mam Gabbu convertible uz par rokov a rukavy som odopol ak 5x tak moc. za mna zbytocnost, akurat zbytocne kurv1tko kedze su tam zipsy
13.11.2022 - 15:46:49
00
Ja sice nemam Gabbu atd, ale tiez mam bundu s odopinacimi rukavmi a pouzivam to ako vetranie. Je to lepsie ako rozopnut zips pod krkom, ten rozopinan len do kopca. Tie rukavove mozem mat kusok rozopnute aj dole kopcom a aspon mi nefuka na hrud.
13.11.2022 - 15:59:30
00
Za mňa Perfetto ..s rukávmi. Odopinacie som nevidel dôvod u mna. Pred rokom som sa správne rozhodol
Pod to len sietku....
A včera 2 h 40 min výlet s teplotou od 12 do 6 a pohoda.
13.11.2022 - 16:55:37
00
U man maju rukavy zmysel hlavne ked chodim ro roboty rano pod 10 a na obed 18
13.11.2022 - 17:21:09
00
Neviem ako je natom nova Gore Phantom, ale hlavny rozdiel bol v tom, ze Phantom mal chrbát z dost tenkeho materialu (asi vhodnejsie ak nosis napr. ruksak). Ja mam staru Gabbu s dlhym rukavom a len teraz som kupil perffeto Convertible a teraz na jesen bolo viacero dni, ked bolo rano chladno tak som si dal Gabbu (este som nemal perfetto) a cez den ako vyslo slnko, tak som lutoval, ze nemozem odopinat rukav. Nevyuzijes to mozno tak casto, ale ma to aj svoje vyhody.
13.11.2022 - 17:35:00
01
Dakujem za rady.Ja convertible zvazujem preto,lebo rano do prace je kosa a dost casto z prace prazi slniecko a tam pocitam,ze rukavy by isli dolu.
13.11.2022 - 17:43:15
00
do prace to ma vyznam, na vyjazdy moc nie. ja chodim do prace kusok na biku tak ja si dam rifle a budnu, alebo mikinu. cyklo oblecenie mam len na vyjazdy.
13.11.2022 - 17:47:21
03
Asi by som si ich skúsim niekde. Strihovo sú iné a vyberal podľa toho. Perfetto je priliehavejšia, Phantom voľnejšia.
13.11.2022 - 17:59:31
00
Na perfette sa mi pacia odvetravacie zipsy pod pazuchami
13.11.2022 - 18:02:54
02
perfetto je tiez z GORE-TEX INFINIUM len pisu ze v predu je warm cize s jemnym flisom. ak ho gore nema tak nebude taka tepla - co je podla mna aj vyhoda - bunda bude mat vacsi rozsah teplot s vhodnym spodnym pradlom.
inak priedusnost a funkcnost bude rovnaka - hlavny rozdiel je v strihu kde perfetto vyzaduje sportovu chudu cyklisticku postavu. gore robi volnejsie strihy. rozdiely budu v roznych vychytavkach a pod. lenze tie su ti na 2 veci ak strihovo nesadne - to je myslim najdolezitejsie - aby nikde nebola volna (aby ti pod nu nepodfukovalo, ani nikde netahala - dlzka rukavov, velmi dolezity je golier).
co sa tyka chrbta co tu niekto spomenul - u castelli sa to oznacuje ako verzia light - tie nemaju zadne casti membranove. u gore neviem - mavaju vacsinou tak mizerne popisy ze clovek ani nevie co to je za oblecko, z coho to je a na co je to urcene. treba si na to dat pozor.
13.11.2022 - 18:50:23
00
suhlasim s tým, že GORE bude volnejšia. ja teda mám perfetto, xxl, to najväčšie, mám 108 kg a 186 cm a dá sa to :) .. ale gore bude volnejšie

arrow_leftGusto0 napísal:
perfetto je tiez z GORE-TEX INFINIUM len pisu ze v predu je warm cize s jemnym flisom. ak ho gore nema tak nebude taka tepla - co je podla mna aj vyhoda - bunda bude mat vacsi rozsah teplot s vhodnym spodnym pradlom.
inak priedusnost a funkcnost bude rovnaka - hlavny rozdiel je v strihu kde perfetto vyzaduje sportovu chudu cyklisticku postavu. gore robi volnejsie strihy. rozdiely budu v roznych vychytavkach a pod. lenze tie su ti na 2 veci ak strihovo nesadne - to je myslim najdolezitejsie - aby nikde nebola volna (aby ti pod nu nepodfukovalo, ani nikde netahala - dlzka rukavov, velmi dolezity je golier).
co sa tyka chrbta co tu niekto spomenul - u castelli sa to oznacuje ako verzia light - tie nemaju zadne casti membranove. u gore neviem - mavaju vacsinou tak mizerne popisy ze clovek ani nevie co to je za oblecko, z coho to je a na co je to urcene. treba si na to dat pozor.
13.11.2022 - 18:59:28
00
No neviem ci pri prazivom slniecku pomoze iba zhodit rukavy. Torzo tak ci tak prepotis. Lepsia volba je zetepleny dres s dlhym rukavom v kombinacii s membranovou fukerkou, ktoru vies kompletne zhodit dolu. Ten komfort je neporovnatelny.
13.11.2022 - 19:30:08
02
caute, ako sa ochladilo tak opat riesim zimny setup, lebo mi len klasicke zateplene dlhe nohavice nestacia (teda jedine ak dam nieco navrch...). pozeram dva modely nizsie, neviete mi niekto povedat ci maju membranu na zadnej casti alebo len v predu?
https://www.moolbike.cz/panske-cyklisticke-kalhoty/bbw-353-wind-block-kalhoty-dlouhe/
https://www.gorewear.com/de-de/c3-gore-windstopper-traegerhose-100337

pripadne dat tip na model, ktory je extra teply/neprefukavy v partiach od kolien vyssie?
13.11.2022 - 21:47:11
00
Už sa ochladilo už bolo treba kúpiť zimný dres. :)

Prílohy:

image1(1).jpeg
image1(1).jpeg 179.8 KiB thumb_up1thumb_down

image2.jpeg
image2.jpeg 228.84 KiB thumb_up1thumb_down

14.11.2022 - 15:22:48
00
Gore infinium s flisom iba do chladného počasia pod 10°C. Moc to nedýcha a proti dažďu to neochráni. Mám https://saddleback.co.uk/collections/sportful-mens-jackets/products/sportful-aw21-tempo-jacket?variant=40353004027989
Zatiaľ som jazdil iba 10+ a vždy som sa spotil alebo premokol.
Gore bunda čo vozím do práce je super. Má voľný strih ako sa tu píše, ochráni proti dažďu a aj dýcha. Vozím ju od 0 do cca. 18°C. To Infinium ma zatiaľ neoslovilo. Možno sa musím naučiť to obliekať.
15.11.2022 - 00:38:56
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up