kúpili si auto s automatickými svetlami a tak si myslia….
Takze ignoruju manual….
Ehm….
Bohuzial idioti rovnako ako ignoruju manual tak ignoruju aj take zaklady ako je plne obladanie auta…
Ale co sa cudujem… Prevazne su radi ze tu krabicu udrzia aspon na vozovke (v ramci pruhu to dokazu udrzat len ti sikovnejsi 🙈) na nejake tiesenie stretavaciek uz nezostava miesto….
A krabicu na vozovke udrzim aj v drifte, mozno aj v pruhu...
To je dosť smutný stav znalosti cestných pravidiel vodičov, že musia mať takúto pomôcku pred križovatkou čo je najskôr nelegálny vizuálny odpad vo verejnom priestranstve. Aké ďalšie informačné tabuľky môžeme pre blbov v plechoviciach očakávať? “Pozor na červenú sa neprechádza cez križovatku.”
Ak si dobre pamätám, tak napríklad prvé Suzuki Swift nemá žadnu kontrolu stretávačiek, iba diaľkové. To, či máš alebo nemáš zapnuté stretávačky, vieš iba z polohy ovládača.
Na Octavii ročník 99 som síce nemal denné svietenie, ale zapnuté stretávačky som mal na palubovke signalizované. Fabia ročník 2010 má denné svietenie a aj signalizáciu stretávacích svetiel.
Chces mi fakt povedat ze henta zelena kontrolka zapnutych stretavaciek proste nefungovala? ??
Este som nemal auto ktore by neukazovalo ze su stretavacky zapnute ked su zapnute ?kazdopadne ak to aj niekde je tak debilne… vodic je zen kto je povinny si odsledovat ake svetla ma zapnute….
JoKo, aj na superbe 2 bola kontrolka stretavacich svetiel a na passate b7 nebola, čo sú generačne rovnaké autá. Nemal som ju ani na Alhambre. Záleží od koncepcie prístrojovej dosky.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A to fakt za sebou nechcem. Mam sa celkom rad. Ked mam nieco za sebou nemam to pod kontrolou a nerad nechavam iniciativu niekomu, na koho sa nemozem spolahnut.
Ale ja to nema rad ani ked som v aute. Tam ale mozem aspon pridat a ist prec. Uplne najradsej to mam ked idem presne MPR a niekto idealne s dodavkou alebo suv sa mi tlaci na zadok, ked idem na sportiaku. Ked budem musiet slapnut na brzdu, zastavi az ked ma prejde vrchom celeho. To ze ponadomna vidi lebo som brucholaz je mu prd platne. Nema sancu, ani keby isiel s nohou na brzdovom pedale. Auto mi brzdi na polovicnej vzidlenost a to este ani neratam reakcnu dobu. Asi este nevideli ako vyzera zadny batozinovy priestor od porsche, alebo co