ahojte, mam kluky FC-MT610 s (30T) prevodnikom rad by som ho vymenil za vacsi 34T.
moja otazka znie, nakolko povodnu retaz asi tazko budem vediet pouzit, ako urcim dlzku novej pre ten 34T prevodnik? Logicky mi to pride tak, ze k povodnym clankom retaze pripocitam tie zvysne 4 clanky ( teda 4 zuby) naviac.alebo blbost?
Inak ako som pozeral tak jednoprevodniky pre tieto kluky s roztecou 96mm su momentalne nedostupne...
Ja bežne obmieňam pri jednej dĺžke reťaze 34T a 32T X 12. Testoval som to aj s 30T. Bolo to funkčné ale sa mi už vizuálne nepáčil záklon ramienka pri zaradení 30x10.
K tomu videu mtbiker treba dodať, že je sčasti zavádzajúce. Ten chlapčisko v ňom hovorí o troch spôsoboch namerania správnej dĺžky reťaze a to je podvod. Pri jednoprevodníkových systémoch je jeho rada 2 a 3 nanič. Treba sa riadiť radšej linkom na Kindov obrázok.
takze chapem to spravne, nahodit novy prevodnik 34T, nahodit retaz na prevodnik a najvacsi pastorok kazety a pridat 4-5 clankov +spojka v pripade hardtailu? to bude vysledna dlzka rataze pri novom prevodniku?
Práve toto aj ja riešim; menil som 30t prevodník za 32t prevodník. Otázka znie: je nutné pridať jeden článok reťaze, aby to správne radilo, nedošlo k namáhaniu pohonu a pod.?, alebo netreba. Ak treba, ako predĺžiť reťaz o jeden článok, keď nity nie sú? Ako to riešite?
Na obrázkoch je vidieť porovnanie dĺžky reťaze u 30t a 32t prevodníku. A zaradený ľahký/ťažký prevod na 32t prevodníku (je to v poriadku, jazditeľné)?
Na poslednom obrázku je dĺžka retiazky OK. Pri zmene prevodníka z 32 na 30T by bolo vhodné ubrať 2 články.
A nemyslíš to naopak? Lebo, ak si odpovedal mne tak ja som menil z 30t na 32t, čiže pridávam články (0-1-2 články?) a zaujíma ma ako ich pridať? (jediné čo ma napadá len nepridať nič, alebo kúpiť novú a skrátiť). A ten posledný obrázok je práveže fotený už na 32t prevodníku, pričom články som nepridával, takže ak je to tam ok, tak asi aj celkovo, nie?
vďaka za nasmerovanie. išiel som podľa manuálu shimano a mám 6 voľných článkov, ale reťaz má trochu previs, nedá sa natiahnuť aby zapadla o zub skôr, tak by to bolo 7 voľných článkov. keby dva vyberiem zostanú 4 voľné články. malo by to byť teda OK, pojazdím a uvidím
Nepises na ako bikeu, teda HT alebo full. Pri fulle su 4 clanky malo. Podla Shimana by to malo byt 6-7 plus rychlospojka. Ak si na HT, tak 4 clanky plus rychlospojka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
/tak to uz ano pri tom rozdiele 4 zuby to uz je asi dost poznat, preto by som siel skor do novej retaze pri tom 34t prevodniku
tu je obrazok https://www.mtbiker.sk/forum/post1691302.html#p1691302
tu video https://youtu.be/0Kww5eOL2-8
Na obrázkoch je vidieť porovnanie dĺžky reťaze u 30t a 32t prevodníku. A zaradený ľahký/ťažký prevod na 32t prevodníku (je to v poriadku, jazditeľné)?
pre HT by bolo OK, pre full-sus Shimano odporuca dlhsiu, skus ten lahky prevod pri vyfuknutom tlmici (zalezi o kolko sa natahuje zadna stavba pri pruzeni)
A nemyslíš to naopak? Lebo, ak si odpovedal mne tak ja som menil z 30t na 32t, čiže pridávam články (0-1-2 články?) a zaujíma ma ako ich pridať? (jediné čo ma napadá len nepridať nič, alebo kúpiť novú a skrátiť). A ten posledný obrázok je práveže fotený už na 32t prevodníku, pričom články som nepridával, takže ak je to tam ok, tak asi aj celkovo, nie?
pre HT by bolo OK, pre full-sus Shimano odporuca dlhsiu, skus ten lahky prevod pri vyfuknutom tlmici (zalezi o kolko sa natahuje zadna stavba pri pruzeni)
Podľa toho som išiel aj fotil rozdiel medzi pôvodnou dĺžkou reťaze na 30t prevodníku (od výroby) a 32t (tie dva obrázky)
prosím o radu, menil som 36T prevodník za 34T. o koľko článkov mám skrátiť reťaz?
prosím o radu, menil som 36T prevodník za 34T. o koľko článkov mám skrátiť reťaz?
nahod to pojazdi, uvidíš či bude treba jeden članok...
fotka z prvej strany ti napovie