V piatok som sa vracal po 23:00 domov, a prosím pekne, na ceste 507 za odbočkou na Sedmerovec, smerom na Pruské, ako je tých pár domov a 50ka, tak tam z idúceho auta po mne ktosi hodil vajce do chrbta, to som zistil až doma, keď som sa pozrel a mal som zabrindanú bundu a sack. Tam, keď to hodili, cítil som silné buchnutie, a nešlo mi do hlavy, že čo to, a ani na aute som si nič podozrivé nevšimol, išli nad 50, EČV v tme som nestihol prečítať. Tak vyzerá to, že si asi budem musieť spraviť zbrojný preukaz a zaobstarať zbraň, alebo aspoň perkusnú pištoľ, lebo človek nevie, kde-kedy na akého psychopata narazí.
Dnes pri mne v Marcheggu stáli svätý. Oproti mne sa rútila dodávka cca 70tkiu a tesne pred tým ako sme sa míňali tak začala prudko flekovať bez prerušenia a keď sme sa minuli iba som sa za ňou pozeral čo robí a bralo ho to k pravému obrubníku, kde stála zaparkovaná druha dodávka. Náraz a stočilo ho to 180 stupňov. Ísť o 5 sekúnd neskôr tak ma pri tom ako ho stočilo cez môj pruh, zachytí zadnou častou a už by som evidentne dnes svoj výjazd nedokončil.
To aj ridenie bicykla a este daleko horsi je buldozer, bager, alebo tank. A z mojej skusenosti ale najviac agresivity vytahuje na povrch riadenie kocaru.
JOLI stastie. Nebol mozny dovod brzdenia ten,ze vacsia dodavka Mobelixu sa rozhodla odist? Na foto nevyzerá uplne zaparkovana a myslim, ze ani ten silny naraz by ju az takto neposunul
JOLI stastie. Nebol mozny dovod brzdenia ten,ze vacsia dodavka Mobelixu sa rozhodla odist? Na foto nevyzerá uplne zaparkovana a myslim, ze ani ten silny naraz by ju az takto neposunul
Keďže som videl celý náraz tak nie. Mobelix dodávka stála pekne v parkovacom výklenku. Ten náraz mohol byť tak v 50tke, takže tú dodávku postrčil nárazom do cesty a jeho pritom otočilo o 180 stupňov. Myslím, že je dosť zreteľné ako rozbil celý predok auta a hlavne pravú stranu.
Dôvod prečo ho to zviezlo do strany bolo to flekovanie. Nechápem čo ho viedlo k tomu v rýchlosti 70 km dať brzdu na podlahu, keďže som celú situáciu videl ešte ako sa proti mne rútil a tesne ako sme sa minuli proste zablokoval kolesá a už to len pišťalo. Ako kedy v tej rýchlosti zatiahol ručnú brzdu. Lebo toto je nová dodávka a tá ma už ABS. v základe. To by také dve gumované čiary po pneumatikách neurobilo. Alebo nejaká iná technická závada, nečakané zablokovanie kolies. Ani v tej chvíli nešiel nikto po ulici ani na jednej strane chodníka. Prázdna ulica iba rútiaca sa dodávka s prekročenou rýchlosťou v obci.
Podla mna ten mobelix trcal do cesty. Tie brzdne stopy idu rovno a pomerne daleko od kraju cesty. Zadok mobelixu je odhodeny do strany ale predok je v ceste. Takze bud bol taky siroky ze sa do vyklenku nezmestil alebo bol zle odparkovany a trcal.
Ale jano by ti povedal ze si mal ist po cyklo cesticke a bol by si safe 😁
Podla mna ten mobelix trcal do cesty. Tie brzdne stopy idu rovno a pomerne daleko od kraju cesty. Zadok mobelixu je odhodeny do strany ale predok je v ceste. Takze bud bol taky siroky ze sa do vyklenku nezmestil alebo bol zle odparkovany a trcal.
Tie brzdné stopy sú od zadných kolies. A postupne ako mu zadok išiel viac do stredu a za stred cesty tak mu predok začalo stáčať ku chodníku, kde stala tá zaparkovaná dodávka. Netrčala. Bolo tam toľko miesta na ceste, že sa popri nej mohli bezpečne míňať dve autá. V tej chvíli som išiel oproti iba ja a nikto iný. Žiadne auto za mnou aby sa mu musel prudko vyhnúť.
Nechápem tieto ostrovčeky, na čo majú slúžiť. Vždy mám z nich stres, či sa nejaký kkt nerozhodne ma pred ním predbehnúť. A včera sa taký našiel. Je to 100m pred a 100m za kruháčom. Takže nie je dôvod ísť rýchlo. Zaregistroval som ho možno keď som bol niekde v prvej tretine, videl som ho vedľa seba, natlačil sa doprava a zadným kolesom nabehol na obrubník. Možno to bolo na začiatku a chcel sa tam pichnúť predo mňa. Neviem čo robil ale niečo si utrhol. Gumu neprerazil ale vydávalo to strašné zvuky.
Možno ten ostrovček nevidel. Bolo to po tme ale pod lampami. Každopádne tieto prekážky v strede cesty mi bezpečné nepripadajú. Ešte dajme tomu ak je tam prechod pre chodcov. Ale aj to je dosť nebezpečné.
Ked tam uz predchadzat, tak potom uz lepsie normalne v protismere, ak nic nejde.
A najlepsie su ked nasnezi a nepoznas to tam. Totiz tie zvisle znacky tam nie su vzdy osadne a ak aj boli, mozu byt uz zrazene.
Konkretne tieto mali vtipny vyovoj. Najskor to vysrafovali, potom dali tie cerveno biele pixloviny, ale boli permanentne zrazene a rozhadzane po krizovatke. Tak dostal niekto uzasny napad vyliat obsah asfaltom. Od vtedy su po krizovatke len disky z kolies a rozne plastove casti aut.
Attachment:
Capture.PNG
Najuzitocnejsie su ked vychadza kamarat z tej dvojgaraze a cuva na cestu, on nevidi do zakruty ty nevidis ked odbocujes v smere foto a ked sa stretnete nemas kam uhnut, zvlast sranda na snehu je to este aj dole kopcom.
Proste upgrade.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/auto/rizeni-auta-emoce-agresivita-bezpecnost-psycholog_2211261315_kac
(Sorry, len ten podpis ma k tomuto dohnal;)
Keďže som videl celý náraz tak nie. Mobelix dodávka stála pekne v parkovacom výklenku. Ten náraz mohol byť tak v 50tke, takže tú dodávku postrčil nárazom do cesty a jeho pritom otočilo o 180 stupňov. Myslím, že je dosť zreteľné ako rozbil celý predok auta a hlavne pravú stranu.
Dôvod prečo ho to zviezlo do strany bolo to flekovanie. Nechápem čo ho viedlo k tomu v rýchlosti 70 km dať brzdu na podlahu, keďže som celú situáciu videl ešte ako sa proti mne rútil a tesne ako sme sa minuli proste zablokoval kolesá a už to len pišťalo. Ako kedy v tej rýchlosti zatiahol ručnú brzdu. Lebo toto je nová dodávka a tá ma už ABS. v základe. To by také dve gumované čiary po pneumatikách neurobilo. Alebo nejaká iná technická závada, nečakané zablokovanie kolies. Ani v tej chvíli nešiel nikto po ulici ani na jednej strane chodníka. Prázdna ulica iba rútiaca sa dodávka s prekročenou rýchlosťou v obci.
Tie brzdné stopy sú od zadných kolies. A postupne ako mu zadok išiel viac do stredu a za stred cesty tak mu predok začalo stáčať ku chodníku, kde stala tá zaparkovaná dodávka. Netrčala. Bolo tam toľko miesta na ceste, že sa popri nej mohli bezpečne míňať dve autá. V tej chvíli som išiel oproti iba ja a nikto iný. Žiadne auto za mnou aby sa mu musel prudko vyhnúť.
Možno ten ostrovček nevidel. Bolo to po tme ale pod lampami. Každopádne tieto prekážky v strede cesty mi bezpečné nepripadajú. Ešte dajme tomu ak je tam prechod pre chodcov. Ale aj to je dosť nebezpečné.
A najlepsie su ked nasnezi a nepoznas to tam. Totiz tie zvisle znacky tam nie su vzdy osadne a ak aj boli, mozu byt uz zrazene.
Konkretne tieto mali vtipny vyovoj. Najskor to vysrafovali, potom dali tie cerveno biele pixloviny, ale boli permanentne zrazene a rozhadzane po krizovatke. Tak dostal niekto uzasny napad vyliat obsah asfaltom. Od vtedy su po krizovatke len disky z kolies a rozne plastove casti aut.
Najuzitocnejsie su ked vychadza kamarat z tej dvojgaraze a cuva na cestu, on nevidi do zakruty ty nevidis ked odbocujes v smere foto a ked sa stretnete nemas kam uhnut, zvlast sranda na snehu je to este aj dole kopcom.
Proste upgrade.